Halep i-a mulţumit lui Marica pentru tricoul echipei naţionale
Jucătoarea constănțeană de tenis Simona Halep i-a mulţumit, ieri, printr-un mesaj postat pe Facebook, atacantului Ciprian Marica pentru tricoul personalizat în culorile primei reprezentative, pe care l-a primit de la acesta cu ocazia Zilei Naţionale a României. Sportiva a postat două fotografii în care apare îmbrăcată în tricoul respectiv, ce are pe spate numele Halep şi numărul 9. „Mulțumesc, Ciprian Marica! Un gest deosebit!”, este mesajul adresat de Halep fotbalistului. La 1 decembrie, Ciprian Marica a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a anunţat că le oferă, de Ziua Naţională a României, jucătoarei de tenis Simona Halep şi preşedintelui ales Klaus Iohannis câte un tricou al primei reprezentative personalizat. El a ales numărul 9 pentru tricoul Simonei Halep, pe care o consideră cel mai bun atacant al României în „meciul cu imaginea proastă” din străinătate și care „a dus numele României în toate zările, mai mult decât orice ambasador al statului”. „Bravo, Simona!”, a încheiat atunci mesajul atacantul echipei Konyaspor, pe pagina sa de Facebook.
Cupele Europene la volei feminin
Astăzi, de la ora 19.30, în sala „Dinamo” din București, în manșa tur a 16-imilor de finală ale Cupei Challenge la volei feminin, formația Dinamo București va întâlni echipa turcă Ilbank Ankara. Mâine, de la ora 16.00, în etapa a treia a Grupei B din Liga Campionilor la volei feminin, Știința Bacău, campioana României, va înfrunta, în deplasare, formația azeră Azeryol Baku. Tot miercuri, dar de la ora 19.00, în manșa tur a optimilor de finală din Cupa CEV la volei feminin, CS Volei Alba Blaj va întâlni, în deplasare, echipa poloneză Tauron MKS Dabrowa Gornicza. Ieri s-a disputat și ultimul meci din etapa a 9-a a Diviziei A1 la volei feminin: Universitatea Cluj - SCM U. Craiova 2:3 (25:20, 26:24, 18:25, 13:25, 7:15).
Simona Gherman a câştigat medalia de aur la Grand Prix-ul de spadă feminin de la Doha
Sportiva Simona Gherman, legitimată la CSA Steaua, a câştigat medalia de aur la Grand Prix-ul de spadă feminin de la Doha, informează frscrima.ro. Simona Gherman a avut următorul parcurs: tabloul de 64 - 13-9 cu Nathalie Moellhausen (Brazilia); tabloul de 32 - 9-8 cu Irina Embrich (Estonia); tabloul de 16 - 15-8 cu Amelie Awong (Franța); sferturi de finală - 4-3 cu Ana Maria Brînză (România); semifinale - 15-8 cu Bianca Del Carretto (Italia); finală - 15-10 cu Erika Kirpu (Estonia). Ana Maria Brînză a terminat concursul pe locul 5, după următorul parcurs: tabloul de 64 - 12-11 cu Julia Beljajeva (Estonia); tabloul de 32 - 10-3 cu Yixuan Xiang (China); tabloul de 16 - 15-7 cu Xu Anqi (China); sferturi de finală - 3-4 cu Simona Gherman. Simona Pop a încheiat întrecerea de la Doha pe locul 31 după următorul parcurs: tabloul de 64 - 15-10 cu Anna Sivkova (Rusia); tabloul de 32 - 13-15 cu Bianca Del Carretto (Italia). Ioana Dumitru a părăsit concursul pe tabloul de 64, fiind învinsă de Xu Anqi (China), și a încheiat la Doha pe locul 53. Cele patru sportive din România au fost însoțite la Doha de antrenorul George Epurescu.
Robert Glință a reușit cea mai bună clasare românească la CM de înot în bazin scurt: locul 21!
Juniorul român Robert Glință (18 ani) a reușit cea mai bună clasare românească la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 m) de la Doha (Qatar), duminică: locul 21 în seriile probei de 200 m spate. Glință a fost cronometrat cu timpul de un minut, 55 de secunde și 32 de sutimi, dar a fost la distanță considerabilă de ultimul calificat în finală, rusul Nikolai Skvorțov (locul 8, 1:52,67). La Mondialele de la Doha, niciunul dintre cei trei români participanți (Marius Radu, Robert Glință, Alex Coci) nu a reușit să treacă de serii! Brazilia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu șapte medalii de aur, una de argint și două de bronz. Pe locul secund s-a clasat Ungaria (6-3-2), podiumul fiind completat de Olanda (5-1-6).
Bronz pentru halterofila Loredana Heghiș la Mondialele Universitare
Sportiva română Loredana Heghiș a cucerit medalia de bronz la stilul smuls, în limitele categoriei 58 kg, la Campionatele Mondiale Universitare de haltere de la Chiang Mai (Thailanda). Heghiș a reușit să ridice 83 de kg, iar la aruncat s-a clasat pe locul 4, cu 105 kg, terminând pe 4 și la total, cu 188 kg, unde a pierdut bronzul în fața americancei Angela Erin Candage, care a fost mai ușoară la cântar. Thailandeza Sukanya Srisurat a cucerit trei medalii de aur, cu 95 kg la smuls, 120 kg la aruncat și 215 kg la total. Duminică, Nicolae Onica a ocupat locul 4 la categoria 94 kg. Bilanțul delegației României a fost de două medalii de argint și două de bronz, Alexandru Roșu (77 kg) cucerind celelalte trei medalii.
Victorie la scor pentru Corona Brașov în Liga MOL la hochei
Corona Brașov a învins pe Ferencvarosi TC cu scorul de 5-0 (1-0, 2-0, 2-0), la Budapesta, într-un meci din Liga MOL la hochei pe gheață. Golurile echipei brașovene au fost înscrise de Zsolt Molnar (14:34), Tivadar Petres (28:33), Arpad Mihaly (31:38) și Robert Peter (49:07, 55:13). În alt meci, Miskolci Jegesmedvek a învins pe HSC Miercurea Ciuc cu 6-1 (1-0, 2-0, 3-1), prin golurile marcate de Roland Hajdu (05:25), de internaționalul român Tihamer Becze (26:15, 41:15, 54:01), Keegan Dansereau (31:03) și Mark Miskolczi (47:59), respectiv Shane Heffernan (57:59). Miskolc este noul lider, cu 51 de puncte din 24 de jocuri, urmată de Dab.Docler 50p (22j), HC Nove Zamky 45p (23j), Corona 44p (23j), Debreceni HK 29p (22j), UTE 26p (24j), Ferencvaros 23p (25j) și Miercurea Ciuc 11p (23j).
CIO a autorizat candidaturile comune şi mărirea numărului de sporturi din programul olimpic
Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), reunit la Monaco, a autorizat, ieri, candidaturile comune ale oraşelor sau ţărilor pentru Jocurile Olimpice, precum şi mărirea numărului de sporturi din program. În cadrul Agendei-2020, prezentată de de preşedintele CIO, Thomas Bach, forul internaţional a autorizat candidaturile comune începând de la ediţia din 2024 a Jocurilor Olimpice, în scopul reducerii costurilor. Cei 104 membri ai CIO, reuniţi luni şi marţi pentru cea de-a 127-a sesiune, au adoptat în unanimitate varianta candidaturii conune a două oraşe sau două ţări. De asemenea, Jocurile Olimpice, care în 2012, la Londra, au cuprins 26 de sporturi, ar putea avea un număr mai mare de discipline atât la ediţiile de vară, cât şi la cele de iarnă, menţinându-se însă limitarea numărului de probe şi de sportivi participanţi (10.500 de sportivi şi 310 probe la JO de vară şi 2.900 de sportivi şi 100 de probe la JO de iarnă).
LeBron James se declară onorat de faptul că prinţul William a asistat la un meci al echipei sale
Baschetbalistul echipei Cleveland Cavaliers, LeBron James, s-a declarat onorat de faptul că a jucat în faţa prinţului William al Marii Britanii şi a ducesei Catherine, care au asistat, noaptea trecută, la New York, pentru prima dată, la un meci din NBA. „Sunt extrem de onorat. Atunci când eşti copil, citeşti din cărţi despre oameni ca ei. Faptul că au venit să mă vadă jucând, pentru a vedea ceea ce fac eu mai bine, mă onorează profund”, a spus LeBron James. Echipa Cleveland Cavaliers a întâlnit, în deplasare, formaţia Brooklyn Nets.
Ronnie O’Sullivan a câştigat Campionatul Regatului Unit la snooker
Ronnie O’Sullivan a cucerit pentru a cincea oară în carieră trofeul în Campionatul Regatului Unit la snooker, după ce l-a învins în joc decisiv pe Judd Trump, 10-9. Finala a părut mult timp dezechilibrată, dar Trump a câştigat cinci jocuri la rând şi a fost aproape să obţină pentru a doua oară trofeul de la York, după ediţia din 2011. Ronnie s-a desprins la 5-1, apoi scorul a devenit 5-3, 7-3 şi 9-4. În jocul al 12-lea, O’Sullivan a reușit şi un break de 133 de puncte, al 750-lea său break de peste 100 de puncte al carierei. La acest capitol, Ronnie s-a apropiat la doar cinci breakuri de recordul tuturor timpurilor, deţinut de Stephen Hendry. Trump părea deja învins, dar a revenit şi a câştigat cinci jocuri la rând, restabilind egalitatea! În jocul decisiv, Ronnie a jucat mai bine la siguranță iar Judd a greșit, astfel că O’Sullivan a câştigat toate cele cinci finale jucate la UK Championship, precedentele trofee fiind obţinute în 1993, 1997, 2001 şi 2007. El l-a egalat pe Hendry, însă englezul Steve Davis are mai multe trofee, şase la număr. Pentru câştigarea turneului, O’Sullivan a primit un cec în valoare de 150.000 de lire sterline, la care se adaugă 44.000 de lire sterline pentru realizarea breakului maxim de-a lungul competiţiei, performanţă înregistrată în optimile de finală, în meciul cu Matt Selt. Trump pleacă acasă cu un cec în valoare de 50.000 de lire sterline.
Lara Gut s-a impus în slalomul super-uriaș de la Lake Louise
Duminică, la Lake Louise, s-a desfășurat o probă de slalom super-uriaș, a treia cursă de viteză consecutivă din cadrul Cupei Mondiale feminine de schi alpin găzduită de pârtia din Canada. Cea mai rapidă a fost elvețianca Lara Gut, aflată la prima sa victorie în actuala ediție a Cupei Mondiale și a 11-a din carieră. Ea a fost urmată de Lindsey Vonn (SUA), la 37 de sutimi, și Tina Maze (Slovenia), la 81 de sutimi, germanca Victoria Rebensburg ratând podiumul pentru doar șase sutimi. Pentru Vonn a fost al doilea podium consecutiv la revenirea în circuitul mondial de schi alpin, după o pauză îndelungată cauzată de o gravă accidentare la genunchiul drept, la care a fost operată de două ori pe parcursul anului 2013. Ea a obținut sâmbătă cea de-a 60-a sa victorie în Cupa Mondială (prima după o pauză de 22 luni), într-o cursă de coborâre care a marcat primul podium complet american (atât la feminin, cât și la masculin) de la înființarea Cupei Mondiale de schi alpin, în 1967! Schioarea din Vail (Colorado) este foarte aproape de a egala recordul istoric de 62 de victorii în Cupa Mondială feminină, deținut de austriaca Annemarie Moser-Proell. În clasamentul general conduce Maze, cu 380 de puncte, urmată de austriecele Anna Fenninger 263p și Kathrin Zettel 250p, în timp ce Vonn ocupă poziția a patra, cu 212p.
Ted Ligety a reușit a cincea victorie consecutivă în slalomul uriaș de la Beaver Creek
Dublul campion olimpic Ted Ligety a câștigat duminică, pentru a cincea oară consecutiv, slalomul uriaș de la Beaver Creek (SUA), contând pentru Cupa Mondială masculină de schi alpin. Clasat al patrulea după prima manșă, americanul a avut un parcurs excelent în a doua, recuperând spectaculos și reușind cel mai bun timp cumulat. Ligety a fost urmat de francezul Alexis Pinturault, la 18 sutimi, și de austriacul Marcel Hirscher, la 60 de sutimi. Sâmbătă, la super-G, s-a impus austriacul Hannes Reichelt, care a întrerupt seria de trei victorii obținute de norvegianul Kjetil Jansrud în curse de viteză. Norvegianul a fost al doilea, la 52 de sutimi, iar podiumul a fost completat de francezul Alexis Pinturault, la 62 de sutimi.
Koudelka a câștigat al doilea concurs de sărituri de la Lillehammer
Cehul Roman Koudelka a terminat învingător în al doilea concurs de sărituri cu schiurile desfășurat în weekend la Lillehammer (Norvegia). A treia etapă a Cupei Mondiale 2014-2015 a fost redusă la o singură manșă, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Cu greu s-a reușit încheierea primei manșe, iar a doua a fost anulată. Koudelka a sărit 140 m, fiind urmat de slovenul Peter Prevc și de austriacul Michael Hayboeck. Etapa de sâmbătă fusese adjudecată de austriacul Gregor Schlierenzauer.