Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 24 Noiembrie 2014 / 00:00 826 accesări

Ovidiu Haţegan va arbitra meciul BATE Borisov - FC Porto, din Liga Campionilor

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida dintre echipa BATE Borisov (Belarus) şi formaţia portugheză FC Porto, programată marţi seară, de la la ora 19.00, în Grupa H a Ligii Campionilor, informează uefa.com. Haţegan va fi ajutat la cele două linii de Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Asistenţi adiţionali vor fi Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu, iar arbitru de rezervă a fost desemnat Radu Ghinguleac.

Bogdan Stancu a reușit o dublă pentru Genclerbirligi

Fotbalistul Bogdan Stancu a înscris ambele goluri ale echipei Genclerbirligi în meciul disputat ieri, pe teren propriu, cu formaţia Karabukspor, scor 2-2, în etapa a 10-a a campionatului Turciei. Bogdan Stancu a fost integralist la gazde și a marcat în min. 23 şi 45. Pentru Karabukspor au înscris Traore (min. 40 - din penalty) şi Viola (min. 59). Liviu Antal a fost rezervă la Genclerbirligi. Echipa din Ankara se află pe locul 11 în clasamentul campionatului Turciei, cu 13 puncte. Lider este Fenerbahce Istanbul, cu 19 puncte.

Bicfalvi a înscris pentru Volin Luţk

Fotbalistul echipei Volin Luţk, Eric Bicfalvi, a înscris un gol în meciul câştigat ieri, în deplasare, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei Metalurg Doneţk, în etapa a 12-a a campionatului Ucrainei. Bicfalvi, integralist la oaspeţi, a marcat în min. 38. Celălalt gol a fost înscris de Siminin, în min. 24. Pentru gazde a marcat fostul jucător al echipei Gloria Bistriţa, Junior Moraes, în min. 77. Al doilea fotbalist român de la Volin Luţk, Florentin Matei, a evoluat, de asemenea, pe toată durata partidei. Volin Luţk se află pe locul 6 în clasamentul campionatului ucrainean, cu 17 puncte. Lider este Dynamo Kiev, cu 27 de puncte.

CFR Cluj şi Astra Giurgiu au probleme cu UEFA

Cluburile CFR Cluj şi Astra Giurgiu au fost deferite camerei de judecată a Corpului de control financiar al cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA, pentru că înregistrează datorii către alte grupări, angajaţi şi autorităţi. În aceeaşi situaţie se mai află două cluburi, Bursaspor (Turcia) şi FK Ekranas (Lituania). O decizie în cazul celor patru grupări va fi luată până la finalul anului. La data de 26 septembrie, CFCB a decis ca primele de participare în Cupele Europene să fie blocate în cazul a cinci grupări, între care se numărau şi Astra Giurgiu şi CFR Cluj, acestea fiind monitorizate în continuare. UEFA a precizat atunci că primele au fost blocate deoarece s-a constatat că, la data de 30 iunie 2014, cluburile aveau „restanţe financiare importante faţă de alte grupări, faţă de angajaţi şi/sau autorităţi”. Astra participă în grupele UEFA Europa League, după ce a jucat şi în turul treilea preliminar şi în play-off, iar CFR a evoluat în două tururi preliminare ale competiţiei.

Hajduk Split a refuzat să intre pe teren la meciul de campionat cu Dinamo Zagreb

Formaţia Dinamo Zagreb, care va întâlni, joi, echipa Astra Giurgiu, în grupele UEFA Europa League, nu a jucat sâmbătă în campionatul Croaţiei, adversara Hajduk Split refuzând să intre pe teren în semn de solidaritate cu un grup de suporteri care nu a avut acces în stadion. Oaspeţii au refuzat să joace deoarece 50 de suporteri nu au fost primiţi în stadion, fiind trecuţi pe o „listă neagră”. Faptul că fanii respectivi nu au putut să intre în stadion i-a determinat pe ceilalţi suporteri ai grupării oaspete să iasă din arenă şi să returneze biletele la case. Echipa Hajduk Split a hotărât atunci să nu joace. Reprezentanţii clubului din Split susţin că niciunul dintre fani nu ar trebui să aibă interdicţie şi că lista a fost făcută de oficialii de la Dinamo Zagreb, între care şi directorul executiv Zdravko Mamic, o persoană influentă în federaţia croată. „Oficialii de la Hajduk mi-au cerut să amân meciul deoarece suporterii lor au probleme în ceea ce priveşte accesul în stadion. Am refuzat, iar ei s-au ridicat şi au părăsit încăperea”, a declarat observatorul Lino Rosa.

Europa ar putea boicota CM din 2018 şi din 2022

Directorul general al Ligii Germane de Fotbal (DFL) s-a declarat în favoarea boicotării de către naţiunile europene a ediţiilor din 2018 şi din 2022 ale Campionatului Mondial, ca urmare a suspiciunilor de corupţie cu privire la atribuirea găzduirii celor două turnee Rusiei şi Qatarului. „75 la sută dintre jucătorii de la CM au contract în Europa şi, dacă Europa spune „Nu participăm”, atunci situaţia se schimbă total. FIFA ar putea să suspende Germania, Anglia, Italia şi Spania pentru următoarele trei ediţii ale CM, dar atunci oricum nu ar conta. Pentru că atunci nu va mai exista Campionatul Mondial”, a declarat Christian Seifert într-un interviu pentru „Süddeutsche Zeitung“, adăugând că „boicotul ar fi cea mai eficientă armă”. O astfel de iniţiativă este posibilă însă doar dacă Europa va vorbi la unison, consideră Seifert, menţionând că are mari îndoieli că acest lucru s-ar putea întâmpla. Atribuirea organizării ediţiilor din 2018 şi din 2022 ale CM Rusiei şi Qatarului a suscitat polemici, suspiciuni şi controverse, mai ales legate de Qatar, ceea ce a dus la o anchetă a FIFA.

Reus va fi indisponibil până în 2015

Internaţionalul german Marco Reus a suferit o ruptură la glezna dreaptă, la meciul cu Paderborn, scor 2-2, şi va rata partidele din acest final de an, inclusiv cel de marţi, cu Arsenal Londra, din Liga Campionilor, a anunţat gruparea Borussia Dortmund. Atacantul în vârstă de 25 de ani a suferit o ruptură a unui ligament extern, precum şi o entorsă capsulară, conform testelor medicale efectuate la spitalul la care a fost transportat sâmbătă. Autorul golului al doilea al echipei sale chiar înainte de pauză (min. 45+1), Reus s-a accidentat la un duel cu fundaşul Marvin Bakalorz. El a fost scos pe targă şi i-a lăsat locul lui Jojic (min. 67). Este a patra accidentare în acest an pentru Reus, care nu a putut participa la Cupa Mondială din Brazilia, unde Germania a câştigat titlul. Reus a jucat doar 11 meciuri în toate competiţiile în acest sezon, iar sâmbătă a înscris al şaselea gol.

Sancţiune anulată pentru Zidane, care poate continua să antreneze

Zinedine Zidane poate continua să antreneze în Spania, a decis Tribunalul Administrativ pentru Sport (TAD), care a anulat suspendarea pe trei luni decisă de Federaţia Spaniolă de Fotbal. La finalul lunii octombrie, federaţia spaniolă l-a suspendat pentru trei luni pe Zinedine Zidane, antrenor al echipei a doua a clubului Real Madrid, pentru că a antrenat fără să-şi fi validat complet diploma. Zidane este acuzat că nu are licenţa de nivel 3 necesară pentru a antrena în Segunda B, a treia ligă spaniolă, şi că l-a folosit pe colegul său Santiago Sanchez „ca faţadă”, situaţie frecventă în Europa, dar care în Spania poate atrage sancţiuni. Potrivit cotidianului „As“, Zidane se află în curs de obţinere a licenţei, aceasta urmând să fie validată în primăvară.

Bayern îl așteaptă înapoi pe Uli Hoeness, din ianuarie

Liderul campionatului german, Bayern Munchen, speră la revenirea, din luna ianuarie, a lui Uli Hoeness, fostul președinte al clubului, care în prezent ispășește o pedeapsă cu închisoarea pentru evaziune fiscală, a declarat succesorul său, Karl Hopfner. Acesta a spus că Hoeness vrea să reînceapă prin a lucra la sectorul de copii și juniori al clubului bavarez, imediat ce va sosi ziua în care va fi eliberat din închisoare. „A fost propria-i dorință să lucreze la nivelul tinerilor. Aceasta înseamnă că va semna un contract cu Bayern Munchen” , a spus Hopfner. Hoeness (62 de ani) și-a început cei trei ani și jumătate de pedeapsă cu închisoarea după trei luni de la pronunțarea hotărârii unei instanțe din Munchen, în martie, după ce a fost găsit vinovat de o evaziune fiscală estimată la 28,5 milioane de euro. Campion european în 1972 și mondial în 1974, Uli Hoeness a fost timp de 30 de ani manager general al celui mai bogat club din Europa, după care a devenit președinte din 2009 până în martie 2014. El și-a recunoscut vina și, mai mult, a plătit o mare parte din suma care i-a fost imputată ca evaziune fiscală.



12