Cadetul Cristi Pletea participă la CM de tenis de masă rezervat juniorilor
După ce a ocupat în urmă cu câteva luni primul loc în clasamentul mondial al cadeților la tenis de masă, constănțeanul Cristian Pletea se remarcă și la nivel de juniori, urmând să ia startul la Campionatul Mondial la această categorie de vârstă. Sportivul legitimat la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța va participa la competiția programată în perioada 30 noiembrie - 7 decembrie la Shanghai (China), unde va fi însoțit de antrenorul constănțean Viorel Filimon. Pletea va juca atât în proba de simplu, unde va fi nevoit să se lupte în grupele preliminare pentru a accede pe tabloul principal, dar și la dublu mixt, alături de Adina Diaconu.
Poliţiştii de frontieră participă la Cupa „1 Decembrie” la fotbal în sală
Astăzi, în sala de sport din oraşul Negru Vodă, va fi stabilită câștigătoarea Cupei „1 Decembrie” la fotbal în sală, competiție organizată de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Cele nouă echipe ale poliţiştilor de frontieră din judeţul Constanţa au fost împărțite în două grupe - Grupa A: Aparatului Central al Gărzii de Coastă 1, Aparatului Central al Gărzii de Coastă 2, Sectorul PF Ostrov, Grupul de Nave Mangalia și Sectorul PF Negru Vodă; Grupa B: Grupul de Nave Constanţa, Sectorul PF Băneasa, Punctul PF Aeroport Constanţa şi Sindicatul „Pro Lex”. Rezultatele de ieri - Grupa A: Garda de Coasta I - Garda de Coastă II 3-3, Garda de Coasta I - S.P.F. Ostrov 7-1, Garda de Coastă I - G.N. Mangalia 4-0, Garda de Coastă II - S.P.F. Ostrov 8-0, Garda de Coastă II - S.P.F. Negru Vodă 2-2, S.P.F. Negru Vodă - S.P.F. Ostrov 6-1, G.N. Mangalia - S.P.F. Negru Vodă 7-0; Grupa B: G.N. Constanţa - S.P.F. Băneasa 4-1, G.N. Constanţa - Sindicatul Pro Lex 4-1, S.P.F. Băneasa - P.P.F. Aeroport Constanţa 5-2, P.P.F. Aeroport Constanţa - Sindicatul Pro Lex 7-0. Astăzi vor ultimele partide din grupe - Grupa A: Garda de Coastă I - S.P.F. Negru Vodă, Garda de Coastă II - G.N. Mangalia, S.P.F. Ostrov - G.N. Mangalia; Grupa B: G.N. Constanţa - P.P.F. Aeroport, S.P.F. Băneasa - Sindicatul Pro Lex. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinale, iar învingătoarele din penultimul act se vor întâlni, tot azi, în marea finală. Organizatoarea competiţiei este Asociaţia CS Frontiera Tomis Constanţa, care va oferi premii tuturor echipelor participante.
LN de handbal masculin
Într-o partidă din etapa a 13-a a Ligii Naționale de handbal masculin, disputată miercuri seară, formația HC Odorhei a învins cu scorul de 28-26 (15-13), echipa Potaissa Turda. Ultimele două întâlniri ale turului vor avea loc după următorul program - luni, 8 decembrie: Știința Bacău - CSM București (ora 18.00); marți, 9 decembrie: HCM Constanța - Dinamo București (ora 19.45). Clasament: 1. CSM București 25p, 2. HC Odorhei 24p, 3. Dunărea Călărași 21p (golaveraj: 315-300), 4. Minaur Baia Mare 21p (305-292), 5. HCM CONSTANȚA 20p, 6. Dinamo București 19p (282-263), 7. Steaua București 19p (338-334), 8. Poli Timișoara 16p, 9. Știința Bacău 15p, 10. Potaissa Turda 13p, 11. HC Vaslui 12p, 12. CSU Suceava 8p, 13. Pandurii Tg. Jiu 6p.
Andreea Chiţu, medalie de aur la Grand Prix-ul de judo din Coreea de Sud
Sportiva Andreea Chiţu, vicecampioană mondială anul acesta la Celiabinsk (Rusia), a obţinut medalia de aur la Grand Prix-ul de judo de la Jeju (Coreea de Sud). Chiţu a câştigat finala categoriei 52 kg în faţa sportivei japoneze Ai Shishime, prin ippon. În primele tururi, ea a trecut de Sappho Coban (Germania), Lucile Duport (Franţa) şi Tsolmon Adiasambuu (Mongolia). Victoria din Coreea de Sud îi aduce 300 de puncte în clasamentul mondial şi o ajută să îşi consolideze poziţia a doua, prima în clasament fiind Majlinda Kelmendi din Kosovo. Pentru Chiţu aceasta a fost a doua victorie din carieră la un turneu Grand Prix, după succesul de la Taşkent (Uzbekistan). Tot joi, Monica Ungureanu (48 kg) a ratat medalia de bronz în faţa sporivei Bo Kyeong Kim (Coreea de Sud). La 57 kg, Loredana Ohîi a fost învinsă în recalificări de bulgăroaica Ivelina Ilieva, terminând concursul pe locul 7, în timp ce Corina Căprioriu (57 kg) a fost învinsă în primul meci de Stefanie Tremblay din Canada.
Bute nu se gândeşte la retragere
Pugilistul Lucian Bute, care şi-a anulat lupta programată la data de 6 decembrie, cu argentinianul Roberto Bolonti, din cauza unei accidentări la spate, a declarat că nu se gândeşte la retragere. „Am auzit mai multe zvonuri în ultimele zile, dar pot să vă spun că nu mă voi retrage şi că Freddie Roach este în continuare antrenorul meu”, a declarat Bute, care a revenit marţi seară la Montreal, după un stagiu de pregătire în Filipine. Cât priveşte accidentarea sa, Bute a precizat că urmează să efectueze un control RMN pentru a afla exact care sunt problemele. Sportivul, care a precizat că are pentru prima dată în viaţa sa probleme la spate, a declarat că a luat antiinflamatoare, dar nu s-a pus în discuţie să urce în ring accidentat. Lucian nu a exclus posibilitatea de a-l înfrunta pe danezul Mikkel Kessler, o luptă care ar fi fost prevăzută de clubul său Interbox, în cazul unei victorii a românului contra lui Bolonti,
Doroftei, Vaștag și Gabriela Szabo, invitați la gala caritabilă de la Oradea
Biroul Federal al Federației Române de Box, în frunte cu Leonard Doroftei și Francisc Vaștag, dar, probabil, și ministrul sportului Gabriela Szabo vor participa la data de 3 decembrie la o gală caritabilă de box organizată la Oradea pentru un club de copii și tineret din Salonta. Evenimentul caritabil, denumit „Diamante și box”, va avea loc pe scena Teatrului „Regina Maria” din Oradea, într-un spectacol cu meciuri demonstrative și un recital de colinde. Invitații speciali sunt nume importante din sportul românesc: Gabriela Szabo, Leonard Doroftei, Francisc Vaștag, Alec Năstac, Valentin Vrînceanu sau Titi Tudor. Ei vor vorbi publicului orădean despre sport, în general, despre box, în special, și despre performanță. Toate sumele strânse din biletele la spectacol, care costă 20 sau 25 de lei, și din donații vor fi oferite clubului de copii. Deși funcționează doar din 1 februarie 2013, clubul Basti Box, prin cei 20 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, s-a remarcat deja la câteva competiții naționale.
Sir Sebastian Coe a primit „Colanul Olimpic”
Sir Sebastian Coe a primit, ieri, din partea preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, cea mai înaltă distincţie a COSR, „Colanul Olimpic”, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Muzeul Olimpic din Bucureşti. Tot ieri, fostul atlet Sebastian Coe a vizitat, la Bucureşti, Şcoala Generală numărul 190 „Marcela Peneş”, unde a premiat mai mulţi copii, după care a dat autografe celor prezenţi. Sir Sebastian Coe a oferit diplome la festivitatea de premiere a unui concurs organizat pe terenul de atletism al şcolii cu profil sportiv. După festivitatea de premiere, Coe a făcut poze cu elevii, după care a acordat aproximativ 100 de autografe. Coe, campion olimpic pe distanţa de 1.500 de metri la Moscova (în 1980) şi Los Angeles (în 1984), a fost însoţit de Doina Melinte (campioană olimpică la 800 de metri în 1984 şi medaliată cu argint în acelaşi an la 1.500 de metri) şi Paula Ivan (campioană olimpică în 1988 la 1.500 de metri), fostă elevă a Școlii 190. Sebastian Coe şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Ateltism (IAAF), for al cărui vicepreşedinte este în prezent. Sebastian Coe, preşedinte al Comitetului Olimpic Britanic, va candida pentru postul pe care îl va lăsa liber actualul conducător al IAAF, senegalezul Lamine Diack, în vârstă de 81 de ani, care se va retrage în august 2015, după 16 ani petrecuţi la şefia forului. Este de aşteptat ca Sebastian Coe să îl aibă contracandidat pe ucraineanul Serghei Bubka, fost recordmen mondial la săritura cu prăjina, care ocupă, de asemenea, funcţia de vicepreşedinte al IAAF.
Un nou eșec pentru baschetbaliștii de la CSU Ploiești
Campioana României la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, a fost învinsă, miercuri seară, în deplasare, de formaţia letonă Lietuvos Rytas Vilnius, cu scorul de 79-72 (39-34), în a şaptea partidă din Grupa E a Eurocup, a doua competiţie valorică a continentului. Conform regulamentului, cele 36 de echipe participante în stagiunea 2014-2015 a Eurocup au fost împărţite în două conferinţe, fiecare cu câte trei grupe a câte şase echipe. Sezonul regulat se va desfăşura între 14 octombrie şi 17 decembrie. Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în faza următoare, Last 32, care programează meciuri între 6 ianuarie şi 11 februarie 2015. Primele două clasate se vor califica în optimile de finală, care programează meciuri eliminatorii, în 3 şi 11 martie 2015, sferturile urmând a se desfăşura în 17 şi 25 martie, semifinalele în 31 martie şi 8 aprilie 2015, iar finala pentru trofeu în 24 şi 29 aprilie.
Euroliga de baschet masculin
Ultimele partide din etapa a șaptea a Euroligii de baschet masculin se vor disputa astăzi după următorul program - GRUPA A: Nizhny Novgorod - Zalgiris Kaunas, Anadolu Efes - Dinamo Sassari; GRUPA B: Cedevita Zagreb - Limoges CSP; GRUPA C: Panathinaikos Atena - FC Bayern Munchen, FC Barcelona - EA7 Milano; GRUPA D: Valencia Basket - Galatasaray Istanbul. Fără să mai aștepte jocul rezultatelor, Panathinaikos poate obține calificarea în faza următoare cu o victorie în această seară, Bayern având șanse minime să se impună pe terenul campioanei Greciei. Derby-ul zilei este meciul din Rusia, Nizhny având o prestație neașteptat de bună pentru o debutantă în competiție. Aseară, după închiderea ediției, s-au jucat următoarele partide - GRUPA A: Real Madrid - UNICS Kazan; GRUPA B: Maccabi Tel Aviv - CSKA Moscova, ALBA Berlin - Unicaja Malaga; GRUPA C: Fenerbahce Ulker - PGE Turow; GRUPA D: Steaua Roșie Belgrad - Neptunas Klaipeda, Laboral Kutxa - Olympiacos Pireu.
Australia, fără sancţiune de la FIBA după ce a fost acuzată că a pierdut voluntar un meci la CM
Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a anunţat că nu va sancţiona naţionala Australiei, bănuită că a pierdut voluntar ultimul meci din faza grupelor la Campionatul Mondial, cu Angola (83-91), din luna septembrie. „Suntem foarte fericiţi să anunţăm că Australia nu va primi nicio sancţiune în urma acuzaţiilor de încălcare a regulamentelor interne ale FIBA”, a declarat secretarul general al forului australian, Patrick Baumann. Australia a fost acuzată că a pierdut de bunăvoie meciul cu Angola, pentru a evita o întâlnire cu echipa SUA înainte de faza semifinalelor. Americanii şi-au păstrat titlul mondial la încheierea competiţiei care s-a desfăşurat în Spania. Totuşi, Australia, dacă a pierdut voluntar, nu a avut noroc în optimi, unde a fost eliminată de Turcia, scor 65-64.
Posibilă restructurare a NBA
Mark Cuban, proprietarul echipei Dallas Mavericks, a propus trecerea a patru echipe, între care Dallas Mavericks și San Antonio Spurs, în Conferința de Est, pentru reechilibrarea campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA). Pentru a răspunde diferenței de niveluri dintre Conferința de Est și Conferința de Vest, Cuban propune afilierea la Est a patru echipe care evoluează în Vest: Dallas Mavericks, San Antonio Spurs, Houston Rockets și New Orleans Pelicans.
Formula 1 renunţă la dublarea punctelor şi la startul de pe loc după Safety Car
Echipele de Formula 1 au decis ca începând de anul viitor să renunţe la regula prin care piloţii primesc de două ori mai multe puncte în ultima etapă, dar şi la regula prin care piloţii urmau să ia startul de pe loc după ieşirea Safety Car-ului de pe circuit. În plus, regulamentul convorbirilor radio va rămâne similar cu cel din a doua parte a sezonului 2014. Renunţarea la regula punctelor dublate aduce o simplificare a calculelor în lupta pentru titlul mondial, mai ales că în acest sezon nu a avut niciun impact asupra stabilirii campionului. Pe de altă parte, echipele nu au ajuns la niciun acord cu privire la schimbarea regulamentului pentru motoare sau la posibilitatea de a dezvolta unităţile de propulsie şi în timpul sezonului, întrucât Mercedes şi-a menţinut refuzul de a accepta astfel de schimbări. Regulamentul tehnic prevede că un constructor poate omologa o singură specificaţie pentru unitatea de propulsie, însă echipele au fost de acord că, în cazul în care vor rămâne în Formula 1, Marussia şi Caterham să poată utiliza specificaţiile unităţilor folosite în acest an. Pentru a intra în vigoare în sezonul 2015, schimbările adoptate de echipe trebuie aprobate de Consiliul Mondial al FIA, care se va reuni în 3 decembrie la Doha (Qatar).
Vergne şi-a anunţat plecarea de la Toro Rosso
Pilotul francez Jean-Eric Vergne şi-a anunţat plecarea de la echipa de Formula 1 Toro Rosso, printr-un mesaj postat pe Twitter, informează autosport.com. „În ciuda unui sezon bun, în care am obţinut 22 de puncte, nu voi mai pilota pentru Toro Rosso în 2015. Vă mulţumesc pentru toţi aceşti ani”, a scris Vergne, care se afla la Toro Rosso din 2012. Francezul în vârstă de 24 de ani îşi pierde practic a doua oară locul la echipa secundă a Red Bull. În vară, echipa anunţa sosirea pilotului olandez Max Verstappen din sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Formula 1, când ar fi urmat să fie coleg cu rusul Danil Kviat. Însă plecarea cvadruplului campion mondial Sebastian Vettel la Ferrari a eliberat un monopost la Red Bull, la volanul căruia a fost promovat Kviat, situaţie ce părea să-i ofere lui Vergne posibilitatea de a rămână la Toro Rosso. Odată ce francezul şi-a anunţat plecarea, presa internaţională de specialitate speculează că locul său la Toro Rosso va fi luat de Carlos Sainz jr, fiul fostului campion mondial de raliuri. De altfel, pilotul spaniol, în vârstă de 20 de ani, a participat, marţi, la Abu Dhabi, la o sesiune de teste, la volanul unei maşini Red Bull.
Andy Murray s-a logodit cu Kim Sears
Jucătorul scoţian de tenis Andy Murray şi-a anunţat logodna cu prietena sa Kim Sears, alături de care formează un cuplu de nouă ani, informează The Telegraph. Murray a cerut-o pe Sears în căsătorie în cursul zilei de miercuri. Cei doi sunt împreună din 2005, cu o pauză de şase luni în 2010. Potrivit presei britanice, căsătoria ar putea avea loc la hotelul pe care Murray îl deţine. Pe de altă parte, în aceeaşi zi în care s-a logodit, Murray a decis să renunţe la serviciile antrenorului Dani Vallverdu şi ale preparatorului fizic Jez Green.
Un jucător australian de crichet a decedat după ce a fost lovit de o minge
Phillip Hughes, jucător australian de crichet, a decedat, ieri, în urma unei răni căpătate după ce a fost lovit în zona capului de o minge, în timpul unui meci. Accidentul s-a petrecut la o partidă din campionatul provinciilor australiene. „Philip Hughes a decedat în urmă cu puţin timp. El nu şi-a mai revenit după ce a fost rănit marţi. El nu a suferit şi a fost înconjurat de familia şi de prietenii apropiaţi. Comunitatea acestui sport este în doliu şi prezintă profundele ei condoleanţe familiei şi pritenilor jucătorului”, a declarat Petre Brukner, medicul naţionalei australiene. Component al formaţiei Australiei de Sud, Hughes se afla la primire când a fost lovit în zona capului de mingea lansată din alergare de un jucător al echipei din Noua Galie de Sud, Sean Abbott , în partida de marţi, contând pentru competiţia Sheffiel Shield. Hughes, care ar fi împlinit, duminică, vârsta de 26 de ani, s-a prăbuşit pe gazon şi a fost transportat la spital, dar medicii nu mai putut face nimic pentru a-l salva, el încetând din viaţă după două zile. Potrivit Daily Mail, lovitura i-ar fi provocat jucătorului ruperea arterei vertebrale, ceea ce a dus la o hemoragie intracraniană.