Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 07 Mai 2014 / 00:00 951 accesări

HALEP ŞI TECĂU, LA COMEMORAREA FOSTEI JUCĂTOARE ELENA BALTACHA

Simona Halep, Irina-Camelia Begu, Horia Tecău şi alţi jucători profesionişti de tenis prezenţi la turneul de la Madrid au participat, luni seară, pe arena centrală “Manolo Santana”, la comemorarea sportivei britanice Elena Baltacha, care a decedat din cauza cancerului, informează site-ul oficial al WTA. În cadrul ceremoniei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostei jucătoare, care a încetat din viaţă la vârsta de 30 de ani. Printre cei prezenţi s-au aflat fraţii Andy şi Jamie Murray, Jürgen Melzer, Samantha Stosur, Caroline Wozniacki, Svetlana Kuzneţova, oficiali ATP şi WTA, antrenori. Pe tabela arenei au fost proiectate chipul fostei jucătoare şi mesajul „Ne vei lipsi, Bally”. Halep a declarat că vestea decesului Elenei Baltacha a aflat-o la micul dejun şi apoi nu a mai putut să mănânce. „Mi-a spus antrenorul şi nu am mai putut să mănânc. A fost un moment foarte greu pentru mine - mătuşa mea a murit recent, ea avea cancer la sân şi la ficat, aşa că a fost un moment dureros pentru mine şi este în continuare. Dar trebuie să acceptăm totul şi să rămânem puternici”, a spus a patra favorită a turneului oragnizat de Ion Ţiriac, pe blogul pe care îl are pe site-ul WTA cu ocazia acestei competiţii. Fosta jucătoare de tenis Elena Baltacha a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 30 de ani, ea suferind de cancer la ficat.

TRICOLORELE AU REVENIT DE LA CM PE ECHIPE LA TENIS DE MASĂ

Reprezentativa feminină a României a revenit ieri de la Tokyo (Japonia), unde a ocupat locul 5 la Campionatul Mondial de tenis de masă pe echipe, cea mai bună performanţă a tricolorelor în ultimul deceniu. Elevele antrenorului constănţean Viorel Filimon, sportivele legitimate la CS Farul, Eliza Samara şi Cristina Hîrîci, alături de Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs şi Camelia Poştoacă, au un singur regret: faptul că nu au reuşit să urce pe podium. „Locul 5 este bun, dar s-ar fi putut mai mult. Mi-aş fi dorit să joc mai bine în meciul cu Singapore. Ne-a lipsit ceva, nu ştiu ce, ca să luăm o medalie”, a spus Eliza Samara.

FINALA LN DE BASCHET FEMININ

Echipa de baschet feminin CSM Tîrgovişte a învins ieri, pe teren propriu, campioana ICIM Arad, după prelungiri, cu 77-75 (31-35, 67-67), în a treia partidă din cele cinci programate în finala Ligii Naţionale, scorul general fiind acum 2-1 pentru formaţia din Tîrgovişte. În primele două jocuri, disputate la Arad, CSM a învins cu 78-77, iar ICIM s-a impus cu 87-86. A patra partidă va avea loc astăzi, tot la Tîrgovişte, iar meciul decisiv, dacă va fi necesar, este programat duminică, 12 mai, la Arad. Prima echipă care va câştiga trei meciuri îşi va trece în palmares titlul naţional la finalul sezonului 2013-2014.

MARK SELBY, NOUL CAMPION MONDIAL LA SNOOKER

Englezul Mark Selby a devenit pentru prima oară în carieră campion mondial la snooker, în urma victoriei înregistrate în finala competiţiei găzduite de Teatrul „Crucible” din Sheffield, 18-14 cu învingătorul precedentelor două ediţii, Ronnie O’Sullivan. Cvintuplul campion mondial era mare favorit la victorie şi a condus încă din startul finalei, desprinzându-se la 10-5 spre finalul sesiunii secunde, dar Selby a revenit superb, a câştigat şase jocuri la rând şi a trecut în avantaj, 11-10. Selby s-a desprins la 15-12, O’Sullivan s-a apropiat la 15-14, dar în continuare a greşit mai multe lovituri lejere pentru nivelul său obişnuit şi scorul final a fost 18-14. Englezul în vârstă de 30 de ani a devenit al nouălea jucător din istorie care triumfă în toate cele trei turnee majore ale unui sezon, aşa numita „Triplă Coroană”. Selby câştigase până acum Campionatul Regatului Unit (2012) şi Mastersul de la Londra (2008, 2010 şi 2013), dar îi lipsea titlul mondial. Jucătorul din Leicester mai disputase o finală de CM în carieră, în 2007, fiind atunci învins de John Higgins cu 18-13. Pentru succesul de la „Crucible“, Selby a primit un cec în valoare de 300.000 de lire sterline, graţie căruia va fi primul lider în clasamentul mondial realizat pe baza câştigurilor, ierarhie care va fi luată în considerare pentru stabilirea capilor de serie, începând din sezonul viitor. Selby este urmat în acest clasament de Ding Junhui, Neil Robertson şi Ronnie O’Sullivan. După finală, Ronnie O’Sullivan a fost la un pas de o tragedie. În drumul spre casă, luni noaptea, maşina în care se aflau O’Sullivan şi fiul său a scăpat de sub control, din cauza asfaltului umed, a derapat şi s-a izbit de parapet, a anunţat „Daily Mirror“. Din fericire, cei doi au ieşit teferi din maşină.

PLAY-OFF ÎN NBA

Indiana Pacers a pierdut primul meci, disputat pe teren propriu, din cel de-al doilea tur al play-off-ului NBA, exact ca şi în primul tur! Liderul Conferinţei Estice în sezonul regulat, Pacers, are probleme mari în play-off, disputa din primul tur fiind câştigată la limită, cu 4-3. Cu stângul a început turul al doilea şi Thunder, învinsă clar pe propria arenă de Clippers. Primele rezultate din turul al doilea al play-off-ului NBA: Indiana Pacers - Washington Wizards 96-102 (0-1 la general) şi Oklahoma City Thunder - LA Clippers 105-122 (0-1 la general).

KEVIN DURANT, CEL MAI BUN BASCHETBALIST AL SEZONULUI REGULAT DIN NBA

Kevin Durant, baschetbalistul echipei Oklahoma City Thunder, a fost ales cel mai bun jucător al sezonului regulat din NBA, a anunţat, ieri, Liga Profesionistă Nord-Americană de baschet (NBA). În vârstă de 25 de ani, Durant a primit pentru prima oară în carieră acest trofeu şi îi urmează lui LeBron James (Miami Heat), care a câştigat acest premiu de patru ori. Kevin Durant a primit 1.232 de puncte şi i-a devansat pe LeBron James (891p), Blake Griffin (Los Angeles Clippers, 434p), Joakim Noah (Chicago Bulls, 322p) şi James Harden (Houston Rockets, 85p). Durant a reuşit în sezonul regulat o medie de 32 de puncte pe meci, 7,4 recuperări şi 5,5 pase decisive. El a câştigat în acest sezon şi titlul de cel mai bun marcator din NBA. Baschetbalistul lui Oklahoma City Thunder a reuşit, în perioada 7 ianuarie - 6 aprilie, o serie de 41 de meciuri consecutive în care a înscris peste 25 de puncte, depăşindu-l pe Michael Jordan, care a avut o serie de 40 de partide consecutive în sezonul 1986-87. Reuşita lui Durant este a treia din istoria NBA, după cele realizate de Wilt Chamberlain (80 de meciuri, în sezonul 1961-62) şi Oscar Robertson (46 de meciuri, în sezonul 1963-64).

PLAY-OFF ÎN NHL

Oaspeţii au făcut legea, luni seară, în play-off-ul NHL, impunându-se clar în ambele partide disputate. Penguins a recuperat înfrângerea suferită pe teren propriu în meciul inaugural, având - din nou - prima şansă la calificarea în finala conferinţei. Kings a ajuns la a şasea victorie consecutivă în acest play-off, după ce pierduse primele trei partide! Rezultate din turul al doilea al play-off-ului NHL: NY Rangers - Pittsburgh Penguins 0-2 (1-2 la general) şi Anaheim Ducks - LA Kings 1-3 (0-2 la general).

MAYWEATHER A CÂŞTIGAT 900.000 DE DOLARI PE MINUT LA MECIUL CU MAIDANA

Boxerul american Floyd Mayweather a câştigat aproximativ 900.000 de dolari pe minut la meciul împotriva argentinianului Marcos Maidana, pe care l-a învins la puncte în cadrul unei gale care a avut loc sâmbătă seară, la Las Vegas (Nevada). Mayweather, deţinător al titlului de campion mondial WBA la categoria welter, a intrat cu această ocazie şi în posesia centurii cu diamante a versiunii WBC, deţinută de Maidana. Pe lângă cele două centuri, americanul şi-a rotunjit şi contul bancar cu o sumă importantă, pe care a ţinut să o prezinte luni, pe contul său de Instagram: „14.815 dolari pe secundă, 888.889 dolari pe minut, 2.666.667 dolari pe repriză şi 32 de milioane în 36 de minute”. Floyd „Money” Mayweather a precizat, cu această ocazie, că speră să încaseze încă 38 milioane dolari din drepturile de televizare ale meciului cu Maidana, difuzat în sistemul pay-per-view, ceea ce i-ar putea aduce un câştig total de 70 milioane dolari, onorându-şi astfel pe deplin supranumele. Pugilistul argentinian Marcos Maidana a declarat că vrea revanşa cu americanul Floyd Mayweather. „Vreau revanşa imediat. Meciul de sâmbătă a fost dificil, dar mi-am făcut bine treaba. Aproape am câştigat. Meciul a fost echilibrat, dar eu am dominat lupta. O decizie de egalitate ar fi fost mai normală”, a spus Maidana la sosirea pe aeroportul din Buenos Aires. Imediat după lupta de la Las Vegas, Mayweather a afirmat că un al doilea meci cu Maidana ar putea avea loc în septembrie. Floyd Mayweather, în vârstă de 37 de ani, este neînvins în cele 46 de meciuri susţinute la profesionişti.

FEDERER S-A RETRAS DIN TURNEUL DE LA MADRID

Tenismanul Roger Federer, locul 4 ATP, a anunţat ieri, pe contul său de Facebook, că nu va participa la turneul de 1.000 de puncte de la Madrid, pentru a fi alături de soţia sa, care trebuie să nască. „Am decis să declar forfait pentru turneul de la Madrid, pentru a fi alături de soţia mea în următoarele săptămâni, care se anunţă pasionante pentru familia mea. Îmi cer scuze în faţa fanilor şi sper să revin la Madrid anul viitor. Voi continua să mă antrenez în apropierea casei mele şi abia aştept să revin în circuit”, a scris Federer. Această formulare pune sub semnul întrebării participarea tenismanului la competiţia de săptămâna viitoare, de la Roma, turneu tot de 1.000 de puncte. Dacă nu va lua startul în Italia, el va rămâne cu un singur turneu pe zgură disputat înainte de Roland Garros, cel de la Monte Carlo, unde a jucat finala. Polonezul Lukas Kubot îi va lua locul lui Federer la Madrid, din postura de „lucky loser“, şi va juca împotriva francezului Gilles Simon. Roger Federer şi soţia sa, Mirka, aşteaptă naşterea celui de-al treilea copil al cuplului.

UN SCHIOR NORVEGIAN A CONDUS ÎN STARE DE EBRIETATE

Norvegianul Petter Northug, dublu campion olimpic la schi fond în 2010, va fi anchetat după ce a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se afla la volan în stare de ebrietate. „Petter Northug va fi anchetat pentru încălcarea regulilor de circulaţie”, a declarat Monica Groette Estenstad, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Trondheim. Duminică dimineaţă, vehiculul lui Northug a fost găsit deteriorat complet, după ce a intrat cu viteză într-un sens giratoriu, a lovit mai multe panouri de semnalizare şi s-a oprit într-o barieră de securitate. Conform primelor elemente ale anchetei, automobilul circula cu o viteză mai mare decât limita permisă de 40 de kilometri la oră. Northug, care a recunoscut că se afla la volanul maşinii, a fugit de la locul accidentului şi a lăsat în automobil un pasager cu leziuni minore. Schiorul norvegian în vârstă de 28 de ani a fost arestat şi interogat de Poliţie. În Norvegia este permis să conduci cu o alcoolemie de 0,2 grame la litrul de sânge, dar o alcoolemie de peste un gram este pedepsită cu închisoarea.

EDIŢIA 2022 A JO DE IARNĂ, ÎN PIERDERE DE CANDIDAŢI

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a crezut la un moment dat că va avea probleme să aleagă între prea mulţi candidaţi la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, dar cea mai mare parte a candidaturilor deja au început să dea înapoi, începând cu cea mai atractivă, Oslo. În octombrie erau şase candidaţi care îşi declaraseră oficial intenţia de a găzdui aceste JO de iarnă, adică dublu faţă de ediţia precedentă, din 2018. După două luni au rămas doar cinci, municipalitatea din Stockholm „îngropând” candidatura oraşului. Iar lista ar putea să se micşoreze chiar înainte ca organismul olimpic mondial, prin Comisia Executivă, să stabilească finalistele, pe 8-9 iulie, la Lausanne. Astfel, partidul aflat la putere în Norvegia, Partidul Progresului (dreapta populară), s-a pronunţat, la congresul său, contra proiectului JO la Oslo, refuzând astfel să susţină garanţiile financiare ale statului. Lvov este în continuare oficial în cursă, dar Ucraina, aflată în pragul războiului civil, are cu totul alte priorităţi acum. Cracovia, cap de afiş al unei candidaturi comune Polonia-Slovacia, va trebui să treacă printr-un referendum pe 25 mai, decis de primarul Jacek Majchrowski, care vrea astfel să se asigure de susţinerea populaţiei locale. Sondajele de săptămâna trecută au dat însă un răspuns negativ, cu 58% „contra“ şi 11% „pentru“. În plus, mai mulţi membri ai CIO nu sunt favorabili ideii unor Jocuri Olimpice în două ţări. Cei doi candidaţi asiatici, Almatîi (Kazahstan) şi Beijing, nu sunt consideraţi ca mari gazde ale sporturilor de iarnă, existând şi handicapul că viitoarele Jocuri vor avea loc pe acelaşi continent, la PyeongChang (Coreea de Sud) - cele de iarnă din 2018 - şi la Tokyo - în vara lui 2020. Votul oraşului-gazdă este prevăzut pentru 31 iulie 2015, la Kuala Lumpur.



12