Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 29 Decembrie 2014 / 00:00 650 accesări

Andreea Chițu, sportiva anului pentru Federația Română de Judo

Andreea Chițu (CSA Steaua București - CSM Ploiești), vicecampioană mondială anul acesta, la Celiabinsk (Rusia), a fost desemnată cea mai bună sportivă în 2014 la Federația Română de Judo. Chițu (categoria 52 kg), care a cucerit două astfel de titluri în 2014, sportiva anului la Steaua și cea mai bună sportivă a județului Prahova, a mai fost medaliată cu bronz la Europenele de la Montpellier (Franța), câștigând Grand Prix-urile de la Tașkent și Jeju (Coreea de Sud), clasându-se pe locul secund la Grand Slam-ul de la Abu Shabi și pe 3 la Grand Slam-ul de la Tiumen (Rusia) și la Grand Prix-ul de la Samsun (Turcia). Laureați ai anului au fost desemnați Larisa Florian (52 kg, CSM Liberty Oradea), vicecampioană mondială U-21, Alexandra Pop (48 kg, U. CSM Cluj - Dinamo), medaliată cu bronz la Mondialele U-21 și vicecampioană europeană U-21, Daniel Natea (+100 kg, CSA Valeriana Tîrgoviște), medaliat cu bronz la Europenele U-23, câștigător al Grand Slam-ului de la Abu Dhabi, clasat pe locul al treilea la Grand Slam-ul de la Baku și la Grand Prix-ul de la Ulan Bator, Ștefania Dobre (57 kg, U. CSM Cluj - Dinamo), vicecampioană olimpică de tineret la Nanjing, Alexandru Raicu (73 kg, CSM Pitești), medalie de bronz la Europenele U-21, Iulian Surlă și Aurelian Fleisz (kata, CSM Liberty Oradea), dubli campioni europeni la Nage No Kata și vicecampioni mondiali, Alina Zaharia și Alina Cheru (kata, CSM Pitești), campioane și vicecampioane europene la Ju No Kata, medaliate cu bronz la Mondiale. Alți laureați ai federației au fost Corina Căprioriu (57 kg, U. CSM Cluj - Dinamo), Monica Ungureanu (48 kg, U. CSM Cluj - Dinamo), Vlăduț Simionescu (+100 kg, CS Politehnica Iași) și Loredana Ohîi (57 kg, U. CSM Cluj - Dinamo). Antrenorul anului a fost desemnat Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic feminin.

Cosmin Radu a fost cel mai bun poloist român al anului

Cosmin Radu, care joacă pentru formația croată Primorje Rijeka, a fost desemnat cel mai bun poloist român al anului, în clasamentul realizat de către forul național de specialitate. Căpitanul echipei naționale a câștigat Liga Adriatică, campionatul și Cupa Croației cu Primorje, ocupând locul al treilea la turneul final al Ligii Campionilor de la Barcelona. Cosmin Radu (33 de ani) a fost urmat în ierarhia alcătuită de Federația Română de Polo de Tiberiu Negrean, campion național cu CSM Oradea, și de portarul Dragoș Stoenescu (Dinamo București). În primii 10 poloiști români ai anului se mai află Mihnea Gheorghe (Steaua București), Alex Popoviciu (CSM Oradea), Nicu Diaconu (Steaua), Alexandru Ghiban (Steaua), Ramiro Georgescu (CSM Oradea), Marius Țic (Sportul Studențesc) și Mihnea Chioveanu (Steaua). Cosmin Radu mai fusese desemnat cel mai bun poloist român al anului în 2010, 2011 și 2012, iar anul trecut, laureat a fost Tiberiu Negrean.

Alexandra Dulgheru, în cărți pentru Fed Cup

Aflată pe locul 83 în clasamentul WTA, Alexandra Dulgheru ar putea face parte din echipa României de Fed Cup, alături de Simona Halep (locul 3 WTA), Irina Begu (locul 41 WTA) și Monica Niculescu (locul 46 WTA), pentru meciul cu Spania, contând pentru Grupa Mondială 2, care se va desfășura pe patinoarul „Dunărea” din Galați, pe 7 și 8 februarie. Tenismena în vârstă de 25 de ani are șanse mari să o înlocuiască pe Sorana Cîrstea (locul 94 WTA), care se află în plină recuperare după o accidentare suferită la umărul drept. „Când am intrat în prima sută și eram deja numărul 4 în țară, după clasamentul WTA, m-a contactat căpitanul-nejucător Alina Tecșor, m-a întrebat dacă aș vrea să fac parte din echipă și i-am spus că mi-ar face foarte mare plăcere”, a explicat Dulgheru.

Toulon conduce în clasamentul primei ligi din Franța la rugby

Campioana en titre din rugby-ul francez, Toulon, pare să se îndrepte spre un nou titlu în Hexagon, fiind pe primul loc la finalul turului în Top 14. Pe locurile următoare se află Clermont, la două pucnte distanță, și Stade Francais, la trei puncte. Racing Metro, club care oferă unele dintre cele mai mari salarii din Franța și care de anul viitor va deține recordul cu cei 1,3 milioane de euro cu care îl va recompensa pe Daniel Carter, ocupă doar locul 4, cu 37 de puncte. De menționat că ultimul loc este ocupat de Castres, campioana Franței în urmă cu doi ani, formație pentru care evoluează internaționalul român Mihăiță Lazăr, iar în staff-ul administrativ se află și Adrian Lungu, fostul mare jucător al României. Iată clasamentul în Topt 14 la finalul turueului: 1. Toulon 42p, 2. Clermont 40p, 3. Stade Francais 39p, 4. Racing Metro Paris 37p, 5. Grenoble 32p, 6. Montpellier 31p, 7. Bordeaux 30p, 8. Toulouse 29p, 9. Bayonne 27p, 10. Brive 27p, 11. Oyonnax 25p, 12. Lyon 22p, 13. La Rochelle 21p, 14. Castres 20.



12