Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 24 August 2013 / 00:00 938 accesări

ETAPA FINALĂ A CN DE ATLETISM, LA BUCUREŞTI

La finalul acestei săptămâni, sâmbătă şi duminică, pe stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti, va avea loc etapa finală a Campionatelor Naţionale de atletism pentru seniori şi tineret. La startul întrecerii va fi prezentă şi o numeroasă delegaţie de la Clubul Sportiv Farul Constanţa, printre candidaţii la un loc pe podium numărându-se Andreea Ogrăzeanu (la 100 m şi 200 m, antrenor Cristina Manea), Nadia Ilaş (la 100 mg, antrenor Evelina Lisenco), Maria Mazilu (la 100 m şi 200 m, antrenor Evelina Lisenco), Mihaela Bobocea (la 800 m şi 1.500 m, antrenor Valentin Anghel), Cristina Toma (la săritura în lungime, antrenor Vali Ionescu), Andreea Lefecenco (la triplusalt, antrenor Lenuţa Dragomir), Cristina Bujin (la triplusalt, fără antrenor), Anca Heltne (la aruncarea greutăţii, antrenor Gabriel Bădescu), Cornel Bănănău (la 110 mg, antrenor Marian Ciser), Nicuşor Boboc (la lungime şi triplusalt, antrenor Niculina Chiricuţă), Adrian Dăianu (la triplusalt, antrenor Lenuţa Dragomir), Iulian Pricop (la triplusalt, antrenor Niculina Chiricuţă) şi George Moroşan (la 400 mg, antrenor Cecilia Gevat şi Alin Larion).

PRIMA EDIŢIE A CURSEI DE ALERGARE SAU MERS „SPORT ÎN PORT”

Asociaţia Sportivă SanaSport Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, organizează prima ediţie a cursei de alergare sau mers „Sport în port”, pe distanţa de 5 km. Evenimentul va avea loc duminică, 25 august, începând cu ora 9.00, în Portul Constanţa, Terminalul de pasageri şi Dana 0. Startul se va da din dreptul Terminalului de pasageri, zona Dana 0, se va ieşi din port prin poarta de acces nr. 1 bis, pe digul de larg, până în parcarea restaurantului „Vraja Mării”, se va reveni pe acelaşi traseu în zona de start din Terminalul de pasageri, după care se mai efectuează o tură pentru a completa distanţa de aproximativ 5 km. Se vor acorda premii-surpriză pentru primii zece clasaţi la individual masculin şi feminin, precum şi pentru primele cinci locuri la echipele de alergători „Corporate”. Toţi participanţii la cursă vor primi reduceri şi gratuităţi din partea sponsorilor şi vor putea vizita gratuit Muzeul Portului Constanţa în ziua cursei, în intervalul orar 11.00 - 12.00. Asociaţia Sportivă SanaSport Constanţa are ca principală misiune îmbunătăţirea stării de sănătate a locuitorilor judeţului Constanţa prin promovarea alergării ca sport de masă.

ZIUA MONDIALĂ A KUNG-FU, SĂRBĂTORITĂ LA MANGALIA

Duminică, de la ora 18.00, la Mangalia, cu ocazia zilei mondiale a Kung-Fu, pe platoul de la Centrul Cultural Municipal, în organizarea Clubului Sportiv „Marea Neagră” din Constanţa şi a Clubului Sportiv „Noua Generaţie” din Mangalia, va fi organizată o festivitate cu demonstraţii de Kung-Fu din mai multe şcoli tradiţionale, dar şi probe sportive. Kung-Fu este cea mai veche artă marţială, atestată documentar de peste 4.000 de ani. Denumirea de Kung-Fu (Gong-Fu) a fost adusă în Europa după ce armata britanică a cucerit, în 1856, o parte din teritoriul de sud-est al Chinei, în zona Hong Kong, care a fost dominion britanic până în anul 1997. Această denumire nu este folosită oficial în China. În documentele oficiale ale Federaţiei Chineze de Wushu se foloseşte numele de Wushu. În rândul populaţiei însă, este mai cunoscut Kung-Fu-ul decât Wushu-ul. O denumire generică a Kung-Fu este cea de „persoană disciplinată”, „om corect”, dar se mai întâlnesc şi altele cum „calea artei marţiale” etc.

CUPA „ATEMI” LA KARATE, LA OVIDIU

Sala Sporturilor din Ovidiu gazduieşte sâmbătă, începând cu ora 10.00, prima ediţie a Cupei „Atemi” la karate, competiţie rezervată copiilor, cadeţilor şi juniorilor. La această competiţie, organizată de Clubul Sportiv „Atemi” Karate din Constanţa (antrenor Mihaela Borcănea - 3 dan) şi de Federaţia Română de Karate WKC, vor participa peste 200 de sportivi. Cupa „Atemi” reprezintă şi un criteriu de selecţie în vederea alcătuirii lotului naţional care va participa în perioada 16-20 octombrie, în Anglia, la Sheffield, la Campionatul European de Karate pentru copii, cadeţi şi juniori. Lotul României va fi definitivat în luna septembrie, după desfăşurarea Cupei României de la Bucureşti.

ROMÂNIA, DOAR LOCUL 11 LA CM DE HANDBAL TINERET

Naţionala de handbal masculin a României s-a clasat, joi seară, pe locul 11 la Campionatul Mondial de tineret din Ungaria, după ce a învins, în ultima partidă din competiţie, reprezentativa Belarusului cu scorul de 27-22 (12-12). Marcatorii echipei antrenate de constănţeanul Lucian Râşniţă au fost Racoţea 11 goluri, Negru 7g, Nistor 2g, Militaru 2g, Budui 2g, Rotaru 2g, Burlacu 1g.

NAŢIONALA DE JUNIOARE VA JUCA PENTRU LOCURILE 5-6 LA CE DE HANDBAL

Naţionala de handbal junioare a României a învins, vineri, reprezentativa Croaţiei cu scorul de 34-31 (17-12), în primul meci pentru locurile 5-8 şi va evolua pentru clasarea finală pe locurile 5-6 la Campionatul European Under 17 din Polonia. Marcatoarele României au fost Ilie 11 goluri, Laslo 10g, Abed Kader 4g, Andrei 4g, Corban 3g, Dindiligan 1g şi Onicaş 1g. În partida pentru clasarea finală pe locurile 5-6, România va întâlni, duminică, reprezentativa Muntenegrului, care a învins, tot vineri, formaţia Norvegiei cu 30-24.

ANDREEA MITU, ELIMINATĂ ÎN CALIFICĂRI LA US OPEN

Jucătoarea de tenis Andreea Mitu, locul 177 WTA, a fost învinsă joi noapte, cu 6-7 (5/7), 6-3, 6-3, de sportiva portugheză Maria Joao Koehler, nr. 126 WTA, în turul al doilea al calificărilor de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Meciul a durat două ore şi 52 de minute. Partidele sportivilor români de pe tabloul principal de la US Open, din primul tur, se prezintă astfel - la feminin: Sorana Cîrstea (cap de serie nr. 19 şi locul 21 mondial) - o jucătoare venită din calificări, Simona Halep (a 21-a favorită şi nr. 23 WTA) - Heather Watson (Marea Britanie, 77 WTA), Monica Niculescu (locul 42 WTA) - Galina Voskoboeva (Kazahstan, nr. 78 mondial), Irina-Camelia Begu (locul 74 mondial) - Urszula Radwanska (Polonia, nr. 39 WTA), Alexandra Dulgheru (locul 215 în ierarhia mondială) - Varvara Lepchenko (35 WTA), Alexandra Cadanţu (locul 73 mondial) - o jucătoare venită din calificări; la masculin: Victor Hănescu (locul 54 ATP) - Leonardo Mayer (Argentina, nr. 81 mondial), Adrian Ungur (locul 106 ATP) - Gael Monfils (Franţa, poziţia 43 în ierarhia mondială).

O FEMEIE VA CONDUCE DELEGAŢIA AUSTRALIEI LA JO DIN 2016

Delegaţia australiană la Jocurile Olimpice va fi condusă, pentru prima dată în istorie, de o femeie, acest lucru urmând să se întâmple la ediţia din 2016, de la Rio de Janeiro, au anunţat, vineri, oficiali din Australia. Kitty Chiller, membră a Comitetului Olimpic Australian, va fi şeful misiunii, după ce la Londra, în 2012, a fost adjunct. Fostă specialistă în proba de pentatlon modern, Chiller a concurat la JO de la Sydney, în 2000.

SUBSTANŢA CU CARE S-A DOPAT GAY ESTE UN STEROID

Substanţa cu care s-a dopat atletul american Tyson Gay, depistat pozitiv în luna mai, este un steroid, informează bbc.co.uk, care a precizat că a obţinut extrase dintr-o scrisoare adresată sprinterului de către Agenţia Americană Antidoping (USADA). În scrisoarea ce datează din 23 iulie se menţionează că în eşantionul luat de la Gay s-au descoperit „valori ce corespund administrării unui steroid de natură exogenă”. Conform codului Agenţiei Mondiale Antidoping, sancţiunea maximă pentru folosirea unui steroid interzis este de doi ani. La 27 iulie, USADA a anunţat că analiza eşantionului B în cazul sprinterului Tyson Gay confirmă că sportivul a folosit o substanţă interzisă şi că a mai existat un control cu rezultat nefavorabil. „Putem să confirmăm că analiza eşantionului B al domnului Gay s-a încheiat şi că această analiză confirmă analiza eşantionului A. Un alt eşantion al domnului Gay a venit de asemenea cu rezultat nefavorabil”, a declarat directorul USADA, Travis Tygart, fără să precizeze numele substanţei. Mass-media din SUA au notat că Tyson Gay, deţinătorul celei mai bune performanţe a sezonului în proba de 100 m (9 secunde şi 75 de sutimi), ar mai fi fost controlat pozitiv cel puţin o dată, probabil la selecţiile americane pentru Campionatele Mondiale, la sfârşitul lunii iunie. Sprinterul american Tyson Gay a anunţat, la 14 iulie, că a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă şi nu va participa la Campionatele Mondiale de la Moscova, care vor avea loc în perioada 10-18 august. „Nu pot vorbi de sabotaj, dar am avut încredere în cineva şi am fost înşelat”, a declarat atunci Gay. Atletul american a fost depistat pozitiv la 16 mai, în afara competiţiilor.

UN CAMPION OLIMPIC LA CICLISM A PROVOCAT DOUĂ ACCIDENTE RUTIERE

Elveţianul Robert Dill-Bundi, campion olimpic la ciclism în 1980, a provocat, joi, un carambol în care au fost rănite 11 persoane, inclusiv el, a anunţat presa din Elveţia. Conform cotidianului „Le Matin“, Dill-Bundi a provocat două accidente într-un interval de câteva minute, în oraşul Aigle. „Sunt şocat de ceea ce s-a întâmplat”, a declarat fostul sportiv. Potrivit Poliţiei, mai întâi, după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului, maşina lui Dill-Bundi a lovit alt vehicul, iar apoi fostul sportiv a accelerat pe o distanţă de câteva sute de metri şi a provocat un accident în lanţ. „S-a cerut să i se ia probe de sânge şi în câteva zile se vor afla rezultatele”, a precizat Poliţia locală.



12