Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 10 Octombrie 2014 / 00:00 633 accesări

ITALIA A ÎNVINS SUA, LA CM DE VOLEI FEMININ

Miercuri, la Campionatul Mondial de volei feminin din Italia, a început faza a treia a grupelor, în care cele șase formații rămase în competiție au fost repartizate în două grupe: Italia, SUA și Rusia - în Grupa G, respectiv Brazilia, China și Republica Dominicană - în Grupa H. În primele meciuri, Brazilia a învins China, cu 3:0 (25:19, 25:16, 25:15), iar Italia a dispus de SUA, cu 3:0 (25:23, 25:22, 25:20). Următoarele partide din faza a treia a grupelor au fost programate pentru joi și vineri, iar primele două clasate vor obține calificarea în semifinalele de sâmbătă. Finalele Mondialului 2014 sunt programate duminică, la „Mediolanum Forum” din Milano.

CUPA ROMÂNIEI LA VOLEI FEMININ

După ce săptămâna trecută au fost stabilite sferturile de finală ale Cupei României la volei masculin, mâine vor fi decise și ultimele două sferturi ale competiției similare feminine. Asta pentru că două dintre dispute se cunosc deja, CS Volei Alba-Blaj - ACS Penicilina Iaşi și Dinamo Romprest Bucureşti - CSM Tîrgovişte. Echipa din Iași a jucat pe teren propriu ambele meciuri cu SCM U. Craiova, săptămâna trecută, câștigând de fiecare dată, cu 3:1 și cu 3:0, iar echipa din Tîrgovişte a eliminat-o pe Unic Piatra Neamţ după un dublu 3:0. Și Universitatea Cluj a fost de acord să joace ambele manșe pe terenul adversarei sale, CSM Bucureşti, partidele fiind programate în sala din Dobroești, astăzi (ora 18.00) și mâine (ora 12.00). Tot astăzi și tot de la ora 18.00 va avea loc și returul dintre CSM Satu Mare și CSM Lugoj. În tur, pe teren propriu, bănățencele au câștigat cu 3:0.

TESTE PENTRU NAȚIONALA DE RUGBY A ROMÂNIEI

Reprezentativa de rugby a României va susține, în luna noiembrie, la București, pe stadionul „Arcul de Triumf”, trei partide-test în compania Statelor Unite ale Americii, Japoniei și Canadei. Vor fi meciuri împotriva unor adversari puternici, extrem de necesare pentru o cât mai bună pregătire a Campionatului Mondial din toamna anului viitor, care se va desfășura în Anglia și Țara Galilor. Pentru România va fi o șansă de a-și consolida sau îmbunătăți poziția a 16-a în topul mondial, având în vedere că va întâlni două adversare, Canada și SUA, clasate în urma „stejarilor”, dar și o altă reprezentativă care se află la un pas de primele zece națiuni din lume, Japonia, poziția a 11-a în ierarhia IRB. Iată programul jocurilor - 8 noiembrie: România - SUA (ora 18.30, în direct la TVR 2), 15 noiembrie: România - Japonia (ora 16.00, TVR 1), 22 noiembrie: România - Canada (ora 18.30, TVR 2).

HANDBALISTELE TRICOLORE, PRIMUL TEST CU RUSIA

După ce a pierdut, scor 22-28, meciul amical cu Ungaria, desfășurat miercuri seară, la Debrecen, naționala de handbal feminin a României continuă seria jocurilor de verificare cu trei teste în compania Rusiei, toate urmând să aibă loc la Oradea. Partidele vor avea loc după următorul program - astăzi, ora 17.15 (în direct la Digi Sport 2); sâmbătă, ora 16.00 (Digi Sport 3); duminică, ora 10.45. Naționala feminină se pregătește pentru Campionatul European din luna decembrie (Ungaria și Croația, 7-21 decembrie). În Grupa B a CE, România va întâlni Norvegia (7 decembrie), Danemarca (9 decembrie) și Ucraina (11 decembrie).

CÎRSTEA A ÎNVINS-O PE HINGIS, LA TIANJIN

Perechea alcătuită din Sorana Cîrstea și Andreja Klepac (Slovenia) s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Tianjin (China), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Cîrstea și Klepac au învins în sferturile de finală, cu scorul de 3-6, 7-6 (7/1), 10-6, principalele favorite ale competiției, Martina Hingis (Elveţia) și Flavia Pennetta (Italia). În semifinale, Cîrstea şi Klepac vor întâlni perechea alcătuită din Alison Riske (SUA) și Ajla Tomljanovic (Croaţia), cap de serie nr. 3. Pentru prezența în semifinale, Cîrstea și Klepac vor primi un cec în valoare de 3.435 de dolari și 110 puncte WTA.

OLARU, ÎN SEMIFINALE LA LINZ

Perechea formată din Raluca-Ioana Olaru și Anna Tatişvili (SUA) s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Linz (Austria), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Olaru și Tatişvili au învins în sferturile de finală, cu scorul de 6-3, 4-6, 10-6, după o oră şi 25 de minute, cuplul ceh Lucie Hradecka și Barbora Zahlavova Strycova, cap de serie nr. 1. În semifinale, Olaru şi Tatişvili vor întâlni învingătoarele partidei dintre perechea Gabriela Dabrowski / Alicja Rosolska (Canada / Polonia), cap de serie nr. 4, şi cuplul Katarzyna Piter / Marina Zanevska (Polonia / Ucraina). Pentru prezența în semifinale, Olaru și Tatișvili vor primi un cec în valoare de 2.770 de dolari și 110 puncte WTA.

BĂŢAGĂ - LOCUL 19 ÎN FINALĂ LA INDIVIDUAL COMPUS, LA CM DE GIMNASTICĂ

Gimnastul Cristian Băţagă s-a clasat, ieri, pe locul 19 în finală la individual compus, la Campionatul Mondial de la Nanning (China), medalia de aur fiind câştigată, pentru a cincea oară consecutiv, de japonezul Kohei Uchimura. Băţagă a acumulat 85,197 puncte, cu care s-a clasat pe locul 19, notele sale fiind următoarele: 14,133 - la paralele, 14,566 - la sărituri, 13,366 - la bară fixă, 14,566 - la sol, 14,100 - la cal cu mânere şi 14,466 - la inele. Medalia de aur a revenit japonezului Kohei Uchimura (91,965p), urmat pe podium de Max Whitlock (Marea Britanie, 90,473p) şi Yusuke Tanaka (Japonia, 90,449p). La CM de la Nanning, România va mai fi reprezentată în finalele individuale de Larisa Iordache (individual compus, sol şi bârnă). Echipa feminină s-a clasat, miercuri, pe locul 4 în finala probei, câştigată de SUA, în timp ce echipa masculină a încheiat pe locul 12 în calificări, ratând finala. La CM de la Nanning, programat în perioada 3-12 octombrie, participă peste 600 de sportivi din 74 de ţări. Primele 24 de echipe clasate în calificări, printre care şi cele ale României, s-au calificat la CM din 2015, de la Glasgow, de unde primele opt clasate vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Echipele clasate pe locurile 9-16 la CM de anul viitor vor participa la o competiţie preolimpică din care primele patru clasate vor obţine biletele pentru Rio.

MARUSSIA AR PUTEA ALINIA DOAR UN PILOT LA SOCI

Echipa de Formula 1 Marussia ia în considerare să participe doar cu un pilot la Marele Premiu al Rusiei, care va avea loc în acest weekend, la Soci, în semn de respect faţă de francezul Jules Bianchi, aflat în spital în stare gravă după accidentul suferit etapa trecută, la Suzuka. Potrivit „Daily Mail“, Alexander Rossi, pilotul de rezervă al Marussia, a făcut totuşi deplasarea la Soci miercuri seară şi ar putea să se afle pe grilă la cursa găzduită în premieră de Rusia, alături de britanicul Max Chilton. Pilotul american în vârstă de 23 de ani a mai evoluat în antrenamente la fosta lui echipă, Caterham, şi deţine superlicenţa FIA pentru a concura. Decizia privind prezenţa lui pe pistă va fi luată de patronul echipei, rusul Andrei Ceglakov, care ar dori o formaţie completă la primul Grand Prix de Formula 1 din ţara lui. Majoritatea piloţilor din Marele Circ au anunţat că vor purta mesaje de încurajare pentru Jules Bianchi, inscripţionate pe monoposturi sau pe echipament. Astfel, pe maşinile Ferrari, echipă de care aparţine pilotul francez, va fi scris „Forza Jules“, la fel ca pe casca liderului clasamentului, britanicul Lewis Hamilton, de la Mercedes, iar pe casca germanilor Nico Rosberg, tot Mercedes, Nico Hulkenberg de la Force India şi pe cea a australianului Daniel Ricciardo va apărea mesajul „Tous avec Jules” (n.r. - Toţi cu Jules). Cursa de la Soci va avea loc duminică, de la ora 14.00, calificările fiind programate sâmbătă, de la aceeaşi oră.

TALANT DUȘEBAEV, NOUL SELECȚIONER AL UNGARIEI

Tehnicianul spaniol de origine rusă Talant Duşebaev a fost numit în funcţia de selecţioner al naţionalei de handbal masculin a Ungariei. În vârstă de 46 de ani, Duşebaev a semnat un contract pe doi ani şi va conduce naţionala Ungariei la Campionatul Mondial din 2017, care va avea loc în Franţa. Talant Duşebaev, considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria handbalului, a câştigat titlul olimpic în 1992 cu echipa Comunităţii Statelor Independente şi a devenit campion mondial un an mai târziu cu Rusia. Desemnat cel mai bun handbalist al lumii în 1994 şi 1996, Duşebaev a câştigat de trei ori Liga Campionilor ca antrenor al formaţiei Ciudad Real. El a mai pregătit echipa Atletico Madrid, iar în prezent este antrenorul formației poloneze KS Vive Targi Kielce.

LEBRON JAMES, CONSIDERAT CEL MAI VALOROS BRAND SPORTIV

Revista „Forbes“ l-a desemnat pe baschetbalistul american LeBron James ca fiind cel mai valoros brand sportiv al planetei, reușind să-l detroneze pe celebrul jucător de golf Tiger Woods. Dublu campion al NBA cu echipa Miami Heat (2012, 2013), dar care din acest sezon va evolua la formația Cleveland Cavaliers, LeBron este evaluat de publicația din Statele Unite la 37 milioane dolari, cu zece milioane mai mult față de anul trecut. El a reușit să-l devanseze pe Woods, care a dominat această ierarhie începând din 2007, dar a cărui valoare a scăzut anul acesta la 36 milioane dolari (cu 10 milioane mai puțin comparativ cu 2013). Într-o situație asemănătoare se află și tenismanul elvețian Roger Federer, jucător cu 17 titluri de Mare Șlem în palmares, al cărui brand a scăzut anul acesta la 32 milioane dolari. Cei trei sunt urmați de jucătorul american de golf Phil Mickelson (29 milioane dolari). „Forbes“ stabilește anual clasamentul celor mai valoroase zece branduri la patru categorii din lumea sportului: afaceri, evenimente, echipe și sportivi. Nike, sponsorul lui Woods, ocupă prima poziție în ierarhia companiilor cu afaceri în sport, producătorul american de echipament fiind evaluat la 19 miliarde dolari.

TONY PARKER, DESEMNAT CEL MAI BUN BASCHETBALIST EUROPEAN DIN 2013

Francezul Tony Parker (32 de ani) a primit trofeul rezervat celui mai bun baschetbalist european în 2013, din mâinile secretarului general al FIBA-Europe, Kamil Novak, miercuri seară, în capitala Germaniei, înaintea meciului disputat de echipa sa, San Antonio Spurs, campioana NBA, în compania formaţiei Alba Berlin. Parker a obţinut această recompensă pentru prima oară în cariera sa, după ce a condus selecţionata Franţei la câştigarea titlului european şi pe Spurs până în finala NBA, pierdută în 2013 în faţa echipei Miami Heat. În sezonul următor, Tony Parker şi Los Angeles Spurs şi-au luat revanşa în faţa celor de la Heat, reuşind să cucerească titlul NBA. Jucătorul de la Spurs nu a participat la Campionatul Mondial din acest an, alături de naționala Franței. Parker şi San Antonio au început la Berlin o serie de şapte meciuri din presezon, următoarea escală fiind la Istanbul, unde vor înfrunta mâine formaţia locală Fenerbahce. NBA va debuta în 28 octombrie. În meciul cu Alba Berlin, Tony Parker a făcut spectacol, dar nu a reuşit să împiedice înfrângerea la limită a echipei sale (93-94). Francezul a fost cel mai bun marcator al întâlnirii, cu 28 de puncte înscrise în 35 de minute petrecute în teren.

CICLISTUL ANDY SCHLECK ŞI-A ANUNŢAT RETRAGEREA

Ciclistul luxemburghez Andy Schleck, câştigător al Turului Franţei în 2010, şi-a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, retragerea din activitate din cauza problemelor fizice. Schleck, în vârstă de 29 de ani, a avut grave probleme medicale în ultimii trei ani la genunchiul drept, iar la ediţia precedentă a Turului Franţei a fost nevoit să abandoneze din cauza unei căzături. Ciclistul aflat sub contract cu echipa americană Trek a câştigat Turul Franţei în 2010, după ce spaniolul Alberto Contador, învingătorul pe şosea al cursei, a fost depistat pozitiv. Luxemburghezul s-a mai clasat de două ori pe locul secund în Marea Buclă, în 2009 şi 2011, şi o dată în Turul Italiei, în 2007. Schleck a mai câştigat tricoul alb al celui mai bun tânăr în Turul Franţei (2008, 2009 şi 2010) şi Turul Italiei (2007), iar în 2009 s-a impus în cursa clasică Liege-Bastogne-Liege.

FOGNINI, AMENDAT CU 2.000 DE EURO PENTRU GESTURI OBSCENE

Tenismanul italian Fabio Fognini, locul 17 ATP, a fost amendat cu 2.000 de dolari pentru gesturi obscene făcute publicului, după eliminarea suferită în turul al doilea al turneului Masters de la Shanghai (China). Fognini le-a arătat degetul mijlociu spectatorilor la ieşirea de pe teren, după ce a fost învins în turul secund, cu scorul de 7-6 (7/5), 6-4, de chinezul Wang Chuham, poziţia 553 în ierarhia mondială. Cu puţin înainte de finalul meciului, Fognini l-a lovit cu umărul pe adversarul său în pauza dintre ghemuri.

CHINA VA GĂZDUI UN NOU TURNEU DIN CIRCUITUL WTA

China va găzdui un nou turneu din circuitul profesionist feminin de tenis WTA, în următorii cinci ani (2015-2019), dotat cu premii total în valoare de 2,15 milioane dolari, care se va desfășura în orașul Zhuhai, din sudul țării. Prima ediție va debuta în noiembrie 2015 și se va derula în cea de-a 44-a săptămână a calendarului WTA, imediat după Turneul Campioanelor de la Singapore. Turneul de la Zhuhai va fi al șaselea găzduit anual de China, alături de cele de la Beijing, Wuhan, Shenzhen, Guangzhou și Tianjin.

SCHIORUL PETTER NORTHUG, CONDAMNAT LA 50 DE ZILE DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

Sportivul norvegian Petter Northug, dublu campion olimpic la schi fond în 2010, a fost condamnat ieri la 50 de zile de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat pentru că a produs un accident în stare de ebrietate. Northug a primit o amendă de 185.000 de coroane (22.500 de euro) şi i-a fost reţinut definitiv permisul de conducere. Campionul norvegian nu este obligat să se predea imediat, deoarece închisorile din Norvegia sunt pline, iar una dintre soluţii ar putea fi arestul la domiciliu. De asemenea, Norvegia se află în discuţii pentru a închiria spaţii în închisorile din Olanda. Pe lângă conducere în stare de ebrietate, Parchetul norvegian a mai reţinut cinci capete de acuzare: mărturie mincinoasă, conduită periculoasă, exces de viteză, neacordarea primului ajutor pentru victime şi fuga de la locul accidentului. În momentul accidentului, Northug conducea maşina proprie, un Audi A7, cu o viteză de 83 km/h într-o zonă în care limita era de 40 km/h şi avea o alcoolemie de 1,65 grame la litrul de sânge. În 4 mai, vehiculul lui Northug a fost găsit deteriorat complet, după ce a intrat cu viteză într-un sens giratoriu, a lovit mai multe panouri de semnalizare şi s-a oprit într-o barieră de securitate. Northug, care nu a recunoscut iniţial că se afla la volanul maşinii, a fugit de la locul accidentului şi a lăsat în automobil un pasager cu leziuni minore. Schiorul norvegian în vârstă de 28 de ani a fost arestat şi interogat de Poliţie. În Norvegia este permis să conduci cu o alcoolemie de 0,2 grame la litrul de sânge, dar o valoare de peste un gram este pedepsită cu închisoarea.

VÂNZAREA ECHIPEI BUFFALO BILLS A FOST APROBATĂ

Vânzarea echipei de fotbal american Buffalo Bills către miliardarul Terry Pegula a fost aprobată de ceilalţi proprietari ai formaţiilor din Liga Profesionistă (NFL). Omul de afaceri american, care a făcut avere cu gazul natural şi care deţine echipa de hochei pe gheaţă Buffalo Sabres, va plăti 1,2 miliarde de dolari pentru achiziţionarea formaţiei de fotbal american. Această sumă reprezintă un record pentru cumpărarea unei echipe din NFL. Echipa din NFL a fost scoasă la vânzare după decesul din luna martie al proprietarului Ralph Wilson. Printre candidaţii la cumpărarea formaţiei s-au mai aflat magnatul imobiliarelor Donald Trump şi un consorţiu creat în jurul cântăreţului de muzică rock Jon Bon Jovi. Buffalo Bills nu a câştigat niciodată în istorie titlul de campioană, dar a pierdut de patru ori la rând în finala Super Bowl, între anii 1991 şi 1994.

START RATAT PENTRU CAMPIOANA NHL

Noua ediție a Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheață (NHL) a debutat cu o surpriză, campioana en titre, Los Angeles Kings, fiind învinsă categoric în fața propriilor suporteri de formația San Jose Sharks (0-4). Regii din Los Angeles, care au cucerit de două ori Cupa Stanley în ultimele trei sezoane, au încasat două goluri în numai 14 secunde, în cursul reprizei a doua. Echipa californiană, cu un efectiv aproape neschimbat față de sezonul trecut, și-a propus să devină prima franciză din 1998 și până în prezent care reușește să-și păstreze titlul de campioană a NHL, obiectiv pe care îl poate îndeplini, în ciuda acestui eșec, deoarece mai are de disputat încă 81 de meciuri din sezonul regulat. În celelalte întâlniri din prima etapă a noului sezon, Montreal Canadiens s-a impus cu 4-3 pe gheața formației Toronto Maple Leafs, într-un nou episod al celei mai vechi rivalități din NHL, Boston Bruins a trecut cu 2-1 de Philadelphia Flyers, în timp ce Vancouver Canucks a dispus cu 4-2 în deplasare de Calgary Flames.

PUGILISTUL JERMAIN TAYLOR A CÂŞTIGAT TITLUL IBF LA CATEGORIA MIJLOCIE

Pugilistul american Jermain Taylor a câştigat titlul IBF la categoria mijlocie, după ce l-a învins la puncte, miercuri seară, la Biloxi, pe australianul Sam Soliman. Toţi cei trei arbitri judecători i-au acordat victoria lui Taylor: 116-111, 115-109, 116-109. Taylor, în vârstă de 36 de ani, a obţinut a 33-a victorie la profesionişti, unde a suferit şi patru înfrângeri. Americanul a dominat această categorie în perioada 2005-2007, dar apoi a fost nevoit să facă o pauză îndelungată în urma unei accidentări la cap. Sam Soliman, în vârstă de 41 de ani, are 44 de victorii şi 12 înfrângeri la profesionişti.



12