Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 25 Noiembrie 2014 / 00:00 738 accesări

Medalie constănțeană la CM de sambo

La finalul săptămânii trecute, la Narita (Japonia), a avut loc Campionatul Mondial de sambo, un sport cu un spectaculos stil de luptă, o combinație de lupte libere cu judo. La startul întrecerii a fost prezentă și o delegație a României, din care a făcut parte și constănțeanca Daniela Hondiu. Sportiva legitimată la CS Farul a avut o prestație foarte bună, reușind să câștige medalia de bronz la categoria 56 de kilograme.

Cupa României la handbal masculin

În primul meci din optimile de finală ale Cupei României la handbal masculin, Dinamo București va întâlni astăzi, de la ora 17.45 (în direct la Digi Sport 3), pe teren propriu, pe Știința Bacău. Restul partidelor se vor desfășura după următorul program - joi: HC Argeș Pitești - HC Vaslui, HCM Baia Mare - Potaissa Turda, Poli Timișoara - ACS Handbal Club “Adrian Petrea” Reșița, Steaua București - CSM București (ora 18.00), Dunărea Călărași - HCM Constanța (ora 19.00); 9 decembrie: U. Cluj - HC Odorhei (ora 17.00).

Echipa masculină de sabie a României a câştigat etapa de Cupă Mondială de la Budapesta

Echipa masculină de sabie a României a câştigat, duminică seară, etapa de Cupă Mondială de la Budapesta, după ce a învins în finală Italia, scor 45-44, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Scrimă. România a evoluat în componenţa Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi George Iancu. Locul 3 a revenit Germaniei, care a trecut în finala mică de Rusia, scor 45-43.

Șase medalii pentru români în prima zi a CE de haltere pentru juniori și tineret

Sportivii români au cucerit șase medalii, una de aur și cinci de argint, toate în concursul juniorilor, duminică, în prima zi a Campionatelor Europene de haltere pentru juniori și tineret (Under-23) de la Limassol (Cipru). În limitele categoriei 48 kg, la feminin, Monica Csengeri s-a impus la smuls cu 74 kg, devansând-o în clasament pe rusoaica Iana Mohina (73 kg). La aruncat, Csengeri a terminat pe locul al doilea, cu 90 kg, în urma rusoaicei (94 kg), ca și la total (164 kg, față de 167 kg). La masculin, Ilie Constantin Ciotoiu a cucerit trei medalii de argint la categoria 56 kg. La smuls a ridicat 102 kg, cu șase mai puțin decât italianul Mirco Scarantino. La stilul aruncat, Scarantino a ieșit învingător cu 132 kg, urmat de Ciotoiu, 122 kg, în timp ce la total Scarantino și-a adjudecat aurul, cu 240 kg, Ciotoiu fiind al doilea în clasament, cu 224 kg. România mai are cinci reprezentanți la juniori și șapte la Under-23.

Corona Braşov, în optimile de finală ale Cupei EHF la handbal feminin

Echipa feminină de handbal Corona Braşov s-a calificat în optimile de finală ale Cupei EHF, după ce a eliminat formaţia slovacă Iuventa Michalovce, în turul al treilea al competiţiei. Corona Braşov s-a impus, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 34-27 (18-12), în manşa retur. În tur a câştigat tot Corona, scor 31-28.

HC Odorhei s-a calificat în optimile de finală ale Challenge Cup la handbal masculin

Echipa de handbal masculin HC Odorhei s-a calificat duminică seară, pe teren propriu, în optimile de finală ale Challenge Cup, după ce a eliminat formaţia Cambridge HC (Marea Britanie). Echipa britanică şi-a dat acceptul pentru a disputa ambele meciuri la Odorheiu Secuiesc. Sâmbătă, în manşa tur, HC Odorhei s-a impus cu scorul de 35-14 (18-5), iar duminică a câştigat returul, cu 43-21 (21-10). Astfel, cu scorul general de 78-35, HC Odorhei s-a calificat în optimile de finală ale Challenge Cup.

U. Cluj a ratat calificarea în optimile Cupei Cupelor la handbal feminin

Echipa de handbal feminin Universitatea Cluj a ratat, duminică seară, în deplasare, calificarea în optimile de finală ale Cupei Cupelor, fiind eliminată de formaţia sârbă Radnicki Kragujevac. În manşa tur, disputată în urmă cu o săptămână la Cluj-Napoca, scorul a fost egal, 29-29 (14-14), iar duminică, în deplasare, Universitatea a cedat cu scorul de 19-24 (7-14). Astfel, în optimile de finală ale Cupei Cupelor s-a calificat Radnicki Kragujevac, cu scorul general de 53-48. În această fază a competiţiei a acces şi HCM Roman, care a jucat ambele manşe pe teren propriu, cu suedezele de la Skuru IK, la 15 şi 16 noiembrie, obţinând o remiză, scor 30-30, respectiv o victorie, scor 24-19.

Federer, al patrulea jucător care a câştigat Cupa Davis şi toate turneele de Grand Slam

Tenismanul elvețian Roger Federer a devenit, duminică, al patrulea jucător din istorie care a câştigat Cupa Davis şi toate turneele de Grand Slam, după ce Elveţia a învins, cu scorul de 3-1, formaţia Franţei, informează L'Equipe. Elveția a câştigat Cupa Davis pentru prima oară în istorie. În vârstă de 33 de ani, Federer se alătură australianului Rod Laver, americanului Andre Agassi şi spaniolului Rafael Nadal. Roger Federer a câştigat în acest an Cupa Davis şi are în palmares 17 titluri de Grand Slam. Rod Laver a cucerit de cinci ori Cupa Davis (1959, 1960, 1961, 1962 şi 1973) şi a câştigat 11 titluri de Grand Slam, Andre Agassi s-a impus de trei ori în Cupa Davis (1990, 1992 şi 1995) şi a obţinut opt titluri de Grand Slam, iar Rafael Nadal a cucerit de patru ori Cupa Davis (2004, 2008, 2009 şi 2011) şi a câştigat 14 titluri de Grand Slam.

Legendarul antrenor de hochei pe gheaţă Viktor Tihonov a încetat din viaţă

Legendarul antrenor rus Viktor Tihonov, care a câştigat cu echipa sovietică de hochei pe gheaţă opt titluri mondiale şi trei olimpice, a încetat din viaţă, la vârsta de 84 de ani, a anunţat, ieri, federaţia de specialitate din Rusia. „În această noapte, hocheiul rus şi toţi sportivii din ţară au pierdut un om de neînlocuit: legendarul antrenor şi celebrul jucător de hochei Viktor Vassilievici Tihonov a murit”, după o lungă suferinţă, a precizat forul rus într-un comunicat. Tihonov era simbolul perioadei de glorie a hocheiului sovietic: sub conducerea sa, echipa Uniunii Sovietice a câştigat titlul mondial de opt ori în perioada 1978-1990 şi aurul olimpic în 1984, 1988 şi 1992. După căderea URSS-ului, Viktor Tihonov a rămas în funcţie până în 1994. El a demisionat după ce la Lillehammer, pentru prima dată în istorie, echipa rusă nu a obţinut nicio medalie la Jocurile Olimpice. La meciurile de luni disputate în Liga continentală s-a ţinut un minut de reculegere în memoria lui Viktor Tihonov.

Arrivabene îl înlocuieşte pe Mattiacci la conducerea echipei Ferrari

Maurizio Arrivabene a fost numit la conducerea echipei de Formula 1 Ferrari, în funcţiile de director general şi team principal, în locul lui Marco Mattiacci. Arrivabene (57 de ani) a fost vicepreşedinte al Philip Morris şi a colaborat cu Ferrari în perioada parteneriatului cu marca Marlboro. El este din 2010 reprezentantul sponsorilor din Marele Circ în cadrul Comisiei F1 a FIA. Totodată, el este şi membru al conducerii clubului de fotbal Juventus Torino. La mijlocul lunii aprilie, Marco Mattiacci l-a înlocuit pe Stefano Domenicali, care a demisionat din funcţia de team principal al echipei Ferrari. Mattiacci (43 de ani) avea puţină experienţă în domeniul curselor. El se ocupase anterior în special de vânzările Ferrari în SUA, ţară care absoarbe o treime din producţia totală a mărcii italiene. Ferrari a încheiat duminică unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie, ocupând locul 4 în clasamentul constructorilor, după Mercedes, Red Bull şi Williams. Spaniolul Fernando Alonso a părăsit şi el echipa, în locul său fiind angajat germanul Sebastian Vettel de la Red Bull, cel mai titrat pilot în activitate, cu patru trofee.

Înotătorul Sun Yang a fost depistat pozitiv în luna mai

Sportivul chinez Sun Yang, dublu campion olimpic la înot, a fost depistat pozitiv în urma unui control efectuat în mai şi a fost suspendat în iulie pentru trei luni. Suspendarea a fost dictată de Agenţia Antidoping Chineză. Sun a participat în septembrie la Jocurile Asiei. Agenția China Nouă precizează că Sun a fost depistat pozitiv cu un stimulent, trimetazidină, însă nu menţionează de ce informaţia a fost dată publicităţii abia acum. Într-un interval de doar trei ani (2011-2013), Sun Yang a reuşit să devină un înotător important. El a fost medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra, în probele de 400 m liber şi 1.500 m liber. De asemenea, Sun a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale din 2011 şi trei la CM din 2013. La Jocurile Asiei de la Incheon, din acest an, Sun Yang a câştigat trei probe. Nu este prima dată când Sun Yang se află în centrul unei controverse. Sportivul a fost condamnat în noiembrie 2013 la şapte zile de detenţie pentru că a condus fără permis şi a fost suspendat din competiţii până în luna martie.

Surfingul ar putea avea campioni olimpici

Surfingul ar putea fi inclus în programul olimpic, după noile norme ale Comitetului Internațional Olimpic, ce urmează să fie aprobate în decembrie și care prevăd desființarea limitei de 28 de sporturi la JO, făcând parte din așa-numita Agendă Bach, după numele noului președinte al CIO. Argentinianul Fernando Aguerre, președintele Federației internaționale de surfing (ISA), a precizat într-un comunicat că acest organism „salută ca binevenită în special propunerea de a se fundamenta programul sportiv olimpic pe numărul de probe, nu pe discipline, ceea ar permite includerea a mai multe sporturi la Jocuri”. Potrivit propunerii de reformă dezvăluită miercuri de CIO, Jocurile Olimpice de vară vor avea o limită maximă de 310 probe pentru medalii, fără să conteze la câte sporturi aparțin acestea (în prezent, sunt prevăzute 28 de discipline). Aguerre a salutat, de asemenea, ideea de a crea un canal de televiziune olimpică, la care sportul său ar aduce, pe lângă imagini spectaculoase, o audiență potențială de „35 milioane de surferi din peste 100 de țări, 14 milioane dintre aceștia fiind cu vârste între 12 și 24 de ani”.

Start în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile

În absenţa campionului Kamil Stoch, care este accidentat, Roman Koudelka a triumfat în prima etapă a Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, care s-a desfăşurat în staţiunea Klingenthal din Germania. Cehul, în vârstă de 25 de ani, a câştigat după ce a repetat rezultatul din calificări. El a sărit 142,8 metri, iar podiumul a fost completat de austriacul Stefan Kraft şi de favoritul publicului, Andreas Wellinger. Pentru Koudelka a fost prima sa victorie în circuitul hibernal. Următoarea etapă a Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile va avea loc în Finlanda, la Kuusamo, în perioada 28-30 noiembrie.

Magnus Carlsen îşi păstrează titlul de campion mondial la şah

Norvegianul Magnus Carlsen şi-a păstrat titlul de campion mondial la şah (câştigat anul trecut), după ce l-a învins ieri, în a 11-a partidă din cele 12 programate, pe indianul Viswanathan Anand: scor final 6,5-4,5. Din cele 11 partide jucate, şapte s-au terminat la egalitate, trei fiind câştigate de Carlsen şi doar una de fostul multiplu campion mondial. Anand, după cum a arătat jocul, a încercat în acest meci să forţeze victoria. La mutarea 23 a oferit un pion sacrificiu, sperând într-o evoluţie care să-l avantajeze, dar Carlsen, probabil pentru a evita orice complicaţii ori pentru că a identificat o combinaţie care să-l fi pus într-o poziţie favorabilă pe marele maestru indian, a refuzat „oferta”. La mutarea 27, Anand şi-a sacrificat un turn pentru nebunul negru al lui Carlsen, sperând, probabil, ca mutarea să-i permită avansarea pionilor către ultima linie (de transformare). Din păcate pentru Anand, continuarea nu l-a adus într-o poziţie câştigătoare. Unii comentatori ai partidei au catalogat sacrificiul turnului un bluf, dar Carlsen s-a dovedit suficient de experimentat pentru a nu se lăsa intimidat. La sfârşitul partidei 11 și al meciului pentru titlu, Anand a recunoscut superioritatea adversarului său, afirmând: „Trebuie să admit că este un jucător mai bun. Nervii lui au rezistat, pe când ai mei au cedat primii. El a fost mai stabil”. Carlsen a câştigat jocurile 2, 6 şi 11, iar Anand partida cu numărul 3, ambii doar atunci când au avut piesele albe!

Shaun Murphy a câştigat Openul Ruhr la snooker

Englezul Shaun Murphy s-a impus în finala Openului Ruhr, turneu din circuitul european care s-a desfăşurat la Mulheim, în Germania, învingându-l cu 4-0 pe compatriotul său Robert Milkins. Murphy a avut o evoluţie entuziasmantă în finală, reuşind patru breakuri de peste 50 de puncte, între acestea fiind şi un break maxim, 147 de puncte, realizat în jocul al doilea. De altfel, Murphy mai încercase de-a lungul turneului să realizeze breakul maxim. Prima dată, în turul întâi, în duelul cu Michael Holt, când a trimis în buzunar zece bile roşii şi tot de atâtea ori bila neagră, ratând a 11-a bilă roşie şi oprindu-se la 80 de puncte. În optimi, în faţa lui Joe Swail, s-a oprit la 129 de puncte, ratând bila albastră. Apoi, în meciul cu Mark Williams, din sferturile de finală, a ratat bila verde, breakul valorând 122 de puncte. Este al patrulea break maxim reuşit de Shaun Murphy în carieră şi al treilea în 2014 după cele de la Stock (Anglia, ianuarie) şi Gdynia (Polonia, februarie). În total, este al 108-lea break maxim oficial realizat în istoria snookerului. De-a lungul turneului de la Mulheim, Murphy a realizat opt breakuri de peste 100 de puncte, dominând clar competiţia la acest capitol. În semifinale, Murphy a avut o revenire senzaţională, învingându-l pe Judd Trump cu 4-3, după ce Trump a condus cu 3-0. A mai avut nevoie de joc decisiv şi în optimi, în duelul cu Joe Swail. Pentru victoria de la Mulheim, Shaun Murphy primeşte un cec în valoare de 25.000 de euro şi un bonus de 1.000 de lire sterline pentru breakul maxim.

Katy Perry va cânta la gala Super Bowl din februarie 2015

Cântăreaţa pop Katy Perry va fi vedeta concertului de la ediţia din februarie 2015 a galei Super Bowl, cel mai urmărit eveniment sportiv şi de televiziune din Statele Unite ale Americii, a anunţat Liga Naţională de Fotbal (NFL), potrivit Reuters. Cântăreaţa americană Katy Perry, în vârstă de 30 de ani, va concerta la gala Super Bowl, la 1 februarie, în pauza celui mai important meci din campionatul de fotbal american, care va avea loc în Glendale, Arizona, şi va fi transmis în direct de postul TV american NBC. Perry se alătură, astfel, unor vedete ca Madonna, Beyonce şi Prince, susţinând un recital la gala care, de obicei, înregistrează o audienţă mai mare decât cea medie a întregului campionat sportiv. Katy Perry a salutat anunţul făcut duminică de NFL, printr-un mesaj publicat pe contul său de pe platforma Twitter. „Yeppers! Am început deja să testez nişte idei pentru show”, a scris Perry, care se află în prezent în turneu în Australia. Cu câteva minute înainte de anunţul făcut în pauza meciului Cowboys versus Giants, artista a publicat tot pe Twitter un mesaj în care dădea indicii privind nerăbdarea de a concerta la Super Bowl. „Trupa mea este în camera alăturată şi ţipă la televizor (şi unii la alţii), se uită la meciul Cowboys-Giants. Abia aştept să vină 1 februarie”, a scris Perry şi a publicat, apoi, o fotografie cu o minge de fotbal american şi un microfon. Ediţia din 2014 a Super Bowl, transmisă de postul TV Fox, a avut o audienţă medie record, de 112,2 milioane de telespectatori, iar concertul susţinut în pauză de Bruno Mars şi trupa Red Hot Chili Peppers a înregistrat un vârf de 115,3 milioane de telespectatori, potrivit Nielsen. Industria muzicală consideră gala Super Bowl una dintre cele mai bune modalităţi de promovare, artiştii aşteptându-se la creşteri ale vânzărilor de discuri în urma concertelor din pauza evenimentului sportiv. Super Bowl este folosită adeseori ca o oportunitate de a anunţa lansarea de noi albume şi turnee. NFL a fost criticată de industria muzicală în 2014, după ce ar fi cerut artiştilor fie să contribuie financiar la organizarea concertului din pauza meciului, fie să împartă o parte din câştigurile de după show cu cea mai populară ligă sportivă din Statele Unite. Deocamdată nu se ştie dacă Perry va contribui financiar la organizarea show-ului, dar a sugerat, luna trecută, într-un interviu televizat, că nu va plăti. „Nu sunt genul de fată care ar plăti pentru a cânta la Super Bowl”, a declarat Katy Perry în emisiunea „College GameDay”, difuzată de postul TV de sport ESPN. În vârstă de 30 de ani, Katy Perry a devenit celebră cu o serie de piese pop foarte populare, precum „Teenage dream”, „Firework”, „California Gurls”, „E.T.”, „Hot N Cold” şi „I Kissed a Girl” extrase de pe albumul ei de debut „One Of The Boys”, din 2008 şi de pe albumul „Teenage Dream”, din 2010.



12