RCJ FARUL, MECI IMPORTANT LA BUCUREŞTI
Rugby Club Judeţean Farul Constanţa va disputa vineri, 3 mai, în deplasare cu CSM Bucureşti, de la ora 11.30 (în direct pe rugbytv.ro), o partidă foarte importantă în lupta pentru accederea în play-off. Programul etapei - vineri: Dinamo Bucureşti - Steaua Bucureşti (ora 10.00, TVR 2), CSM Bucureşti - RCJ Farul Constanţa (ora 11.30, rugbytv), U. Cluj - CSM Baia Mare (ora 17.00). Clasament: 1. CSM Baia Mare 24p, 2. RCM Timişoara 23p, 3. Steaua Bucureşti 22p, 4. RCJ FARUL CONSTANŢA 10p, 5. Dinamo Bucureşti 9p, 6. U. Cluj 5p, 7. CSM Bucureşti 4p.
PODIUMURI CONSTĂNŢENE LA CUPA “CSM ONEŞTI”
În perioada 26-27 aprilie, la Oneşti s-a desfăşurat Cupa “CSM Oneşti” la gimnastică artistică, întrecerea la care au fost prezente şi sportive de la CS Farul Constanţa. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Ioana Stănciulescu, loc 1 la paralele, loc 2 la individual compus, bârnă şi sol şi locul 3 la sărituri, la categoria junioare IV, nivelul 1. Pe podium a urcat şi Silvia Sfiringu, locul 3 la paralele şi locul 5 la individual compus, la categoria junioare IV, nivelul 1, în timp ce Nicole Coman s-a clasat pe locul 4 la individual compus, junioare IV, nivelul 2. Cele trei sportive sunt pregătite de Clemenţa Garabet şi Ciprian Creţu.
MEDALII CONSTĂNŢENE LA KAIAC-CANOE
Săptămâna trecută, la Bascov, au avut loc două competiţii interne de kaiac-canoe, la care au fost prezenţi şi sportivii de la CS Farul Constanţa. În perioada 21-24 aprilie s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de seniori Primăvară de Fond, la care sportivii de la clubul constănţean au obţinut o singură medalie de bronz, la Kaiac 2 5.000 m, prin Andra Sîrbu şi Daniela Varona. În schimb, la Campionatele Naţionale de juniori Primăvară de Fond şi Viteză ambarcaţiuni mici, care au avut loc în perioada 24-28 aprilie, sportivii de la CS Farul au obţinut şapte medalii, toate de argint, la juniori 1, prin Andra Sîrbu şi Daniela Varona, la kaiac 2 200 m, kaiac 2 500 m şi kaiac 2 4.000 m, Petrică Moroianu, la canoe 1 200 m, Ionel Ciornei, la canoe 1 4.000 m, şi cadeţi, prin Octavian Lovin, la canoe 1 1.000 m şi canoe 1 3.000 m. Toţi sportivii sunt pregătiţi de Gabriel, Maria şi Ştefan Aftenie.
EGE CIORABAI, TREI MEDALII LA CN DE KARATE TRADIŢIONAL
La Centrul Olimpic de la Izvorani a avut loc, sâmbătă şi duminică, o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Karate Tradiţional pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori, unde au participat peste 200 de sportivi de la 30 de cluburi din ţară. CS Karate Tradiţional Eforie a participat în întrecerea cadetelor cu sportiva Ege Ciorabai Ege, aceasta reuşind să câştige două medalii de argint, la kata individual şi fuku-go şi o medalie de bronz la kumite individual. Aceste medalii îi oferă posibilitatea sportivei constănţene de a face parte din lotul naţional pentru cele două competiţii internaţionale care vor avea loc în luna noiembrie, la Praga (Cehia).
SCRIMERII CONSTĂNŢENI, DEPARTE DE PODIUM
La sfârşitul săptămânii trecute, la Satu Mare, s-a desfăşurat Campionatul Naţional pe echipe şi individual Superligă la spadă masculin. În întrecerea pe echipe, CS Farul Constanţa, în formula Dan Măcelaru, Bogdan Ciucuraş, Alin Cristian şi Laurenţiu Gherman, antrenor Mihaela Ion, s-a clasat pe locul 7, în timp ce la individual cele mai bune clasări au fost obţinute de Laurenţiu Gherman - locul 14 şi Nicolae Drăgoi - locul 16.
HALEP, PE LOCUL 65 ÎN CLASAMENTUL WTA
Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea se menţine pe locul 26 în clasamentul WTA, conform ierarhiei ce a fost dată publicităţii ierii, fiind cel mai bine clasată româncă, cu 1.660 de puncte. Toate celelalte sportive române din Top 100 au înregistrat coborâri: Monica Niculescu, trei poziţii, pe 49, cu 1.200p, Irina-Camelia Begu, două poziţii pe 52, cu 1.130p, constănţeanca Simona Halep, şapte poziţii, pe 65, cu 935p, şi Alexandra Cadanţu, trei poziţii, pe 98, cu 695p. În clasamentul WTA de dublu, Niculescu a coborât, patru poziţii, pe 62, cu 1.480p, iar Begu a coborât şapte poziţii pe 64, cu 1.470p. Primele trei locuri în clasamentul WTA de simplu sunt ocupate de următoarele jucătoare: 1. Serena Williams (SUA) 11.115p, 2. Maria Şarapova (Rusia) 10.240p, 3. Victoria Azarenka (Belarus) 9.130p.
TECĂU A RĂMAS PE LOCUL 6 ATP LA DUBLU
Tenismanul Victor Hănescu a urcat un loc faţă de săptămâna trecută şi ocupă poziţia 54 în clasamentul ATP, cu 805p, în timp ce câştigătorul BRD Năstase-Ţiriac Trophy, cehul Lukas Rosol, a urcat 13 locuri şi se află pe 35 în ierarhia dată publicităţii luni. Adrian Ungur se află pe poziţia 130, în urcare cu patru locuri, cu 412p, iar Marius Copil a coborât două poziţii, pe 133, cu 404p. Învingător la Bucureşti, constănţeanul Horia Tecău şi-a păstrat locul 6, cu 5.310p, în clasamentul de dublu, iar alături de Max Mirnîi (Belarus) a urcat o poziţie, pe 12, cu 820p. Tot în clasamentul individual de dublu, Florin Mergea a urcat un loc, pe 70, cu 1.085p. Primele trei poziţii în clasamentul ATP de simplu sunt neschimbate faţă de săptămâna trecută: 1. Novak Djokovic (Serbia) 12.900p, 2. Roger Federer (Elveţia) 8.670p, 3. Andy Murray (Marea Britanie) 8.570p.
SORANA CÎRSTEA, ÎN TURUL SECUND LA OPENUL PORTUGALIEI
Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, favorita nr. 5, s-a calificat în turul al doilea la Openul Portugaliei, turneu WTA dotat cu premii totale de 235.000 de dolari. Cîrstea a trecut în primul tur de Anabel Medina Garrigues (Spania), scor 6-2, 2-6, 6-1, după o oră şi 38 de minute de joc. În turul secund, Cîrstea va juca în compania învingătoarei din meciul Kaia Kanepi (Estonia) - Kristina Mladenovic (Franţa). Pentru accederea în turul al doilea, Sorana Cîrstea va primi 30 de puncte WTA şi un cec de 2.500 de euro.
NOUĂ ECHIPE VOR REPREZENTA ROMÂNIA ÎN SEZONUL 2013-2014 AL CUPELOR EUROPENE LA HANDBAL
România va fi reprezentată în ediţia 2013-2014 a cupelor europene la handbal de nouă echipe, cinci feminine şi patru masculine. Potrivit anunţului de luni al Federaţiei Române de Handbal, la feminin vor evolua două echipe în Liga Campionilor, cele clasate pe locurile 1-2, adică Oltchim Rm. Vîlcea şi HCM Baia Mare, care nu mai pot pierde poziţiile din clasament, chiar dacă mai sunt două etape de disputat. Echipele de pe locurile 3-4 vor evolua în Cupa EHF, iar a cincea formaţie va juca în Cupa Cupelor. Aceasta va fi câştigătoarea Cupei României, finalista sau echipa cea mai bine clasată în Cupa României, dar care nu a ocupat unul dintre locurile 1-4 în Liga Naţională. La masculin, România va avea o singură reprezentantă în Liga Campionilor, pe campioana HCM Constanţa. În Cupa EHF va evolua vicecampioana Ştiinţa Bacău, plus câştigătoarea Cupei României, finalista sau cea mai bine clasată echipă în semifinalele Cupei României. Ultimul loc de cupe europene va fi atribuit unei echipe de pe locurile 1-4 din Liga Naţională, în Challenge Cup. Distribuirea exactă a locurilor din cupele europene, exceptându-le pe cele de Liga Campionilor şi cel al vicecampioanei la masculin în Cupa EHF, va fi cunoscută după disputarea Cupei României, programată în perioada 17-19 mai - la masculin (la Braşov), respectiv 20-22 mai - la feminin (la Craiova).
MANŞA TUR DINTRE LARVIK ŞI GYOR, ARBITRATĂ DE ROMÂNCE
Arbitrele Diana Carmen Florescu şi Anamaria Duţă vor conduce meciul tur din finala feminină a Ligii Campionilor, dintre Larvik HK (Norvegia) şi Gyor ETO (Ungaria), potrivit anunţului de luni al forului european de profil (EHF). Ele vor conduce meciul tur al finalei, programat pe 5 mai, pe terenul formaţiei norvegiene Larvik HK, în confruntarea cu campioana Ungariei, Gyor ETO, începând cu ora 17.45. Arbitrii manşei retur, din 11 mai, de la Veszprem, nu au fost nominalizaţi încă.
FINAL FOUR-UL LC LA HANDBAL MASCULIN
Sâmbătă şi duminică s-au disputat partidele retur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin, în urma cărora s-au decis cele patru formaţii care au vor participa la Final Four-ul de la Koln, programat pe 1 şi 2 iunie. Polonezii de la KS Vive Targi Kielce sunt singurii calificaţi în premieră în această fază a competiţiei. Rrezultatele înregistrate în sferturile de finală: FC BARCELONA - Atletico Madrid 32-24 (în tur: 20-25), MKB Veszprem - THW KIEL 28-29 (în tur: 31-32), KS VIVE TARGI KIELCE - HC Metalurg 26-15 (în tur: 27-25), HSV HAMBURG - SG Flensburg-Handewitt 23-25 (în tur: 32-26).
PLAY-OFF ÎN NBA
Heat şi Spurs sunt primele echipe care au trecut în runda a doua a play-off-ului NBA, după ce s-au impus în numărul minim de meciuri - patru. Campioana en titre - Miami Heat, a întâlnit cea mai slabă echipă calificată în play-off şi a câştigat toate meciurile la cel puţin zece puncte diferenţă! Spurs a avut norocul să dea de cea mai ghinionistă echipă, Lakers având - la ultimul meci - mai mulţi accidentaţi decât jucători valizi!!! Celtics şi-a prelungit agonia, impunându-se în meciul al patrulea al seriei, dar Knicks va juca acasă miercuri noaptea şi probabil va trece mai departe. Rezultatele înregistrate duminică noaptea - Eastern Conference: Boston Celtics - New York Knicks 97-90OT (1-3 la general) şi Milwaukee Bucks - Miami Heat 77-88 (0-4 la general); Western Conference: Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 82-103 (0-4 la general) şi Golden State Warriors - Denver Nuggets 115-101 (3-1 la general).
JASON COLLINS, PRIMUL JUCĂTOR ÎN ACTIVITATE DIN NBA CARE DEZVĂLUIE CĂ ESTE HOMOSEXUAL
Baschetbalistul Jason Collins a devenit primul sportiv în activitate la un sport de echipă major din SUA care a dezvăluit că este homosexual, într-un articol publicat, luni, de Sports Illustrated. Collins, în vârstă de 34 de ani, a evoluat 12 sezoane în NBA, la şase echipe diferite. El a jucat în acest sezon la Bolton Celtics şi Washington Wizards. Finalist cu New Jersey Nets în 2002 şi 2003, el este în prezent liber de contract. „Sunt un pivot din NBA de 34 de ani. Sunt afroamerican şi sunt homosexual”, începe articolul din Sports Illustrated. „Nu îmi doream să devin primul sportiv la un sport major (n.r. - baschetul (NBA), fotbalul american (NFL), baseball-ul (MLB) şi hocheiul pe gheaţă (NHL) din SUA care recunoaşte că este homosexual. Dar acum că am făcut acest lucru, putem începe discuţia”, a spus Collins, adresându-se reporterului care îl intervieva. Printre mesajele de susţinere primite de jucător figurează şi unul de la fostul preşedinte american Bill Clinton, a cărui fiică, Chelsea, a fost prietenă cu Jason Collins la colegiul Stanford.
KRÎLIA SAMARA A CÂŞTIGAT FIBA EUROCHALLENGE
Clubul rus Krîlia Samara a câştigat competiţia masculină de baschet FIBA EuroChallenge, întrecând în finală, la limită, scor 77-76, formaţia turcă Pinar Karşiyaka. În meciul pentru locul 3, echipa germană EWE Baskets Oldenburg a dispus cu 84-76 de formaţia franceză Gravelines. Turneul final a avut loc duminică, la Izmir. De remarcat faptul că atât Oldenburg, cât şi Karşiyaka, au fost adversarele formaţiilor româneşti în acest sezon.
22 DE ECHIPE VOR PARTICIPA LA EDIŢIA 100 A MARII BUCLE
La ediţia cu numărul 100 a Turului ciclist al Franţei au fost invitate trei echipe, toate din ţara gazdă: Cofidis, Europcar şi Sojasun. Astfel, la Marea Buclă, care va debuta pe 28 iunie în Corsica, cu Marele Start din Porto-Vecchio, vor fi prezente 22 de echipe, fiecare cu maximum nouă rutieri în componenţă. Iată lista definitivă a echipelor participante: AG2R La Mondiale, Cofidis, Europcar, FDJ-BigMat, Sojasun (toate din Franţa), Argos, Blanco, Vacansoleil (toate din Olanda), Omega Pharma, Lotto (ambele din Belgia), Euskaltel, Movistar (ambele din Spania), BMC, Garmin (ambele din SUA), Cannondale, Lampre (ambele din Italia), Orica (Australia), Saxo Bank (Danemarca), Sky (Marea Britanie), Astana (Kazahstan), RadioShack (Luxemburg) şi Katiuşa (Rusia).