Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 19 Iulie 2014 / 00:00 487 accesări

TIBERIU DOLNICEANU, MEDALIE DE BRONZ LA CM DE SCRIMĂ

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu, locul 5 în clasamentul mondial, a ratat calificarea în finala probei individuale de sabie şi a rămas cu medalia de bronz la Campionatele Mondiale de scrimă, care se dispută la Kazan (Rusia). Vineri seară, Dolniceanu a fost învins în semifinale de rusul Nikolai Kovalev (15 FIE), scor 15-9. Şi la ediţia de anul trecut a CM de scrimă, Dolniceanu a obţinut tot medalia de bronz. La Campionatele Europene, Dolniceanu are un titlu european la individual, obţinut la Zagreb, în 2013, şi un argint pe echipe la Legnano, în 2012. Tiberiu Dolniceanu este vicecampion olimpic pe echipe la Londra, în 2012. De asemenea, el a mai câştigat, tot pe echipe, medalia de aur la Campionatele Mondiale din 2009, de la Antalya, pe cea de argint la Budapesta, în 2013, şi pe cea de bronz la Paris, în 2010.

AL DOILEA EŞEC LA EUROPENE PENTRU POLOIŞTII ROMÂNI

Joi seară, la Campionatul European de la Budapesta, naţionala de polo a României a fost învinsă de vicecampioana mondială Muntenegru, scor 8-13 (2-2, 0-3, 2-5, 4-3), în cea de-a treia partidă jucată în Grupa A. Pentru tricolori au marcat Negrean 4 goluri, C. Radu, Buşilă, Matei şi Ghiban. Tot în grupa României, Italia a învins Georgia cu 15-5, iar Grecia a dispus de Rusia cu 12-6. În primele două partide, România a învins Georgia cu 11-6 şi a cedat în faţa Italiei, scor 4-9. Tricolorii mai au de jucat două partide, cu Grecia (sâmbătă) şi cu Rusia (luni).

MEDALII ROMÂNEŞTI LA CM DE LUPTE PENTRU CADEŢI

România a cucerit joi, în concursul feminin din cadrul Campionatelor Mondiale de lupte pentru cadeţi de la Snina (Slovacia), o medalie de argint şi una de bronz. Cristina Elena Zoltan a obţinut argintul în limitele categoriei 38 kg, iar medalia de bronz a fost câştigată de Suzana Georgiana Şeicariu (49 kg). În finala mare a categoriei respective, Zoltan a cedat prin tuş, cu două secunde înainte de încheierea primei reprize, în faţa japonezei Ai Taguchi. Şeicariu s-a impus în finala mică, tot prin tuş, după numai 48 de secunde, în meciul cu bulgăroaica Kremena Petrova.

BRÎNZĂ ŞI GHERMAN, CALIFICATE PE TABLOUL DE 64 LA CM DE SPADĂ

Ana Maria Brînză şi Simona Gherman sunt singurele scrimere române care s-au calificat pe tabloul preliminar de 64 al probei individuale de spadă feminin din cadrul Campionatelor Mondiale 2014 de la Kazan (Rusia). Brînză, nr. 2 în clasamentul FIE, a acces direct în această fază preliminară, în timp ce Gherman a învins-o în turul preliminar de 128 pe kazaha Assel Alibekova (15-5). În această fază au fost eliminate alte două românce: Simona Pop de către franţuzoaica Auriane Mallo (5-15), iar Ana Maria Constantin de către Veronika Soloveva (Kîrgîzstan) cu 12-11. Tabloul preliminar de 64 şi fazele superioare se vor disputa duminică. Brînză va începe asaltul spre medalie împotriva estoniencei Kristina Kuusk (nr. 33 FIE), iar Gherman (nr. 29 FIE) o va avea adversară pe poloneza Magdalena Piekarska (67 FIE).

DULGHERU A ABANDONAT ÎN TURUL SECUND LA ISTANBUL

Jucătoarea Alexandra Dulgheru, locul 99 WTA, venită din calificări, a abandonat, joi seară, în turul al doilea al turneului de la Istanbul (Turcia), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Dulgheru a abandonat în setul secund al meciului cu finalista de la BRD Bucharest Open, italianca Roberta Vinci, a doua favorită la Istanbul. În momentul abandonului, scorul era 6-3, 4-1 pentru Vinci. Pentru prezenţa în turul secund, Dulgheru va primi 3.400 de dolari şi 49 puncte WTA.

MINUT DE RECULEGERE ÎN TURUL FRANŢEI, ÎN MEMORIA VICTIMELOR TRAGEDIEI DIN UCRAINA

Un minut de reculegere s-a ţinut, vineri, la Saint-Etienne, înaintea startului în etapa a 13-a a turului Franţei, în memoria victimelor tragediei aviatice din Ucraina. Rutierii echipelor olandeze Belkin şi Giant-Shimano au purtat banderole negre. Etapa de vineri, desfăşurată pe distanţa a 197,5 kilometri, s-a încheiat la Chamrousse şi a fost câştigată de rutierul italian Vincenzo Nibali (Astana), care şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general. Nibali a reuşit să câştige a treia etapă în această ediţie a Turului Franţei. Italianul a fost urmat de polonezul Rafal Majka şi cehul Leopold König.

CICLISTUL JONATHAN TIERNAN-LOCKE A FOST SUSPENDAT PENTRU DOI ANI

Rutierul britanic Jonathan Tiernan-Locke a fost suspendat pentru doi ani, din cauza anomaliilor din paşaportul său sanguin, datând din 2012. Tiernan-Locke, care a fost transferat la sfârşitul anului 2012 de echipa Sky, este suspendat până la 31 decembrie 2015, iar victoria sa de la ediţia din 2012 a Turului Marii Britanii a fost anulată. Britanicul în vârstă de 29 de ani a avut un start foarte bun în sezonul 2012, cu victorii la Turul Mediteranean şi Turul Haut-Var, într-o perioadă în care concura pentru o echipă de eşalon inferior (Endura), nesupusă cerinţelor paşaportului biologic. Tiernan-Locke a fost supus unui control în septembrie 2012, după succesul înregistrat în Turul Marii Britanii, înainte de a se alătura echipei Sky, pentru care nu a concurat foarte mult. Reţinut iniţial în lotul britanic pentru Campionatele Mondiale din 2013, el s-a retras explicând că nu este în formă pentru a ajuta echipa.

SĂRITOR GREC RĂNIT GRAV, DUPĂ CE S-A RUPT TRAMBULINA

Sportivul grec Michalis Fafalis s-a rănit grav la antrenamentul de joi, după ce trambulina de pe care urma să sară în apă s-a rupt, a anunţat Federaţia Elenă de Nataţie. Fafalis, în vârstă de 21 de ani, s-a rănit la spate, incidentul având loc la centrul olimpic de pregătire Agios Kosmas, din sudul Atenei. „Viaţa sportivului este în pericol. Mi-e ruşine de indiferenţa şi neglijenţa statului”, a declarat antrenorul lotului naţional de sărituri în apă, Petros Fyrigos. Fafalis se pregătea în vederea Campionatelor Europene de la Berlin, competiţie ce va avea loc în perioada 18-24 august.

COREEA DE NORD AR PUTEA BOICOTA JOCURILE ASIEI

Coreea de Nord a anunţat, vineri, că ar putea boicota Jocurile Asiei, competiţie care va avea loc în Coreea de Sud, acuzând autorităţile de la Seul că au provocat deliberat ruperea discuţiilor cu privire la participarea nord-coreenilor. Jocurile Asiei vor avea loc în perioada 19 septembrie - 4 octombrie, la Incheon, şi ar urma să marcheze prima participare a Coreei de Nord la o competiţie internaţională după aproape zece ani. La Panmunjom, în zona demilitarizată dintre cele două ţări, delegaţiile s-au despărţit fără să fixeze o nouă dată pentru discuţii. Coreea de Sud a început dialogul prezentând solicitări “absurde”, conform agenţiei oficiale nord-coreene KCNA, în contradicţie cu acordurile anterioare, în special cu privire la numărul de sportivi şi de majorete, precum şi la prezentarea drapelului nord-coreean la Jocurile Asiei. Atitudinea Coreei de Sud reprezintă “un act deliberat”, destinat să saboteze contactele, afirmă KCNA, adăugând că nord-coreenii au spus clar că, dacă reprezentanţii sud-coreeni au în continuare o atitudine provocatoare, îşi vor reconsidera fundamental participarea la Jocuri. Autorităţile de la Seul nu au făcut niciun comentariu oficial, dar un reprezentant, citat sub protecţia anonimatului, s-a declarat uimit de această “plecare unilaterală”. Finanţarea şederii delegaţiei nord-coreene pare, de asemenea, să fie pusă sub semnul întrebării. Conform presei, sud-coreenii intenţionează să revină la obiceiul de a contribui la cheltuielile delegaţiilor străine. Coreea de Nord intenţionează să trimită la competiţie 150 de sportivi şi de majorete. Panmunjon este localitatea în care s-a semnat în 1953, de către Coreea de Nord, China şi ONU, armistiţiul ce a pus capăt “Războiului Coreei”. Însă Coreea de Sud nu a semnat armistiţiul, nu a fost ratificat niciun tratat de pace, iar cele două naţiuni sunt considerate în continuare în război. Nord-coreenii au boicotat Jocurile Olimpice de la Seul, în 1988, dar au participat la ediţia din 2002 a Jocurilor Asiei, în Coreea de Sud, la Busan.



12