CUPA PRESEI LA TENIS DE MASĂ
Astăzi, la ora 10.30, la Complexul Cleopatra din Mamaia, va începe a 11-a ediţie a Cupei Presei la tenis de masă, la feminin şi masculin, simplu şi dublu, competiţie organizată de Asociaţia Jurnaliştilor de Sport din Constanţa, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Judeţului Constanţa şi World Vision. În cadrul campaniei “Cu o carte schimbă o viaţă”, organizată de World Vision, fiecare participant la turneu va dona cărţi destinate copiilor din mediul rural.
TURNEU DE BILIARD LA LAKE VIEW
Centrul de Distracţii Lake View din Constanţa a fost, sâmbătă, gazda unui nou turneu interesant de biliard. S-a jucat la “bila 10”, iar concursul a fost un bun prilej de pregătire pentru etapa a doua a Campionatului Naţional, care se va desfăşura pe 27 aprilie. Turneul de la finele săptămânii trecute s-a încheiat cu victoria celui mai în formă jucător constănţean, Dincă Steriu. „Mă bucur că am recidivat. Au fost jucători buni şi ne-am putut pregăti pentru etapa Campionatului Naţional”, a declarat câştigătorul Dincă Steriu.
SCRIMERII CONSTĂNŢENI, PE PODIUM LA SOFIA
La sfârşitul săptămâni trecute, la Sofia (Bulgaria), s-a desfăşurat un concurs balcanic de scrimă seniori, la care a fost prezentă şi o numeroasă delegaţie constănţeană. Astfel, la startul întrecerii s-a aliniat 12 sportivi de la CS Farul, Dan Măcelaru, Laurenţiu Gherman, Dumitru Costrăşuc, Bogdan Ciucuraş, Dmitrii Nistor, Radu Chiperi, Cătălin Monea, Silviu Loghin, Mădălina Ciucuraş, Cristina Popa, Andreea Văcăraşu şi Marina Ghionea, împreună cu antrenorii Horia Gheorghe şi Mihaela Ion. Constănţenii au reuşit să urce de trei ori pe podium, în probele de spadă. Astfel, în întrecerea pe echipe, CS Farul a terminat pe locul secund atât la masculin, cât şi la feminin, în timp ce la individual masculin, Dan Măcelaru a terminat tot pe locul secund. În competiţia individuală feminină, Mădălina Ciucuraş s-a clasat pe 5, iar Cristina Popa pe 6.
MEDALIE CONSTĂNŢEANĂ LA CN DE FOND LA CANOTAJ PENTRU JUNIORI
Timp de două zile, în perioada 12-13 aprilie, la Timişoara au avut loc Campionatele Naţionale de fond la canotaj rezervate juniorilor. La startul întrecerii au fost prezenţi şi trei sportivi de la CS Farul Constanţa, Ionuţ Brînză, Gicu Sava şi Alexandru Butnariu, alături de antrenorul Dumitru Răducanu. Primii doi au reuşit să obţină medalia de bronz la juniori II, în proba de 2 vâsle, în timp ce Butnariu a încheiat doar pe locul 7 proba de categoria uşoară individuală la juniori I.
CUPA PRIMĂVERII LA CICLISM
Duminică, la Cumpăna, s-a desfăşurat prima ediţie a Cupei Primăverii la ciclism, întrecere organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în parteneriat cu Primăria Cumpăna şi Clubul Sportiv Bilal Constanţa. Cupa Primăverii a avut două categorii de vârstă: 10-14 ani şi peste 16 ani. Pe primul loc la categoria de vârstă peste 16 ani s-a clasat Robert Pisică, de la CS Bilal Constanţa.
HALEP, LOCUL 58 ÎN IERARHIA WTA
Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea şi-a păstrat locul 26, cu 1.660 de puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii ieri, fiind sportiva din România cel mai bine clasată. A doua româncă din această ierarhie este Monica Niculescu, în staţionare, pe 46, cu 1.200p, în timp ce Irina-Camelia Begu a urcat un loc, pe 50, cu 1.180p. Constănţeanca Simona Halep a înregistrat o coborâre de două poziţii, pe 58, cu 1.035p, iar ultima româncă din Top 100 este Alexandru Cadanţu, care a urcat 22 de locuri după semifinala de la Katowice, pe 95, cu 715p. În clasamentul WTA de dublu, Begu a rămas pe locul 57, cu 1.600p, iar Niculescu o urmează, pe 58, cu 1.595p. Primele trei poziţii în ierarhia WTA de simplu sunt ocupate de următoarele jucătoare: 1. Serena Williams (SUA) 11.115p, 2. Maria Şarapova (Rusia) 10.240p, 3. Victoria Azarenka (Belarus) 9.325p.
TECĂU RĂMÂNE PE LOCUL 7 ÎN IERARHIA ATP DE DUBLU
Tenismanul Victor Hănescu a urcat o poziţie în clasamentul ATP dat publicităţii ieri, aflându-se pe 57, cu 789p, şi este în continuare singurul român din Top 100. Între primii 200 de jucători din lume se mai află doi români, Adrian Ungur şi Marius Copil. Ungur a coborât o poziţie, pe 124, cu 428p, iar Copil a pierdut trei poziţii, ajungând pe 130, cu 418p. În clasamentul ATP de dublu, constănţeanul Horia Tecău a rămas pe locul 7, având 5.220p, în timp ce Florin Mergea şi-a păstrat locul 69, cu 1.104p. Primele trei locuri în clasamentul ATP de simplu sunt ocupate de următorii jucători: 1. Novak Djokovic (Serbia) 12.500p, 2. Andy Murray (Marea Britanie) 8.750p, 3. Roger Federer (Elveţia) 8.670.
OLTCHIM SE DEZINTEGREAZĂ...
Eliminarea din semifinalele Ligii Campionilor, dar mai ales gravele probleme financiare care afectează campioana României la handbal feminin, Oltchim Rm. Vîlcea, începe să aibă repercursiuni asupra lotului de jucătoare. Astfel, patru componente de bază, portăriţa Paula Ungureanu, extrema Valentina Elisei Ardean, pivotul Oana Manea şi Marija Jovanovic s-au despărţit de formaţia din Rm. Vîlcea. Primele două au semnat cu FTC Rail Cargo (Ungaria), Manea a acceptat oferta unei alte semifinaliste a acestui sezon, Krim Ljubliana (Slovenia), iar Jovanovic a ales să evolueze în Rusia, la Astrahanocika. În perioad aurmătoare este de aşteptat ca toate jucătoarele de valoare din lot să se transfere în altă parte, mai ales că îşi vor şi termina angajamentele în această vară.
HALTEROFILA FLORINA HULPAN, TREI MEDALII LA CM DE CADETE
Halterofila română Florina Hulpan a cucerit două medalii de argint la aruncat şi total şi una de bronz la smuls, în limitele categoriei 69 kg, la Campionatele Mondiale rezervate cadeţilor, care s-au desfăşurat la Taşkent (Uzbekistan). Hulpan a ridicat 88 kg la stilul smuls, iar la aruncat, cu 113 kg, a ratat aurul din cauza greutăţii corporale mai mari (680 de grame în plus faţă de Neisi Patricia Barrera, din Ecuador). Andrei Roman (categoria +94 kg) s-a clasat pe locul 5 la smuls (150 kg), pe 7 la aruncat (175 kg) şi pe 7 la total. România a încheiat competiţia cu un bilanţ de două medalii de argint şi patru de bronz, după ce Daniel Vizitiu a câştigat două medalii de bronz la 56 kg (aruncat şi total), iar Monica Csengeri a luat un bronz la 44 kg, stilul smuls. Graţie acestor rezultate, România a calificat trei sportivi la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Nanjing (16-28 august 2014), o fată şi doi băieţi.
NAŢIONALA DE HOCHEI PE GHEAŢĂ, ÎNVINSĂ DE UCRAINA
Naţionala de hochei pe gheaţă a României a fost învinsă categoric de Ucraina, scor 8-1 (1-0, 5-0, 2-1), în primul meci jucat în cadrul Grupei B a Campionatului Mondial, Divizia I, desfăşurat duminică seară la Doneţk. Unicul gol al echipei noastre a fost reuşit de un... ucrainean naturalizat, Evgheni Pisarenko. În celelalte meciuri jucate duminică, Olanda a dispus cu 5-4 de Estonia, iar Polonia a întrecut Lituania cu 5-0. Ieri, România a întâlnit Polonia şi a pierdut cu 1-6 (1-0, 0-3, 0-3), golul tricolorilor fiind înscris de Tihamer Becze, care a deschis scorul!
EUROLIGA DE BASCHET MASCULIN
Meciurile cu numărul trei din sferturile de finală ale Euroligii de baschet masculin se vor disputa astăzi şi mâine, primele două clasate din campionatul Spaniei evoluând în această seară, ambele în deplasare. După ce scăpat ca prin minune de o dublă înfrângere chiar la Barcelona, campioana Spaniei va încerca să câştige măcar o dată în Grecia, acolo unde gazdele au avut ceva probleme pînă acum. La Atena s-au impus şi BC Khimki şi CSKA, dar şi Real Madrid, Panathinaikos fiind destul de vulnerabilă pe propria arenă. Real Madrid va juca la Tel Aviv, acolo unde Maccabi a fost învinsă de toate cele trei echipe spaniole care au jucat în Israel - Unicaja, Caja Laboral şi FC Barcelona! După două victorii clare în Spania, Real este la un pas de calificarea în Final Four, Maccabi fiind departe de echipa care juca finala Euroligii din 2011. Programul de astăzi: Maccabi Tel Aviv - Real Madrid (0-2 la general) şi Panathinaikos Atena - FC Barcelona (1-1 la general).
NOWITZKI A MARCAT PESTE 25.000 DE PUNCTE ÎN NBA
Baschetbalistul german Dirk Nowitzki, de la Dallas Mavericks, a intrat în clubul select al jucătorilor cu minimum 25.000 puncte marcate în liga profesionistă nord-americană (NBA), după ce echipa sa a învins pe New Orleans Hornets cu 107-89. Germanul în vârstă de 34 ani, care a înscris 19 puncte în meciul amintit, devine al 17-lea jucător care atinge bariera celor 25.000 puncte. Dallas Mavericks a ratat însă calificarea în play-off, pentru prima oară din sezonul 1999-2000. Nowitzki, 2,13 m, este de asemenea foarte bun şi în apărare, reuşind 9.000 de recuperări, barieră atinsă doar de alţi nouă jucători în istoria NBA. El joacă în NBA din 1998 şi a apărat doar culorile lui Mavericks, cu care a câştigat titlul în 2011. A fost selectat de 11 ori pentru All-Star Game.
ROBERTA VINCI S-A IMPUS LA KATOWICE
Jucătoarea italiană Roberta Vinci, nr. 13 mondial, a câştigat turneul de la Katowice, învingând-o în finală, duminică, cu 7-6, 6-1, pe sportiva cehă Petra Kvitova, principala favorită a competiţiei. Acesta este primul trofeu al sezonului pentru Vinci, cap de serie nr. 2 în Polonia. Datorită performanţei de la Katowice, al optulea titlu la simplu pentru Roberta Vinci, italianca a urcat pe locul 12 în clasamentul mondial, cel mai bun din carieră.
JOHN ISNER A CÂŞTIGAT TURNEUL DE LA HOUSTON
Tenismanul american John Isner, locul 23 ATP şi cap de serie nr. 5, a câştigat, duminică, turneul de la Houston, dotat cu premii în valoare de 519.775 de dolari. Isner l-a învins, în finală, cu 6-3, 7-5, pe spaniolul Nicolas Almagro, principalul favorit al competiţiei. John Isner, în vârstă de 27 de ani, se află la al şaselea turneu câştigat în carieră, dar primul pe zgură. Americanul s-a mai impus în cariera sa la Auckland în 2010, la Winston-Salem în 2011 şi 2012 şi la Newport în 2011 şi 2012.
PRIMUL TITLU PENTRU TOMMY ROBREDO DUPĂ MAI MULT DE DOI ANI
Tenismanul spaniol Tommy Robredo, fost nr. 5 mondial, aflat acum pe locul 72, a câştigat, duminică, turneul de la Casablanca, obţinând primul trofeu după mai mult de doi ani. Robredo l-a învins în finală, cu 7-6, 4-6, 6-3, pe sud-africanul Kevin Anderson, cap de serie nr. 2. Precedentul titlu obţinut de Tommy Robredo data din ianuarie 2011, de la turneul de la Santiago de Chile. Accidentat la piciorul stâng în sezonul trecut, spaniolul a fost indisponibil aproximativ cinci luni.
ROMAN KREUZIGER, PRIMUL CEH CARE S-A IMPUS ÎN AMSTEL GOLD RACE
Ciclistul ceh Roman Kreuziger s-a impus pe asfaltul din Ardeni, fiind primul ceh care câştigă clasica Amstel Gold Race, desfăşurată duminică. Rutierul celor de la Saxo Bank-Tinkoff a făcut o cursă impecabilă, atacând decisiv în ultimii 7 kilometri şi menţinând avantajul până la final. Deşi plutonul a încercat să-l ajungă pe ultima căţărare a zilei, Cauberg, ritmul său de metronom l-a păstrat în frunte, aducându-i victoria îndelung aşteptată. Pentru ceh, aceasta a fost prima victorie într-o cursă clasică, el fiind până în acest sezon cunoscut drept un ciclist de clasament general, situat în primii 10 în Turul Italiei şi al Franţei. În cea de-a 48-a ediţie a Amstel Gold Race, Kreuziger a fost urmat de Alejandro Valverde (Spania, Movistar Team) şi de Simon Gerrans (Australia, Orica-GreenEDGE). În tradiţia curselor clasice, nici aceasta nu a fost lipsită de incidente nefericite, Thomas Voeckler (fractură de claviculă) şi Andy Schleck fiind nevoiţi să abandoneze.
SEBASTIEN OGIER A CÂŞTIGAT RALIUL PORTUGALIEI
Francezul Sebastien Ogier (VW Polo R) a câştigat Raliul Portugaliei, a patra etapă a Campionatului Mondial de raliuri, devansându-i pe finlandezii Mikko Hirvonen (Citroen DS3) şi Jari-Matti Latvala (VW Polo R). A fost a treia victorie consecutivă obţinută de Ogier în actualul sezon, după cele din Suedia şi Mexic. Francezul în vârstă de 29 de ani s-a mai impus în Portugalia în 2010 şi în 2011. În clasamentul general al piloţilor, conduce Ogier, cu 102 puncte, urmat de Hirvonen 48p şi de francezul Sebastien Loeb 43p. În clasamentul constructorilor, pe primele trei locuri se află Volkswagen Motorsport 121p, Citroen Total Abu Dhabi 107p şi Qatar M-Sport (Ford Fiesta) 55p.