VENIŢI SĂ JUCAŢI TENIS DE MASĂ LA MARITIMO!
În acest weekend, pe lângă oferta deja ştiută şi invitaţia permanentă la shopping, filme, înfrumuseţare, distracţie, Maritimo Shopping Center vă invită să faceţi sport. „Conform promisiunii pe care v-am făcut-o încă de la deschidere, Maritimo Shopping Center întregeşte definiţia unui centru comercial, fiind un actor extrem de dinamic pe scena socială a Constanţei. Maritimo v-a oferit, încă de la începutul anului, în fiecare weekend, nenumărate evenimente, premii şi surprize, v-a provocat să faceţi sport, indiferent de vârstă, şi să aveţi grijă de sănătate. Continuăm în aceeaşi linie, clienţii noştri putându-şi programa, în fiecare zi, fără să stea pe gânduri, o vizită plină de satisfacţii la Maritimo. Noi ne onorăm promisiunile”, a declarat directorul Maritimo Shopping Center, Marius Rădulescu. Weekend-ul 6-7 iulie este însă unul special, deoarece Maritimo vrea să îi premieze pe cei care fac sport. Şi nu orice fel de sport: în weekend-ul acesta, la Maritimo Shopping Center avem tenis de masă, un eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie! Aşadar, sunteţi aşteptaţi să vă înscrieţi la Info Desk, până astăzi, 4 iulie. Sâmbătă, începând cu ora 11.00, luaţi-vă echipamentul sportiv, paletele şi cheful de joc şi veniţi la competiţie, la Intrarea 2. Evenimentul a fost gândit ca o competiţie pentru amatori (prin amatori înţelegem inclusiv profesionişti care s-au lăsat de cel puţin cinci ani) şi va fi asezonat cu multă distracţie şi cu multe premii.
EDUARD GROSU, ÎNVINGĂTOR ÎN ETAPA A TREIA A TURULUI CICLIST AL ROMÂNIEI
Ciclistul român Eduard Grosu a câştigat, ieri, etapa a treia a Turului Ciclist al României, cea mai lungă din acest an, desfăşurată pe traseul Bicaz - Piatra Neamţ - Roman - Tg. Frumos - Hârlău - Botoşani, pe o distanţă de 198 km. Grosu a fost urmat de sârbul Ivan Savic (Tuşnad CT) şi de germanul Eric Baumann (Univega). Tricoul galben a rămas în posesia lui Vitali Buts (Kolls), urmat în clasamentul general de ungurul Krisztian Lovassy (Utensilnord ora24.eu). La finalul etapei au fost acordate şi tricourile individuale. Acestea au revenit următorilor rutieri - tricoul tricolor (cel mai bun sportiv român U23), oferit de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român: Eduard Grosu (România); tricoul albastru (cel mai bun român), oferit de Apemin Tuşnad: Oleg Bedros (Tuşnad Cycling Team); tricoul roşu (cel mai bun sprinter), oferit de TESS Auto: Stefan Gaebel (Germania); tricoul verde (cel mai bun căţărător), oferit de MOL România: Gonzales De la Parte (Spania); tricoul alb (cel mai combativ rutier), oferit de TNT: Ivan Stevic (Serbia). Etapa a patra a Turului Ciclist al României este programată astăzi, pe traseul Botoşani - Tg. Frumos - Vaslui, pe o distanţă de 188 km.
OCTAVIAN MORARIU, PRINTRE CEI NOUĂ CANDIDAŢI PENTRU A DEVENI MEMBRU CIO
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, se află printre cei nouă candidaţi reţinuţi pentru a intra în septembrie în Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). Ceilalţi opt candidaţi sunt suedezul Stefan Holm, campion olimpic în 2004, la săritura în înălţime, kenyanul Paul Kibii Tergat, cvintuplu campion mondial la cross-country, Larry Probst, un înalt responsabil al Comitetului Olimpic American, brazilianul Bernard Rajzman, filipineza Mikaela Maria Antonia Cojuangco-Jaworski, rusul Alexander Zhukov, etiopianca Dagmawit Girmay Berhane şi olandezul Camiel Eurlings. Cei nouă candidaţi vor deveni oficial membri CIO după aprobarea de către ceilalţi responsabili în prima zi a sesiunii forului olimpic de la Buenos Aires, care va avea loc în perioada 7-10 septembrie. Ei vor putea să voteze viitorul preşedinte al CIO, oraşul-gazdă pentru JO din 2020 şi sportul care va intra în programul olimpic în acel an. De asemenea, CIO a aprobat candidaţii pentru comisia sportivilor aleşi la JO de la Londra: francezul Tony Estanguet, slovaca Danka Bartekova, australianul James Tomkins şi Kirsty Coventry (Zimbabwe). Până în prezent, România a avut trei reprezentanţi în CIO: prinţul Bibescu (în perioada 1899-1901), George A. Plagino (1909-1947) şi Alexandru Şiperco (1955-1998).
ROMÂNIA VA PARTICIPA LA JOCURILE FRANCOFONIEI DE LA NISA
În perioada 6-15 septembrie 2013 se desfăşoară la Nisa, în Franţa, cea de-a VII-a ediţie a Jocurilor Francofoniei, la care şi-au anunţat participarea 55 de ţări, printre care şi România. Jocurile Francofoniei reprezintă o manifestare de anvergură, în cadrul căreia se organizează atât competiţii culturale, cât şi sportive. Acest eveniment are loc o dată la patru ani, sub egida Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), prin Comitetul Internaţional al Jocurilor Francofoniei. România este membră a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei din anul 1993. Ţara noastră a participat la toate ediţiile Jocurilor Francofoniei (1994, 1997, 2001, 2005, 2009), cu excepţia celei inaugurale (1989). Anul acesta, România va fi reprezentată de sportivi ce vor concura la următoarele discipline: atletism, baschet, lupte libere, judo şi tenis de masă.
TREI ECHIPE MASCULINE ROMÂNEŞTI ÎN FIBA EUROCHALLENGE
Federaţia Europeană de Baschet a anunţat, ieri, echipele participante în FIBA Eurochallenge, a treia competiţie valorică de pe continent, la start urmând a se afla şi formaţiile masculine româneşti BC Mureş, Gaz Metan Mediaş şi CSM Oradea. FIBA Europe a confirmat participarea celor 32 de echipe înscrise pentru sezonul 2013-2014, printre acestea aflându-se şi vicecampioana României BC Mureş, medaliata cu bronz CSM Oradea şi câştigătoarea Cupei României, Gaz Metan Mediaş. Cele 32 de echipe vor fi împărţite în opt grupe a câte patru, primele două clasate urmând să se califice în faza următoare, după disputarea partidelor tur-retur în sistemul „fiecare cu fiecare”. Pentru prima dată în istoria competiţiei, prima fază se va disputa pe conferinţe, în funcţie de zonele geografice de provenienţă ale echipelor participante, forul european explicând că s-a dorit prin această măsură scăderea costurilor de transport ale cluburilor, pentru meciurile din deplasare. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc mâine, 5 iulie, la München.
CAVENDISH A CÂŞTIGAT ETAPA A CINCEA A TURULUI FRANŢEI
Rutierul britanic Mark Cavendish (Omega Pharma) a câştigat etapa a cincea a Turului Franţei, desfăşurată ieri, între oraşele Cagnes-sur-Mer şi Marsilia, pe o distanţă de 228,5 km. Cavendish i-a devansat în ierarhia etapei pe norvegianul Edvald Boasson Hagen şi pe slovacul Peter Sagan. Aceasta este a 24-a victorie de etapă pentru ciclistul britanic în Turul Franţei, competiţie la care Cavendish participă din 2007. Mark Cavendish ocupă locul 4 în ierarhia rutierilor cu cele mai multe victorii de etapă în Marea Buclă, după Eddy Merckx - 34 (1969-1975), Bernard Hinault - 28 (1978-1986) şi Andre Leducq - 25 (1927-1938). Tricoul galben a rămas în posesia australianului Simon Gerrans, component al echipei Orica. Etapa a şasea a Turului Franţei va avea loc astăzi, pe distanţa de 176,5 km, între Aix-en-Provence şi Montpellier.
BOLT NU SE TEME DE UN CONTROL ANTIDOPING
Multiplul campion olimpic la spring, jamaicanul Usain Bolt, a declarat, la Paris, că este „curat” şi nu se teme de vreun control antidoping. „Sunt curat, nu am nicio problemă cu dopajul. Pot veni să mă testeze oricând, însă nu chiar la 6 dimineaţa, aşa cum se practică acum. Despre alţii nu pot comenta însă”, a declarat sportivul jamaican. Afirmaţia lui Bolt vine după ce antrenorul său, Glenn Mills, şi-a exprimat dorinţa ca un laborator antidoping să fie instalat în Jamaica. Jamaicana Veronica Campbell-Brown, dublă campioană olimpică (în 2004 şi 2008) la 200 m şi deţinătoarea recordului mondial pe această distanţă, face obiectul unei proceduri, după ce a fost depistată pozitiv cu un produs diuretic la reuniunea de la Kingston, desfăşurată pe 4 mai.
FEDERER VA PARTICIPA LA TURNEUL DE LA HAMBURG
Tenismanul elveţian Roger Federer a adăugat turneul de la Hamburg programului său din această vară, competiţie care va începe pe 15 iulie, iar după aceea va participa imediat şi la concursul de la Gstaad. „Sunt bucuros să vă anunţ că voi juca în această vară la Hamburg, turneu de care mă leagă amintiri frumoase”, a anunţat pe Twitter Federer, de patru ori câştigător al turneului german. Federer a fost eliminat de la Wimbledon în urmă cu o săptămână, în turul al doilea, de Serghei Stahovski (Ucraina, nr. 116 mondial), scor 6-7 (5/7), 7-6 (7/5), 7-5, 7-6 (7/5). După turneul de la Wimbledon, elveţianul obişnuia să-şi ia o perioadă de repaus.
CHRIS PAUL VA SEMNA UN CONTRACT DE 107 MILIOANE DE DOLARI CU CLIPPERS
Baschetbalistul Chris Paul a ajuns la un acord pentru o prelungire a contractului pe o perioadă de cinci ani, în valoare de 107 milioane dolari, cu clubul Los Angeles Clippers. Paul (28 de ani), care a avut în sezonul trecut medii de 16,9 puncte, 9,7 pase decisive şi 3,7 recuperări pe meci, contribuind la stabilirea unui record de victorii într-un sezon pentru clubul californian (56), nu poate semna oficial înţelegerea până pe 10 iulie, din cauza regulamentului NBA. Pentru Clippers, un nou contract cu Chris Paul era prioritatea numărul 1, după angajarea antrenorului Doc Rivers. Paul a fost selecţionat de şase ori în All-Star Game şi este dublu campion olimpic cu echipa SUA, în 2008, la Beijing, şi anul trecut, la Londra. În cele opt sezoane disputate în NBA, Chris Paul are medii remarcabile de 18,6 puncte, 9,8 pase decisive şi 4,4 recuperări.
VLADIMIR KLICIKO VA BOXA CU ALEKSANDR POVETKIN
Boxerul ucrainean Vladimir Kliciko îşi va pune în joc titlurile mondiale la categoria grea în faţa challengerului oficial, rusul Aleksandr Povetkin, în cursul unei gale care va avea loc pe 5 octombrie, la Moscova. Reprezentanţii lui Kliciko au precizat că această luptă mult aşteptată, pentru realizarea căreia s-au depus eforturi îndelungate, va avea loc pe arena olimpică din capitala rusă. Vladimir Kliciko (37 de ani), deţinătorul centurilor IBF şi IBO, este şi supercampion WBO şi WBA al greilor, în timp ce Povetkin (33 de ani) este campionul normal al versiunii WBA. Fratele mai mare al lui Vladimir, Vitali, este deţinătorul centurii de campion al versiunii WBC, cei doi boxeri ucraineni dominând categoria grea a boxului de aproximativ un deceniu. Povetkin este fost campion olimpic şi a câştigat toate cele 26 de meciuri disputate până acum ca profesionist, 18 victorii fiind obţinute prin KO. Vladimir Kliciko are în palmares 60 de victorii şi 3 înfrângeri.
CAUZELE PENELOR DE LA SILVERSTONE
Montarea incorectă a pneurilor şi folosirea unei presiuni prea mici s-au numărat printre cauzele exploziilor cauciucurilor stânga-spate ale monoposturilor Mercedes, Ferrari, Toro Rosso şi McLaren, la MP al Marii Britanii, se arată în raportul Pirelli cu privire la incidentele de la Silverstone. Producătorul italian susţine că pneurile spate au fost montate invers pe monoposturile care au avut probleme! „Cu alte cuvinte, pneul pentru dreapta a fost montat pe roata din stânga şi invers. Pneurile furnizate anul acesta au o structură asimetrică, ceea ce înseamnă că nu sunt interschimbabile. Flancurile laterale sunt astfel construite încât să poată absorbi încărcarea specifică ce apasă pe interiorul şi exteriorul pneului. Astfel că inversarea pneurilor afectează direct modul în care lucrează acestea. În mod particular, flancul exterior este construit să reziste încărcărilor mari generate pe virajele de mare viteză, cum sunt cele de la Silverstone, cu schimbările rapide de bandă stânga-dreapta şi unele vibratoare care sunt foarte agresive. Presiunea în pneuri a fost excesiv de scăzută sau, în orice caz, mai scăzută decât cea indicată de Pirelli. Presiunea mică în pneuri înseamnă că pneul suferă un stres mai mare în condiţii de lucru”, se arată în comunicatul Pirelli. Unghiurile de cădere extreme şi vibratoarele agresive în virajele rapide, cum a fost cazul în cel cu numărul 4 de la Silverstone, care a fost scena celor mai multe explozii, au afectat de asemenea pneul stânga-spate, se mai precizează în comunicatul citat. Pirelli subliniază că gama de pneuri 2013 nu pune în pericol siguranţa pilotului sub nicio formă dacă este utilizată corect şi că aceste cauciucuri întrunesc toate standardele de siguranţă cerute de FIA. La MP al Germaniei, care va avea loc începând de mâine, vor fi folosite pneuri spate cu o structură din kevlar, care înlocuieşte actuala structură de oţel. „Având în vedere că aceste pneuri au de asemenea o structură asimetrică, va fi interzisă interschimbarea lor. Pneurile faţă vor rămâne însă neschimbate”, anunţă Pirelli. Începând cu MP al Ungariei, va fi introdusă o nouă gamă de pneuri, cu structură simetrică. Noile cauciucuri vor combina caracteristicile penurilor din 2012 cu performanţa celor din 2013.
ÎNOTĂTOAREA LIBBY TRICKETT SE RETRAGE DIN ACTIVITATE
Înotătoarea australiană Libby Trickett, cvadruplă campioană olimpică, a anunţat că se retrage din activitate, din cauza unei accidentări la încheietură. Prezentă la trei ediţii ale JO (2004, 2008 şi 2012), Trickett, în vârstă de 28 de ani, a câştigat medalia de aur la ştafeta 4x100 m liber la Londra. Însă de opt luni ea are o ruptură la ligamente, astfel că a decis să se retragă. Australianca a câştigat şapte medalii olimpice individuale, dintre care una de aur la 100 m fluture, la Beijing 2008, şi 15 medalii mondiale, dintre care opt de aur. După retragere, Libby Trickett va începe o carieră în presă.