Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 21 Ianuarie 2015 / 00:00 706 accesări

Cupele Europene la volei

Pe lângă CVM Tomis Constanţa, alte două formații românești vor evolua astăzi în Cupele Europene la volei. De la ora 17.00 (în direct la Digi Sport 2), Ştiinţa Bacău va primi vizita echipei franceze Nantes Volley-Ball (Franţa), într-o partidă contând pentru Liga Campionilor la volei feminin, Grupa B, etapa a 5-a. Campioana României, chiar dacă până acum nu a câştigat nici măcar un set în grupă, ar mai putea evita eliminarea din Cupele Europene cu o victorie în partida cu Nantes, la orice scor. Asta pentru că şi două dintre ocupantele ultimului loc în cele cinci grupe pot ajunge în Cupa CEV, faza Challenge Round, iar cu două sau trei puncte, campioana României este aproape sigură că va depăşi codaşele din Grupele C, D şi E. În Cupa Challenge la volei masculin, optimi de finală, manşa retur, Dinamo Bucureşti va juca în Turcia, pe terenul lui Maliye Milli Piyango Ankara, formație care a câștigat turul din România cu 3:2. Partida va începe la ora 18.00. Puţine şanse de calificare păstrează și cealaltă echipă masculină românească, SCM U. Craiova, care este aproape eliminată din Cupa CEV. Oltenii vor susține în deplasare manșa retur din cadrul sferturilor de finală, pe terenul italienilor de la Energy T.I. Diatec Trentino, care în tur s-au impus cu 3:0. Returul de la Trento va avea loc joi seară, de la ora 21.30.

Cupa României la handbal masculin

Astăzi se dispută primul meci din sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin, Pandurii Tg. Jiu întâlnind pe teren propriu, de la ora 18.00, pe CSM București. Manșa retur va avea loc la 7 februarie, la București. Restul partidelor din manșa tur a sferturilor au fost programate la 4 februarie: HCM Baia Mare - Dinamo București, HCM Constanța - Poli Timișoara și HC Odorhei - HC Vaslui. Meciurile retur se vor desfășura la 7 februarie. 

Tragerea la sorţi a grupelor CE de handbal 2016, într-o mină de sare la 136 metri sub nivelul mării

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European de handbal masculin din 2016 va avea loc la 19 iunie, într-o mină de sare din Polonia, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO şi care este situată la 136 de metri sub nivelul mării. Potrivit anunţului de ieri al forului european de profil, EHF, tragerea la sorţi a grupelor CE de handbal masculin din 2016 va fi efectuată în mina de sare Wieliczka, de lângă Cracovia. Datând din secolul al XIII-lea, ea este inclusă în patrimonial mondial UNESCO şi este situată la 300 de metri adâncime, din care 136 de metri sunt sub nivelul mării, evenimentul fiind descris de EHF ca fiind “cel mai adânc” din istoria Campionatelor Europene. Turneul final al CE de handbal masculin din 2016 va avea loc în perioada 15-31 ianuarie, în Polonia, cu participarea a 16 echipe naţionale continentale, între care nu se numără şi cea a României, care a ratat calificarea în ultimul act, după o dublă cu Finlanda.

Cinci curse de Formula 1 vor începe cu o oră mai devreme, în 2015

Marile Premii de Formula 1 din Australia, Malaezia, China, Japonia şi Rusia vor începe cu o oră mai devreme în sezonul 2015, în urma recomandărilor formulate de raportul accidentului suferit de pilotul francez Jules Bianchi la Suzuka, anul trecut. Era 5 octombrie 2014 când, pe o pistă umedă, Bianchi a pierdut controlul volanului, iar monopostul său Marussia a ieşit în decor şi a lovit o automacara ce îndepărta din zona pistei o altă maşină avariată. Francezul s-a lovit grav la cap şi este internat de atunci în spital, aflându-se încă în stare critică. Printre cauzele accidentului, raportul a scos în evidenţă vizibilitatea redusă, atât din cauza ploii, cât şi a înserării. Recomandarea autorilor raportului a fost ca Grand Prix-urile să înceapă mai devreme. Majoritatea celor cinci Grand Prix-uri (Australia, Malaezia, China, Japonia, Rusia) se vor derula departe de Europa, la începutul sau la finalul sezonului, iar această decizie a fost luată în acord cu posturile de televiziune care le vor difuza în direct. Astfel, cursa de la Melbourne, prima etapă a sezonului, programată la data de 15 martie, va începe la ora locală 16.00 (5.00 GMT, 7.00 la Bucureşti), faţă de ora 17.00 anul trecut.

Bowlingul aspiră să devină sport olimpic la Tokyo, în 2020

Federația Internațională de Bowling și organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din 2020 s-au reunit luni în capitala Japoniei, pentru a promova includerea acestei discipline în cel mai mare eveniment sportiv internațional. Președintele WTBA (Federația Internațională de Bowling), Kevin Dornberger, și fostul premier al Japoniei și președinte al Comitetului de organizare Tokyo 2020, Yoshiro Mori, au discutat pe marginea acestui subiect, apreciind că „bowlingul este un sport practicat în toată lumea, iar în Japonia are mulți adepți”, considerând că niponii ar avea multe șanse să cucerească o medalie olimpică în cazul în care această disciplină va fi inclusă în programul JO de la Tokyo din anul 2020. WTBA aspiră să poată trimite 72 de sportivi la Tokyo 2020, care să concureze la categoriile masculin, feminin și mixt. În decembrie anul trecut, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a aprobat creșterea actualei limite de 28 de discipline pentru JO de vară, ceea ce deschide calea admiterii de noi sporturi. În afara bowlingului, mai sunt și alte sporturi, precum baseball, softball feminin, karate sau squash, care aspiră să facă parte din familia olimpică.

Boxerul Vladimir Kliciko își va apăra titlurile la categoria grea în fața americanului Jennings

Boxerul ucrainean Vladimir Kliciko (38 de ani), care domină autoritar categoria grea de circa zece ani, își va apăra cele trei titluri mondiale deținute la ora actuală, IBF, WBA și WBO, în fața americanului Bryant Jennings (30 de ani), neînvins până acum, la Madison Square Garden din New York, pe 25 aprilie. „Am ajuns la un acord, chiar dacă nu au fost încă semnate toate contractele”, a declarat managerul pugilistului ucrainean, Bernd Boente. Jennings are în palmares 19 victorii în 19 meciuri, dintre care 10 prin KO, însă nu a boxat niciodată în afara Statelor Unite. Kliciko numără 63 de victorii, dintre care 53 înainte de limită, și nu a mai fost învins de 10 ani! Ultima dată când și-a apărat titlurile, el l-a bătut prin KO în repriza a 5-a pe bulgarul Kubrat Pulev. Vladimir Kliciko a declarat că vrea să fie primul boxer din istorie care deține în același timp cele patru centuri ale versiunilor majore, IBF, WBA, WBO și WBC. Singura care îi lipsește din colecție este cea a versiunii WBC, pe care a deținut-o fratele său mai mare, Vitali, însă acesta a abandonat-o în momentul în care a renunțat la box pentru a intra în politică. Această centură WBC a devenit sâmbătă proprietatea unui alt american, Dentay Wilder (29 de ani), care l-a învins la puncte pe canadianul Bermane Stiverne, într-o dispută găzduită de Las Vegas.

Hitoshi Sato, dublu campion olimpic la judo, a încetat din viaţă la 54 de ani

Fostul dublu campion olimpic la judo, japonezul Hitoshi Sato, a încetat din viaţă la vârsta de 54 de ani, din cauza unui cancer, a anunţat federaţia japoneză de specialitate. „A fost cel mai mare adversar al meu de-a lungul multor ani”, a declarat Yasuhiro Yamashita, campion olimpic în 1984, la Los Angeles şi în prezent vicepreşedinte al Federaţiei Japoneze de Judo. Hitoshi Saito a câştigat aurul olimpic la Los Angeles, în 1984, iar apoi la Seul, în 1988, la categoria +95 kg, precum şi titlul mondial în 1983, la Moscova. În 2013, Hitoshi Sato a fost diagnosticat cu o tumoare la vezica biliară, starea sa înrăutăţindu-se în sfârşitul anului 2014. După ce s-a retras din activitate, Saito a condus lotul de judo al Japoniei la JO din 2004, de la Atena, şi la JO din 2008, de la Beijing.



12