ÎNCEPE CUPA PRESEI LA TENIS DE CÂMP
Astăzi, la Tenis Club IDU din Mamaia, se vor disputa primele partide din cadrul ediţiei a V-a a Cupei Presei la tenis de câmp, competiţie organizată de Asociaţia Jurnaliştilor de Sport din Constanţa, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Tenis Club IDU. Şedinţa tehnică a competiţiei este programată în această dimineaţă, la ora 10.00, la Tenis Club IDU din Mamaia, după care vor începe confruntările între reprezentanţii mass-media constănţene. Se va concura la individual, masculin şi feminin (minimum patru participante), dar şi în proba de dublu (minimum patru perechi). Participanţii se vor prezenta cu legitimaţia de serviciu şi trebuie să fie angajaţi în compartimentele redacţional sau tehnic la respectiva instituţie mass-media. Participanţii vor evolua cu propriile rachete sau cu cele puse la dispoziţie de TC IDU. Modul de desfăşurare al competiţiei va fi stabilit în funcţie de numărul participanţilor. Se va juca după sistemul “cel mai bun din trei seturi”. La simplu masculin, semifinaliştii din ediţia trecută vor fi capi de serie, pentru a nu se întâlni între ei din primul tur. Confirmările de participare pot fi făcute telefonic la următoarele numere: 0749.149.026 - Paul Alexe sau 0745.754.502 - Cătălin Donose. Vă aşteptăm în număr cât mai mare! Asociaţia Jurnaliştilor de Sport din Constanţa.
ROMÂNII ŞI-AU AFLAT ADVERSARII LA CM DE BOX
Patru dintre cei cinci boxeri români care participă la Campionatele Mondiale de la Almatîi (Kazahstan) şi-au aflat adversarii din primele tururi, în urma tragerii la sorţi. Bogdan Juratoni (categoria 75 kg), medaliat cu bronz la ediţia din 2011, de la Baku, este calificat direct în turul secund, programat pe 19 octombrie, unde îl va întâlni pe câştigătorul din meciul Ryota Hamazaki (Japonia) - Wen Yinhang (China). Primul român care va urca în ring este Cătălin Gheorghe (60 kg), astăzi, contra lui Luis Diaz (Venezuela). Joi este programat meciul dintre Răzvan Andreiana şi canadianul Tanjit Lally, la 56 kg. Ovidiu Berceanu va intra direct în turul secund la 49 kg, contra chinezului Ly Bin, pe 19 octombrie, când va debuta şi Mihai Nistor, la +91 kg, contra sârbului Milutin Stankovic.
FLORIN FLOREA, NOUL SECRETAR GENERAL AL FR DE ATLETISM
Consiliul Federal al Federaţiei Române de Atletism a validat, ieri, propunerea preşedintelui Sandu Ion de numire a lui Florin Florea în funcţia de secretar general, post rămas vacant după încetarea relaţiilor contractuale cu Cătălin Ganera. De asemenea, s-a înaintat membrilor Consiliului Federal propunerea unei noi organigrame a federaţiei, care prevede, printre altele, înfiinţarea posturilor de directori ai lotului olimpic, ai celui de seniori şi tineret, respectiv de juniori, alături de Comisia Tehnică, aceasta având rol de perfecţionare şi control, incluzând patru subcomisii, pe grupe de probe: Sprint, garduri, sărituri; Semifond, fond; Aruncări; Marş, cros, alergare montană, maraton. Nominalizările definitive se vor face la sfârşitul acestei săptămâni. În cadrul Consiliului Federal s-a aprobat ca în data de 11 decembrie, la Bucureşti, să se desfăşoare Gala FRA pe anul 2013 (ora şi locul urmând să fie stabilite ulterior). Cu această ocazie va avea loc şi festivitatea de retragere din activitatea competiţională a sportivei Nicoleta Grasu (aruncarea discului).
TADICI A CONVOCAT 18 JUCĂTOARE PENTRU MECIURILE CU NORVEGIA
Antrenorul Gheorghe Tadici a stabilit componenţa lotului naţional de handbal feminin pentru meciurile cu reprezentativa Norvegiei, din preliminariile CE din 2014, programate la 23 şi 27 octombrie, la Oradea şi Bergen. Reunirea lotului va avea loc mâine, la Oradea. Cele 18 jucătoare convocate la lotul naţional sunt: portari - Ungureanu, Nichita, Dedu; extreme - Elisei, Dincă, Nechita, Chiper, Pârvuţ; pivoţi - Tătar, Pintea; interi - Brădeanu, Perianu, Băbeanu, Ţăcălie, Vizitiu, Marin, Olteanu, Buceschi. „Vom avea doar zece jucătoare la pregătiri, pentru că cele şapte handbaliste convocate de la HCM Baia Mare vor sosi doar duminică, după meciul din Liga Campionilor, iar Vizitiu, de la Krim, va ajunge doar luni seara, din acelaşi motiv. Aşa că ele vor avea doar unul-două antrenamente, în condiţiile în care miercuri deja este meciul cu Norvegia. Din cauză că vom fi cu doar zece jucătoare în pregătiri, nu vom putea nici să jucăm meciuri amicale şi, sincer, nici nu avem cu cine în această perioadă”, a declarat Tadici. Din Grupa a 6-a preliminară mai face parte Belarusul, echipă pe care România o va întâlni la 11/12 iunie 2014 (turul), respectiv 15 iunie (returul). La startul preliminariilor se află 26 de echipe împărţite în cinci grupe de câte patru şi două grupe de câte trei, din care primele două clasate se vor califica la turneul final. Meciurile din grupele preliminare se vor juca în sistem tur-retur, fiecare cu fiecare, astfel: etapele 1-2 (23-27 octombrie 2013), etapele 3-4 (26-30 martie 2014) şi etapele 5-6 (11-15 iunie 2014). La turneul final, programat în perioada 7-21 decembrie 2014, sunt calificate direct echipele naţiunilor organizatoare, adică Ungaria şi Croaţia. Oraşele-gazdă ale partidelor de la turneul final sunt Budapesta, Debrecen şi Gyor (în Ungaria), respectiv Zagreb, Varadzin şi Porec (Croaţia).
COPIL, PE TABLOUL PRINCIPAL LA STOCKHOLM OPEN
Tenismanul Marius Copil, locul 137 ATP, l-a învins ieri, cu 6-3, 6-4, pe britanicul Daniel Cox, locul 254 ATP, şi a acces pe tabloul principal al turneului de 250 de puncte de la Stockholm, dotat cu premii în valoare totală de 530.000 de dolari. Copil, cap de serie nr. 3 în calificări, s-a impus după un meci care a durat o oră şi 12 minute. Pentru Copil, aceasta este a cincea prezenţă pe tabloul principal al unui turneu ATP, în acest an. Cel mai bun rezultat înregistrat de român în 2013 la un turneu ATP este calificarea în manşa secundă, la s-Hertogenbosch. Prin prezenţa pe tabloul principal, Copil şi-a asigurat un premiu de 5.340 de euro şi 12 puncte ATP.
UNGUR A RATAT PREZENŢA PE TABLOUL PRINCIPAL LA VIENA
Tenismanul Adrian Ungur, locul 109 ATP, a ratat, ieri, calificarea pe tabloul principal la turneul de la Viena, dotat cu premii în valoare totală de 501.335 de euro. Ungur a fost învins în ultimul tur al calificărilor, cu 4-6, 6-3, 6-4, după o oră şi 42 de minute, de sârbul Ilija Bozoljac, poziţia 245 în ierarhia mondială. Pentru evoluţia de la Viena, Ungur va primi 6 puncte ATP şi un cec în valoare de 830 de euro.
KO-URI SPECTACULOASE LA SUPERKOMBAT WORLD GRAND PRIX GIURGIU
Campionul mondial Bogdan Stoica a câştigat prin KO meciul cu egipteanul Amir Zeyada de la Superkombat World Grand Prix Giurgiu, în timp ce Sebastian Ciobanu a fost învins în duelul revanşă cu Redouan Cairo, tot prin KO, cu doar 17 secunde înainte de final. Stoica a ajuns la a şaptea victorie consecutivă, iar în decembrie, la Galaţi, îşi va apăra centura mondială la categoria cruiser în fata challengerului obligatoriu, care urmează să fie desemnat. În turneul piramidal de la Giurgiu s-a impus armeanul Jeghiş Egoian, în urma victoriilor obţinute contra lui Ibrahim Aarab (Maroc) şi Thomas Vanneste (Belgia). El a obţinut astfel calificarea pentru gala Superkombat Final Elimination, programată pe 9 noiembrie, ultimul pas înaintea marii finale de la Galaţi (21 decembrie). Singurul român prezent în piramidă, Dorin Robert, a cedat în semifinala cu Vanneste, la capătul unei lupte echilibrate.
O MEDALIATĂ CU BRONZ LA JO, DEPISTATĂ POZITIV
Judoka belgiană Charline van Snick, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, a fost depistată pozitiv cu cocaină la Campionatele Mondiale de la Rio de Janeiro, din august, unde a câştigat, de asemenea, bronzul. „Am primit un e-mail prin care eram informată că o substanţă interzisă a fost detectată în eşantioanele de urină, este vorba de urme de cocaină. Eu sunt foarte atentă, am un stil de viaţă ireproşabil şi nu am luat niciodată vreo substanţă care să mă ajute la îmbunătăţirea performanţelor. În niciun caz de bunăvoie”, a declarat Charline van Snick la postul RTBF. Sportiva belgiană, care riscă o suspendare de doi ani şi pierderea medaliei de la Rio, aşteaptă rezultatul analizei eşantionului B. „Fac un dosar cu avocatul meu pentru a-mi demonstra nevinovăţia. Mereu m-am străduit să fiu cât mai profesionistă şi să respect toate obligaţiile în materie de dopaj, aşa că nu înţeleg cum s-a putut întâmpla aşa ceva”, a adăugat Van Snick.
POLITICUL SE IMPLICĂ ŞI ÎN TENIS
Tenismanul tunisian Malek Jaziri, oficial accidentat la genunchi, a fost, de fapt, nevoit să se retragă din turneul challenger de la Taşkent, pentru a nu juca împotriva unui israelian, a declarat fratele sportivului. „Malek a primit un mail de la Federaţia Tunisiană de Tenis, în care i s-a cerut să nu joace cu un israelian. Sper că această decizie nu va avea consecinţe grave asupra viitorului sportiv al lui Malek”, a afirmat Amir Jaziri la un post de radio. În sferturile de finală, Malek Jaziri, locul 169 ATP, ar fi trebuit să îl întâlnească pe Amir Weintraub (196 ATP). Guvernul tunisian a negat orice implicare în acest caz. „Guvernul nu are nicio poziţie oficială cu privire la acest caz. Autorităţile nu impun nimic federaţiei şi jucătorului. Ministerul Tineretului şi Sporturilor şi ministrul Tarek Dhiab nu i-au interzis lui Malek să joace”, a afirmat Ahmed Gaaloul, consilier al premierului Tunisiei.
CICLISTUL DANILO DI LUCA RISCĂ SUSPENDAREA PE VIAŢĂ PENTRU DOPAJ
Comisia Antidoping a Comitetului Olimpic Italian (CONI) a cerut, ieri, suspendarea pe viaţă a ciclistului Danilo Di Luca, depistat pozitiv cu EPO în luna aprilie. Di Luca, în vârstă de 37 de ani, a fost depistat pozitiv cu EPO în 29 aprilie, la un test efectuat în afara compeţiilor şi a fost suspendat provizoriu. CONI a precizat, într-un comunicat, că rutierul italian se află la a doua abatere de la regulile antidoping ale Agenţiei Mondiale şi de aceea a cerut suspendarea pe viaţă a acestuia. Danilo Di Luca a fost deja sancţionat de două ori, în 2007, anul în care a câştigat Turul Italiei, pentru implicarea în ancheta “Oil for drugs”, fiind suspendat trei luni, precum şi în 2009, după ce a fost depistat pozitiv cu EPO şi suspendat pentru un an.
DEGENKOLB A CÂŞTIGAT CLASICA PARIS - TOURS
Ciclistul german al echipei Argos, John Degenkolb, a câştigat cea de-a 107-a ediţie a cursei clasice Paris - Tours, desfăşurată duminică, pe distanţa a 235 km. Degenkolb, care câştigase joi şi cursa Paris - Bourges, i-a devansat la sprint pe danezul Michael Morkov şi pe francezul Arnaud Demare. Rutierul german, în vârstă de 24 de ani, s-a clasat pe locul a patrulea, anul trecut, în ultima cursă clasică a sezonului. El este primul german care se impune în Paris - Tours după Erik Zabel, câştigător de trei ori al acestei curse. Degenkolb, câştigător al unei etape în Turul Italiei şi al cursei de la Hamburg, a reuşit a şasea sa victorie în acest an.