Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 13 August 2014 / 00:00 589 accesări

ÎNCEPE BALCANIADA DE VOLEI REZERVATĂ JUNIORILOR

Astăzi, la Vinica (Macedonia), sunt programate primele partide din cadrul Campionatul Balcanic de volei rezervat juniorilor (jucători născuţi în 1995 şi mai tineri). Reprezentativa României va întâlni azi, de la ora 16.30, în primul meci din Grupa B, echipa Turciei. Din lotul deplasat în Macedonia de antrenorii George Grigorie și Daniel Săvoiu fac parte și cinci jucători de la Club Volei Municipal Tomis Constanța: coordonatorul Alexandru Muscină, universalul Mihai Tarța, centrul Robert Vologa și extremele Marius Iftime și Adrian Aciobăniţei, ultimul fiind și căpitanul echipei naționale. Pentru formația noastră, Balcaniada din Macedonia reprezintă ultima verificare oficială înaintea participării la turneul final al Campionatului European de volei Under 20 din Cehia și Slovacia, care va începe la 29 august.

ALIN PETRACHE SPERĂ ÎN OBȚINEREA A ȘASE-OPT MEDALII LA JO DE TINERET

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, a declarat, ieri, la Centrul Olimpic de la Izvorani, că speră ca sportivii români să se întoarcă în ţară cu un număr de șase-opt medalii de la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), de la Nanjing. Alin Petrache şi ambasadorul Republicii China la Bucureşti, Huo Yuzhen, au participat, ieri, la Izvorani, la prezentarea lotului României înaintea plecării la competiția de la Nanjing, care va avea loc în perioada 16-28 august. România va fi reprezentată de 41 de sportivi la competiţia rezervată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Dintre aceştia, zece au participat şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de anul trecut, de la Utrecht, de unde opt au revenit în ţară cu cel puţin o medalie. Componenţii echipei Olimpice a României (23 de fete şi 18 băieţi), care au plecat ieri după-amiază spre Nanjing, vor intra în competiţie la 14 sporturi: atletism (10), baschet (8), box (1), haltere (4), canotaj (4), kaiac-canoe (2), judo (1), înot (4), gimnastică artistică (1), gimnastică ritmică (1), scrimă (1), taekwondo (1), tenis de masă (1) și tenis de câmp (2). Singurul boxer din delegație este Arsen Mustafa (categoria 60 kg), care este și singurul sportiv constănțean care va concura la Nanjing. Pugilistul antrenat la CS Farul Constanţa de Mihai Constantin a obținut calificarea pentru Nanjing după ce s-a clasat pe locul secund la Campionatul Mondial pentru tineret de la Sofia, din luna aprilie. Sportivii vor fi însoţiţi de patinatorul Emil Imre, medaliat cu aur şi argint în probele de short-track 1.000 m, respectiv 500 m, la ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European care a avut loc la Braşov, în 2013, în calitate de Tânăr Ambasador, şi de 20 de oficiali.

IOANA DUCU ŞI LOREDANA ROŞCA VISEAZĂ LA PERFORMANŢELE SIMONEI HALEP

Jucătoarele de tenis Ioana Ducu şi Loredana Roşca, câştigătoarele probei de dublu junioare din cadrul turneului de la Roland Garros, speră să ajungă în cât mai scurt timp la performanţele Simonei Halep şi să revină cu o medalie de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing. „Suntem mândre că reprezentăm România. Este o experienţă unică. Abia aşteptăm să vedem cum va fi atmosfera acolo. Va fi o experienţă frumoasă, o cultură nouă. Sper să ne întorcem cu o medalie. Ascensiunea Simonei a fost intens mediatizată, datorită ei putem spune că tenisul este acum la un alt nivel. Cel puţin în media. Suntem bucuroase pentru succesul ei şi sperăm să o ajungem din urmă”, a declarat Ioana Ducu la Centrul Olimpic de la Izvorani. Loredana Roşca speră și ea să obţină o medalie la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing în proba de dublu: „Ar fi foarte importantă şi pentru noi, dar şi pentru România o medalie. Avem şansă şi la simplu şi la dublu. La dublu mixt, din păcate, nu vom concura cu români. Avem parteneri din Argentina. Noi sperăm la o medalie la dublu, la fel ca la Roland Garros. La Roland Garros a fost primul nostru mare succes împreună. O medalie la Olimpiadă ar fi un rezultat mare, dar nu aş schimba-o cu premiul de la Roland Garros. Simona Halep a fost întotdeauna apropiată de junioare și ne-a dat sfaturi. Chiar şi după finala de la Roland Garos ne-a felicitat şi ne-a invitat la finala ei”. Şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, speră ca Ducu şi Roşca să joace finala la dublu feminin la Nanjing.

MARIA ȘARAPOVA ESTE CEA MAI BOGATĂ SPORTIVĂ DIN LUME ÎN 2014

Tenismena rusă Maria Șarapova este cea mai bogată sportivă a lumii în 2014, conform clasamentului stabilit de prestigioasa revistă americane Forbes. În perioada iunie 2013 - iunie 2014, Șarapova a totalizat câștiguri în valoare totală de 24,4 milioane dolari, devansându-le pe chinezoaica Na Li (23,6 milioane dolari) și americanca Serena Williams (22 milioane dolari). Alte patru jucătoare de tenis, Victoria Azarenka, Caroline Wozniacki, Agnieszka Radwanska și Ana Ivanovic, sunt incluse în topul celor mai bine plătite sportive ale lumii în ultimele 12 luni. Ierarhia stabilită de Forbes este următoarea: 1. Maria Șarapova (Rusia / tenis de câmp) 24,4 milioane dolari; 2. Na Li (China / tenis de câmp) 23,6 milioane dolari; 3. Serena Williams (SUA / tenis de câmp) 22 milioane dolari; 4. Kim Yu-na (Coreea de Sud / patinaj artistic) 16,3 milioane dolari; 5. Danica Patrick (SUA / automobilism) 15 milioane dolari; 6. Victoria Azarenka (Belarus / tenis de câmp) 11,1 milioane dolari; 7. Caroline Wozniacki (Danemarca / tenis de câmp) 10,8 milioane dolari; 8. Agnieszka Radwanska (Polonia / tenis de câmp) 6,8 milioane dolari; 9. Ana Ivanovic (Serbia / tenis de câmp) 6,4 milioane dolari; 10. Paula Creamer (SUA / golf) 5,5 milioane dolari.



12