CE DE TENIS DE MASĂ PE ECHIPE
Ieri a început, la Lisabona, întrecerea pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă rezervate senioarelor și seniorilor. La feminin, în Grupa B, echipa antrenată de constănțeanul Viorel Filimon, vicecampioană europeană en titre și având-o în componență pe constănțeanca Eliza Samara, a pornit cu dreptul, învingând cu 3-0 formația Spaniei. Rezultate: Bernadette Szocs - Galia Dvorak 3-1, Eliza Samara - Laura Ramirez 3-0 (11-7, 11-5, 12-10), Camelia Poștoacă - Nora Escartin 3-1. Aseară, după închiderea ediției, fetele noastre au înfruntat Polonia, iar astăzi vor avea ca adversară reprezentativa țării gazdă, Portugalia. „Suntem pregătite pentru aceste Campionate Europene. Toate suntem în formă bună. Fiecare ediţie este dificilă, indiferent de adversar. Ţintim medaliile”, a declarat Samara pentru site-ul Federației Europene de Tenis de Masă. La masculin, în Grupa D, formația României, avându-i componență și pe constănțenii Andrei Filimon (doar rezervă în primul meci din grupă) și Constantin Cioti, a cedat la mare luptă în disputa cu Rusia, scor 2-3. Rezultate: Adrian Crișan - Alexander Shibaev 3-1, Constantin Cioti - Kirill Skachkov 0-3 (5-11, 12-14, 11-13), Ovidiu Ionescu - Grigory Vlasov 0-3, Adrian Crișan - Kirill Skachkov 3-2, Constantin Cioti - Alexander Shibaev 0-3 (6-11, 6-11, 7-11). Astăzi, băieții vor întâlni Croaţia şi Cehia. Primele două clasate din cele patru grupe, atât la feminin, cât și la masculin, vor obține calificarea în sferturile de finală ale competiției.
MERGEA, ÎN SFERTURI LA KUALA LUMPUR
Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și britanicul Dominic Inglot, cap de serie nr. 3, a învins ieri, cu scorul de 6-4, 6-4, cuplul german Frank Moser / Alexander Satschko şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Kuala Lumpur, cu premii de un milion de dolari. Mergea şi Ingolt şi-au asigurat astfel un cec în valoare totală de 8.170 de dolari şi 45 de puncte ATP. În faza următoare, Mergea şi Ingolt vor da piept cu perechea câştigătoare a meciului dintre Leonardo Mayer / Joao Sousa (Argentina / Portugalia) și Daniele Bracciali / Oliver Marach (Italia / Austria).
BOXERUL BOGDAN DINU, A 11-A VICTORIE LA PROFESIONIȘTI
Boxerul român Bogdan Dinu a reușit a 11-a sa victorie la profesioniști din tot atâtea meciuri disputate, marți seară, într-o gală desfășurată la Montreal Casino. Dinu l-a învins prin KO tehnic în repriza a doua pe Kertson Manswell (Trinidad & Tobago), într-un meci programat pe durata a opt runde, la categoria grea. Pugilistul român (28 de ani) a reușit să câștige al șaptelea meci înainte de limită la profesioniști. Manswell, un boxer de 37 de ani, numără în palmaresul său 24 de victorii (18 prin KO) și 10 înfrângeri (6 prin KO). Bogdan Dinu a mai susținut un meci în acest an, în luna mai, când l-a învins la puncte (decizie în unanimitate) pe americanul Avery Gibson, după șase reprize, la Vaudreuil-Dorion (Quebec / Canada).
ANDREI STOICA ÎȘI VA APĂRA TITLUL MONDIAL SUPERKOMBAT ÎN FAȚA SPANIOLULUI MOISES BAUTE
Românul Andrei Stoica va fi capul de afiș al galei „Final Elimination” a circuitului Superkombat, care va avea loc în data de 25 octombrie, în Elveția, la Geneva, urmând să își apere titlul mondial la categoria super cruiser în fața spaniolului Moises Baute. Promoția condusă de Eduard Irimia își continuă planul de expansiune globală, iar la sfârșitul acestei săptămâni (sâmbătă), la Almere (Olanda), va avea loc ultimul World Grand Prix de calificare din acest an, gală în care Cătălin Moroșanu se va confrunta cu favoritul local Brian Douwes. „Gala se va desfășura în locația unde anual are loc Salonul Auto de la Geneva, capacitatea sălii fiind de 9.500 de locuri. Dacă până acum fanii s-au obișnuit cu eliminatorii la categoria grea, de data aceasta se va disputa eliminare finală la categoria semigrea, acolo unde vor fi luptători din opt țări, iar învingătorii vor merge în turneul final din noiembrie. Finala se va desfășura pe 22 noiembrie, cel mai probabil la Monza, orașul italian cunoscut pentru circuitul de Formula 1”, a declarat președintele Superkombat. Fratele lui Andrei, Bogdan Stoica, va fi singurul român prezent în „Final Elimination”, urmând să fie cap de serie alături de spaniolul Jorge Loren, polonezul Dawid Kasperski și englezul Micky Terrill. De asemenea, în deschidere va lupta și greul Lucian Danilencu, românul stabilit la Torino, acesta urmând să dea piept cu bosniacul stabilit la Zurich, Enver Slijvar. Adversarul lui Andrei, Moises Baute, este câștigătorul piramidei de la Constanța, din 23 iunie 2014, atunci când și-a învins ambii adversari prin KO. „Baute e un adevărat tanc, nu face niciun pas înapoi când este în ring, dar are puncte vulnerabile și cu siguranță va exista un singur învingător la Geneva, iar acela voi fi eu”, a spus Andrei Stoica, deținătorul centurii din decembrie 2013, când i-a provocat cehului Ondrej Hutnik primul eșec din ultimii patru ani. La trei ani de la lansarea circuitului Superkombat, după șapte ani de experiență sub denumirea de Local Kombat, promoția condusă de Eduard Irimia este în prezent lider european în show-urile de kickbox, iar în toată această perioadă a pus în scenă gale în Italia, Brazilia, Emiratele Arabe Unite, Bulgaria, Muntenegru, Germania sau Croația. Toate evenimentele sunt transmise în direct în 90 de țări de pe 5 continente.
SALĂ POLIVALENTĂ DE 7.200 DE LOCURI LA CLUJ-NAPOCA
Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la care lucrările au început în urmă cu patru ani, ridicându-se la 70 de milioane de lei, a fost finalizată. Sala dispune de o pardoseală demontabilă care permite practicarea mai multor sporturi, de un cub video unic în România, pe care se pot difuza imagini HD din timpul competiţiilor sportive, de tribune retractabile, care permit montarea unei scene pentru concerte sau spectacole, şi de o parcare subterană de 450 de locuri. De asemenea, există şi o sală de încălzire pentru sportivi, comparabilă cu o sală de sport, care va permite efectuarea de antrenamente. Sala Polivalentă va fi administrată de o societate stabilită de Consiliul Local Cluj-Napoca. Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va avea o capacitate de 7.200 de locuri, care se poate extinde până la 10.000 de locuri. Lucrările au început în anul 2010, însă au fost oprite la începutul anului 2012, în faza de execuţie a circa 65 la sută din lucrări, printr-o sentinţă a instanţelor. Lucrările au fost executate de asocierea firmelor CON-A cu Nisal şi InterSport. Sala Polivalentă va putea găzdui meciuri şi antrenamente pentru o varietate foarte largă de sporturi, de la karate, scrimă, aikido sau judo şi până la baschet, handbal, tenis sau gimnastică. Inaugurarea noii construcţii va avea loc în 31 octombrie, cu concertul artistului James Blunt. Noua sală se află în vecinătatea Stadionului “Cluj Arena“ şi la circa 500 de metri de Sala Sporturilor “Horia Demian”, cu o capacitate de 2.525 de locuri, cu care formează un complex sportiv unic în România, care poate găzdui în viitor turnee finale de Campionate Europene sau Mondiale pentru diferite sporturi.
TONI NADAL CRITICĂ NUMIREA GALEI LEON LA CONDUCEREA ECHIPEI DE CUPA DAVIS A SPANIEI
Toni Nadal, antrenorul şi unchiul tenismenului Rafael Nadal, a criticat numirea Galei Leon în funcţia de căpitan al echipei de Cupa Davis a Spaniei, deoarece aceasta nu a mai lucrat până în prezent în tenisul masculin, informează BBC. Gala Leon Garcia, în vârstă de 40 de ani, fost număr 27 în clasamentul WTA, a fost numită la conducerea tehnică a echipei de Cupa Davis a Spaniei în cursul zilei de luni. Ea l-a înlocuit pe Carlos Moya, după ce reprezentativa Spaniei a retrogradat din Grupa Mondială. Toni Nadal a afirmat că era de preferat că la conducerea echipei să se afle o persoană cu un trecut în tenisul masculin. „Nu am nimic împotriva ei. Nu ştiu ce abilităţi are. Sper să-şi facă treaba bine, dar, în teorie, este o persoană care nu cunoaşte tenisul masculin, deoarece tenisul masculin nu este acelaşi cu cel feminin”, a spus Nadal, pentru postul de radio Onda Cero. El a menţionat că se aştepta ca fostul jucător Juan Carlos Ferrero să fie numit căpitan, după ce predecesorii lui Moya au fost Albert Costa şi Alex Corretja.
Nadal a precizat că ar fi fost de acord cu această idee dacă Gala Leon ar fi avut o experienţă de zece ani ca antrenor în circuitul masculin. Totuşi, Toni Nadal a menţionat că numirea fostei jucătoare nu îl va opri pe Rafael Nadal să revină la echipă. Din cauza unei accidentări, tenismenul de pe locul 3 ATP a ratat prezenţa la întâlnirea cu Brazilia, în urma căreia Spania a retrogradat din Grupa Mondială pentru prima oară în 18 ani. În schimb, dublul câştigător de Grand Slam Andy Murray a salutat numirea Galei Leon Garcia la conducerea reprezentativei Spaniei. „Felicitări Galei Leon Garcia pentru că a devenit prima femeie căpitan al echipei de Cupa Davis a Spaniei. Sper să fie prima dintre multe altele”, a scris Murray, pe contul său de Twitter.
WILLIAMS RĂMÂNE CU MASSA ȘI BOTTAS ȘI ÎN 2015!
Într-o conferinţă de presă desfăşurată în paddock-ul circuitului de la Monza, Frank Williams a confirmat faptul că echipa sa va păstra cuplul de piloţi Felipe Massa - Valtteri Bottas şi în 2015. „Sunt fericit să confirm faptul că atât Felipe, cât și Valtteri vor concura pentru Williams şi în 2015. Cu Felipe este o plăcere să lucrezi, întrucât este un pilot foarte rapid, cu o experiență îndelungată. Despre Valtteri am ştiut de foartă multă vreme că este un talent excepțional, iar monopostul FW36 i se potriveşte perfect, el demonstrând de mai multe ori cât de rapid poate fi”, a declarat Frank Williams. Bottas s-a alăturat echipei în 2010, în rolul de pilot de teste, şi a devenit pilot full-time în 2013. Până acum a urcat de patru ori pe podium pentru echipa din Grove. Massa este la Williams din 2014, obţinând primul pole-position în MP al Austriei, după o pauză de doi ani. El este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de pe grilă, reuşind participarea în cel de-al 200-lea MP în iulie, pe circuitul de la Silverstone. Vestea nu prea i-a căzut bine pilotului de rezervă, Felipe Nasr, care spera să-l înlocuiască pe conaţionalul său în 2015. Tânărul brazilian (22 de ani) a acuzat şocul psihologic al veştii în dimineaţa cursei de la Monza, când a părut deconectat de la miza disputei pentru titlul din seria GP2.
FIUL LUI MICHAEL SCHUMACHER, VICECAMPION MONDIAL LA KARTING
Mick Schumacher (14 ani), fiul multiplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, calcă pe urmele celebrului său tată, reușind să devină vicecampion mondial la karting, cu ocazia întrecerilor care au avut loc zilele trecute, în Franța. Concurând sub numele de Mick Junior, fiul lui Schumacher s-a clasat pe locul secund la categoria KF-Junior, după britanicul Enaam Ahmed, la Mondialele de karting desfășurate în localitatea franceză Essay. Mick a ținut să-i dedice succesul tatălui său, care își continuă lungul drum al recuperării după gravele leziuni cerebrale suferite în timpul unui accident de schi, produs la finele lunii decembrie 2013. „Sunt mândru, desigur, pentru acest rezultat important, însă este, de asemenea, clar că țelul meu este să devin campion mondial. Acesta este doar începutul carierei mele”, a declarat Mick Junior, care a concurat anterior sub numele de Betsch, purtat de mama sa, Corinne, înainte de căsătoria cu Michael Schumacher.
BRITANICUL BRADLEY WIGGINS, MEDALIE DE AUR ÎN PROBA DE CONTRATIMP LA CM
Rutierul britanic Bradley Wiggins a câştigat, ieri, medalia de aur în proba de contratimp de la Campionatele Mondiale de ciclism de la Ponferrada (Spania). Românii Serghei Tvetcov şi Andrei Nechita s-au clasat pe locurile 44, respectiv 52. Tvecov a terminat cu o întârziere de trei minute şi 56 de secunde faţă de învingător, în timp ce Nechita a sosit cu întârziere de cinci minute şi 33 de secunde. Wiggins, câştigător al Turului Franţei în 2012, i-a devansat pe germanul Tony Martin, neînvins în această probă din 2011, şi pe olandezul Tom Dumoulin. În vârstă de 34 de ani, Wiggins a mai câştigat medalia de aur în proba de contratimp la CM din 2012, ediţie la care Martin nu a participat.
TURUL CICLIST AL BEIJINGULUI A DISPĂRUT DIN CALENDARUL WORLD TOUR 2015
Turul ciclist al Beijingului nu mai figurează în calendarul World Tour 2015, ultima ediție, a 4-a, urmând să se desfășoare anul acesta, între 10 și 14 octombrie. Contractul de patru ani semnat cu Global Cycling Promotion (GCP), societatea de dezvoltare creată de UCI pentru a ajuta țările emergente să organizeze evenimente majore, nu a mai fost prelungit. Prima apariție a Turului Beijingului în calendarul World Tour a avut loc în 2011. Conducătorii municipalității chineze, care va organiza Mondialele de atletism în 2015 și vizează organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă în 2022, nu au prea agreat schimbarea de interlocutori și reticența noilor conducători ai Federației internaționale. Cursa chineză, câștigată de germanul Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) la primele sale două ediții și de Benat Intxausti (Movistar) anul trecut, era și o sursă, deloc de neglijat, de venituri pentru UCI. Circa 500.000 euro intrau în vistieria federației internaționale în fiecare an.
AJUNS LA 37 DE ANI, ATLETUL FELIX SANCHEZ VA CONCURA PÂNĂ ÎN 2017
Atletul dominican Felix Sanchez, în vârstă de 37 de ani, dublu campion olimpic în proba de 400 de metri garduri, a anunţat că va concura până în 2017, el dorind să participe şi la Campionatele Mondiale de la Londra. Până acum, Sanchez intenţiona să îşi încheie cariera la finalul Jocurilor Olimpice de la Rio, din 2016. „Să îmi închei cariera în 2017, la Londra, ar însemna să fi participat la zece ediţii ale Campionatelor Mondiale şi la cinci Jocuri Olimpice. Cred că ar fi un bilanţ excelent”, a declarat Sanchez pentru site-ul fundaţiei Laureus. „Ediţia de la Rio ar fi a cincea prezență la Jocurile Olimpice pentru mine. Mi-aş fi încheiat acolo cariera, dar am auzit că Mondialele din 2017 vor avea loc la Londra şi mi-am spus că ar fi perfect să îmi termin cariera în locul de care mă leagă amintiri atât de frumoase din 2012”, a precizat sportivul, făcând referire la titlul olimpic câştigat la Londra, în 2012. Felix Sanchez s-a mai impus în proba de 400 de metri garduri la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004.