Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 31 Martie 2015 / 00:00 756 accesări

AG a FRF a aprobat „Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020”

Membrii Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) au aprobat ieri, în unanimitate, „Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020”. Pentru perioada 2015-2020, FRF a elaborat un plan strategic cu obiective precise şi detaliate, pe care promite să le aplice pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Planul realizat de FRF este structurat în jurul a cinci obiective strategice pentru perioada amintită: calificarea echipei naţionale la toate cele trei turnee finale - CE 2016, CM 2018, CE 2020, creşterea substanţială a numărului de practicanţi şi de persoane implicate în fenomenul fotbalistic, dezvoltarea fotbalului feminin şi a futsalului (creşterea performanţei echipelor naţionale), construirea unei culturi organizaţionale care să devină suport pentru performanţa sportivă şi creşterea atractivităţii şi a vizibilităţii jocului de fotbal. Săptămâna trecută, fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu le-a transmis membrilor Adunării Generale, printr-o scrisoare deschisă, că în cazul în care vor vota „Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020”, în cadrul şedinţei de luni, trebuie organizate noi alegeri pentru funcţia de preşedinte. Mircea Sandu susţine că federaţia ar trebui guvernată conform planului propus de preşedintele Răzvan Burleanu şi aprobat de Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal la 5 martie 2014, intitulat „Programul de guvernanţă sportivă al FRF 2014-2018”. Fostul şef de la Casa Fotbalului susţine că planul strategic propus de Burleanu contravine regulamentelor şi statutului FRF.

CS Volei Alba-Blaj este prima finalistă din Divizia A1 la volei feminin

Ieri, în Divizia A1 la volei feminin, s-a desfășurat ultimul meci din play-out. După ce SCM U. Craiova a evitat retrogradarea încă de sâmbătă, după ce a trecut cu scorul general de 3-0 de ACS Penicilina Iași, a doua echipă care a reușit să se salveze este Universitatea Cluj, după 3-1 cu CSM Satu Mare. În ultimul meci, disputat pe teren propriu, clujencele s-au impus cu 3:2 (25:21, 16:25, 25:20, 23:25, 15:9), după o partidă care a durat două ore și 20 de minute! Aseară, în meciul 3 din play-off, semifinalele turneului 1-4: CSM București - CS Volei Alba-Blaj 0:3 (22:25, 17:25, 18:25). Cu scorul general de 3-0, Blajul s-a calificat în finala campionatului, în care va întâlni învingătoarea partidei decisive dintre Știința Bacău și CSM Târgoviște, programată joi, de la ora 19.00 (în direct la Digi Sport 3), la Bacău.

Două medalii de aur pentru România, la Cupa Europeană de judo pentru juniori

Sportivii români au cucerit două medalii de aur și una de bronz la Cupa Europeană de judo pentru juniori de la Lignano (Italia), desfășurată în weekend. Ștefania Adelina Dobre s-a impus la categoria 57 kg, după ce a dispus în finală de britanica Bekky Livesey, iar Elemer Szocs a ieșit învingător la categoria 73 kg, grație victoriei din finala cu italianul Leonardo Casaglia. Tot la 73 kg, Marcel Cercea a cucerit medalia de bronz, după o luptă cu sârbul Filip Mosic. Alin Albu (55 kg) și Botond Koncz (90 kg) s-au clasat pe locul 7, iar Alexandru Raicu (73 kg) și Andrei Gușă (81 kg) au ocupat locul 9. La competiție au participat 416 sportivi din 25 de țări, 251 la masculin și 165 la feminin, România aliniind 17 judoka, patru fete și 13 băieți.

Eduard Novak, vicecampion mondial la paraciclism

Ciclistul român Eduard Novak a câștigat medalia de argint în proba de 4 kilometri contratimp, categoria C 4, din cadrul Campionatelor Mondiale de paraciclism de la Apeldoorn (Olanda). Pe velodromul Omnisport din Apeldoorn, denumit și „epicentrul eroilor pe pistă”, Novak a fost devansat în finală de ciclistul slovac Jozef Metelka, deținător al recordului mondial la această probă. Un alt român, Robert Tămîrjan, s-a clasat pe locul 15. După premiere, Eduard Novak a scris pe o rețea de socializare că este bucuros pentru acest rezultat, care îl readuce în topul celor mai buni paracicliști din lume și care reprezintă încă un pas către titlul paralimpic de la Rio de Janeiro 2016. Novak este singurul campion paralimpic din istoria României, câștigând medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012 și fiind deținătorul mai multor titluri mondiale. La Apeldoorn, Novak a ocupat și locul 6 în proba de urmărire.

Valentino Rossi a câştigat Grand Prix-ul Qatarului la MotoGP

Pilotul italian Valentino Rossi (Yamaha) a câştigat Grand Prix-ul Qatarului la MotoGP, prima etapă a Campionatului Mondial de Motociclism Viteză, disputat duminică seară pe circuitul de la Losail. Rossi, în vârstă de 36 de ani, a înregistrat a 109-a victorie din carieră (a 83-a la Moto GP și a patra în Qatar) și a fost urmat de conaţionalii săi Andrea Dovizioso (Ducati) şi Andrea Iannone (Ducati). Campionul mondial en titre, spaniolul Marc Marquez (Honda), a ocupat poziția a cincea, sosind la peste șapte secunde de Rossi. La Moto2 s-a impus pilotul german Jonas Folger (Kalex), urmat de belgianul Xavier Simeon și de elveţianul Thomas Luthi. În fine, cursa de la Moto3 a fost câştigată de pilotul francez Alexis Masbou (Honda), care a fost urmat de italianul Enea Bastianini (Honda) și de britanicul Danny Kent (Honda). A doua etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză va avea loc la data de 12 aprilie, la Austin (Statele Unite).

Richie Porte a câștigat a 95-a ediție a Turului ciclist al Cataloniei

Ciclistul australian Richie Porte (Sky) a câștigat duminică a 95-a ediție a Turului Cataloniei, după o ultimă etapă, a 7-a, încheiată cu victoria spaniolului Alejandro Valverde (Movistar). Valverde a parcurs cei 126,6 km din jurul colinei Montjuic din Barcelona în 2h47:33 (medie: 45,3 km/h), fiind urmat, cu același timp, de Bryan Coquard (Franța / Europcar), Serghei Cernețki (Rusia / Katiușa), Jarlinson Pantano (Columbia / IAM) și Romain Hardy (Franța / Cofidis). Porte a devenit lider vineri, după etapa a 5-a. În clasamentul final, el s-a impus cu un avans de patru secunde asupra lui Valverde, următorii clasați fiind italianul Domenico Pozzovivo (ALM), la 5 secunde, și spaniolul Alberto Contador (Tinkoff), la 7 secunde.

Ciclistul italian Luca Paolini, învingător în clasica Gand - Wevelgem

Italianul Luca Paolini (Katiușa), în vârstă de 38 de ani, a obținut cea mai importantă victorie din cariera sa, impunându-se duminică în clasica Gand - Wevelgem, disputată în condiții climatice deosebite, cu rafale de vânt de 90 km/h, fiind cronometrat după 240 km în 6 ore, 20 de minute și 55 de secunde. Pe locurile următoare s-au clasat olandezul Niki Terpstra și britanicul Geraint Thomas, la 11 secunde, și belgianul Stijn Vandenbergh, la 18 secunde. Britanicul Bradley Wiggins, considerat unul dintre favoriți, a preferat să abandoneze la jumătatea cursei, pentru a nu risca o căzătură din cauza vremii nefavorabile, obiectivul său fiind să se impună în cursa Paris - Roubaix peste două săptămâni.

Bernie Ecclestone propune înfiinţarea unui campionat mondial feminin de Formula 1

Administratorul drepturilor comerciale ale Marelui Circ, Bernie Ecclestone, propune înfiinţarea unui campionat mondial feminin de Formula 1, pentru a spori interesul faţă de acest sport, informează cotidianul francez „L'Equipe. „Cred că ar fi o bună idee să le dăm propria lor vitrină. Din anumite motive, femeile nu ajung în Formula 1. Şi nu pentru că noi nu le vrem. Bineînţeles că le vrem. Ele ar atrage multă atenţie mediatică şi probabil mulţi sponsori”, a afirmat Ecclestone. Grand Prix-urile feminine s-ar putea desfăşura înaintea curselor masculine, pe acelaşi circuit, spune Ecclestone. „Pentru moment, nu este decât o idee. Dar eu cred că un campionat separat ar putea atrage lumea către Formula 1”, a precizat omul de afaceri britanic, în vârstă de 84 de ani. Propunerea lui Ecclestone nu este văzută bine de femeile-pilot. Susie Wolff, pilot de teste la Williams, în Marele Circ, spune că nu ar fi atrasă de o asemenea competiţie. „Nu cred că această propunere este bună. Nu ştiu unde o să găsiţi o grilă completă de femei-pilot care să fie atât de talentate pentru F1. Apoi, eu mi-am petrecut întreaga carieră ca pilot fără să ţin cont de gen. De ce nu mă interesează cursele feminine? Pentru că nu mă interesează să câştig o cursă de acest fel”, a declarat Wolff.



12