ULTIMUL AMICAL PENTRU RCJ FARUL
Rugby Club Judeţean Farul Constanţa va disputa, astăzi, de la ora 11.00, pe stadionul “Cleopatra” din Complexul Sportiv “Badea Cîrţan”, ultimul meci de verificare înaintea debutului în noul sezon al Superligii Naţionale. Adversara constănţenilor în meciul de astăzi va fi Ştiinţa Petroşani, antrenorul Mircea Paraschiv având posibilitatea de a pune la punct ultimele detalii înaintea partidelor oficiale. În primul meci din noul sezon, RCJ Farul va întâlni, duminică, de la ora 11.00, pe stadionul “Mihai Naca”, pe CSM Bucureşti.
BOXERII CONSTĂNŢENI AU CUCERIT DOUĂ MEDALII LA CUPA ROMÂNIEI
Săptămâna trecută, la Bacău, a avut loc Cupa României la box pentru seniori, competiţie la care au evoluat şi trei pugilişti constănţeni. Dacă Dragoş Oprea (categoria 60 kg, Axiopolis Cernavodă, antrenor Mihai Oprea) a pierdut încă de la primul meci, fiind făcut k.o. în prima repriză de către piteşteanul Flavius Iacob, cu o puternică lovitură în ficat, ceilalţi doi au ajuns până în finală şi au cucerit medaliile de argint. La categoria 49 kg, Enver Amiş l-a învins la puncte în semifinală pe Marius Hondar (Metrorex Bucureşti), dar a pierdut la puncte finala disputată cu Ovidiu Berceanu (CSM Reşiţa). Ionuţ Băluţă (56 kg) a câştigat semifinala cu Florin Bujor (BC Simion Bucureşti), fiind învins în finală de Maike Cioacă (SCM Bacău). Cei doi medaliaţi aparţin de clubul Farul Constanţa şi sunt antrenaţi de Ilie Dascălu.
HALEP A COBORÂT O POZIŢIE ÎN IERARHIA WTA
Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a urcat două poziţii şi ocupă locul 27, cu 1.595 de puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii ieri, fiind sportiva din România cel mai bine clasată. Cîrstea se apropie de cea mai bună clasare din carieră, locul 23 WTA, pe care l-a ocupat în august 2009. A doua româncă din această ierarhie este Monica Niculescu, în urcare de pe locul 58 pe 52, cu 1.130p. Irina-Camelia Begu se menţine pe poziţia 53, cu 1.125p. Constănţeanca Simona Halep a coborât de pe locul 56 pe 57, cu 1.075p. Alexandra Cadanţu se menţine pe locul 119, cu 570p, Edina Gallovits-Hall a coborât de pe 150 pe 153, cu 434p, iar Cristina-Andreea Mitu a urcat de pe 169 pe 167, cu 381p. Primele trei poziţii în ierarhia WTA de simplu sunt ocupate de următoarele jucătoare: 1. Serena Williams (SUA) 10.365p, 2. Maria Şarapova (Rusia) 10.015p, 3. Victoria Azarenka (Belarus) 9.575p.
TECĂU A URCAT UN LOC ÎN CLASAMENTUL ATP
Tenismanul Victor Hănescu a coborât două poziţii şi se află pe locul 57, cu 793 de puncte, în clasamentul ATP dat publicităţii ieri. Hănescu este singurul român din Top 100. Între primii 200 de jucători din lume se mai află doi români, Adrian Ungur şi Marius Copil. Ungur a coborât de pe locul 110 pe 111, cu 476p, iar Copil a coborât de pe 136 pe 144, cu 386p. În clasamentul ATP de dublu, constănţeanul Horia Tecău a urcat pe locul 9, de pe poziţia 10, având 5.220p. Florin Mergea a înregistrat de asemenea o urcare, de pe 80 pe 76, cu 1.039p. Primele trei locuri în clasamentul ATP de simplu sunt ocupate de următorii jucători: 1. Novak Djokovic (Serbia) 13.280p, 2. Roger Federer (Elveţia) 8.715p, 3. Andy Murray (Marea Britanie) 8.350p. Tenismanul spaniol Rafael Nadal, câştigător al turneului Master 1000 de la Indian Wells, a urcat pe poziţia a patra în clasamentul ATP, cu 6.745p, devansându-l pe compatriotul său David Ferrer (6.630p).
COPIL, ÎN ULTIMUL TUR AL CALIFICĂRILOR LA MIAMI
Tenismanul Marius Copil, numărul 144 ATP, a acces, ieri, în ultimul tur al calificărilor la turneul de 1000 de puncte de la Miami. Copil a trecut în runda inaugurală de Steve Darcis (Belgia, nr. 108 ATP şi al 11-lea favorit), scor 6-2, 6-3. Pentru un loc pe tabloul principal, Copil va juca împotriva lui Jan-Lennard Struff (Germania, nr. 116 ATP), care a trecut de Ivo Karlovic (Croaţia, nr. 131), scor 6-3, 6-3. În schimb, Adrian Ungur a ratat calificarea în turul secund. Ungur, al 14-lea favorit în calificări şi nr. 111 ATP, a fost învins de americanul Robby Ginepri, locul 317 şi beneficiar al unui wild-card, scor 7-6 (2), 6-2, după o oră şi 15 minute de joc. În turneul feminin, Alexandra Cadanţu a fost eliminată în primul tur al calificărilor de Stefanie Voegele (Elveţia), scor 6-3, 6-3.
REMIZĂ LA ALL STAR GAME DE LA CRAIOVA
Echipa Sudului a remizat cu echipa Nordului, scor 114-114 (64-59), la All Star Game la baschet masculin, desfăşurat aseară, la Craiova. Evenimentul de luni s-a derulat pe parcursul întregii zile, organizatorii programând acţiuni caritabile, meci demonstrativ de baschet în fotolii rulante, concursuri pentru copii, un meci al speranţelor baschetului masculin românesc, încheiat la egalitate, 112-112, dar şi un concert Anna Lesko. Concursul de aruncări de trei puncte a fost câştigat de jucătorul Rade Dzambic (SCM U Craiova), cel de slam-dunk de coechipierul său Travis Bureau, iar cel al probei de îndemânare de Barîş Aktaş (CSU Atlassib Sibiu). Cel mai gustat moment de către public a fost în sfertul patru, când pivotul Virgil Stănescu a dat startul la Harlem Shake, angrenând jucătorii ambelor echipe. Partida s-a încheiat cu glume, arbitri substituiţi de jucători şi transformaţi în comentatori TV, bună-dispoziţie şi aplauze din tribune. MVP-ul All Star Game a fost Dominique Archie (BC Timişoara). Din echipa Sudului a făcut parte şi Jeremy Booth, de la Baschet Club Farul Constanţa, care l-a înlocuit pe coechipierul său Angel Santana.
POTERAŞ, ALES MEMBRU AL COMITETULUI EUROPEAN DE LUPTE
Preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Lupte, Cristian Poteraş, a fost ales membru al Comitetului European de Lupte (CELA), la alegerile pentru forul european desfăşurate la Tbilisi, înaintea Campionatelor Europene, care se vor desfăşura în perioada 19-24 martie. „Din 1992 nu am mai avut reprezentare în forurile internaţionale, din cauza lipsei de rezultate din această perioadă. Nu am mai avut reprezentare internaţională de la părintele luptelor din România, Ion Corneanu, care a fost ales mai bine de două decenii în Biroul Executiv al federaţiei internaţionale, oficiind totodată ca arbitru internaţional peste 30 de ani. Intrarea domnului Poteraş în CELA va permite federaţiei române o mai bună poziţionare în lumea luptelor, iar dânsul va candida în 2014 şi pentru biroul FILA (n.r. - Federaţia Internaţională de Lupte)”, a declarat preşedintele FR Lupte, Răzvan Pârcălabu.
ŞARAPOVA, ÎNVINGĂTOARE LA INDIAN WELLS
Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova a câştigat al 28-lea titlu din carieră, al doilea la Indian Wells, la şapte ani după primul succes, în urma victoriei, înregistrate duminică seară, în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 6-2, 6-2. Rusoaica în vârstă de 25 de ani a devenit, ieri, numărul doi mondial, depăşind-o pe Victoria Azarenka (Belarus). Şarapova nu a mai câştigat niciun turneu după triumful de la Roland-Garros, din iunie 2010. Şarapova şi Wozniacki (20 titluri) sunt jucătoarele în activitate cu cele mai multe trofee după surorile Serena (47) şi Venus Williams (44).
NADAL S-A IMPUS LA INDIAN WELLS
Tenismanul spaniol Rafael Nadal, locul 5 ATP, a câştigat turneul Masters 1000 de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 5.030.408 dolari. În finala de duminică, Nadal l-a învins cu 4-6, 6-3, 6-4, după două ore şi 30 de minute, pe argentinianul Juan Martin Del Potro, cap de serie numărul 7. Tenismanul spaniol, în vârstă de 26 de ani, a câştigat al treilea turneu din cele patru jucate de la revenirea sa în competiţii, după o pauză de şapte luni, având un bilanţ excelent: 17 victorii şi o singură înfrângere, în finala de la Vina del Mar. Nadal s-a impus pentru a treia oară în carieră la Indian Wells, după succesele din 2007 şi 2009. Ieri, tenismanul spaniol a anunţat că nu va participa la turneul de 1.000 de puncte de la Miami (SUA), care va începe miercuri. Nadal va pregăti în continuare sezonul turneelor pe zgură şi va reveni la Monte Carlo, pe 13 aprilie. De la Miami va lipsi şi elveţianul Roger Federer, locul 2 ATP.
TINA MAZE A ÎNCHEIAT CU O VICTORIE CEL MAI BUN SEZON DIN CARIERĂ
Tina Maze (Slovenia) a încheiat en fanfare cel mai bun sezon din carieră, cu o victorie în proba de slalom uriaş desfăşurată duminică, la Lenzerheide (Elveţia), în cadrul finalelor Cupei Mondiale la schi alpin. Ea a recuperat în a doua manşă diferenţa care o separa de franţuzoaica Tessa Worley, clasată a doua, la 35 de sutimi de secundă. Locul al treilea a fost ocupat de Lara Gut (Elveţia), la o secundă şi 38 de sutimi. Globul de cristal la slalom uriaş era deja acontat de Maze, care a încheiat sezonul cu 800 de puncte, fiind urmată de Anna Fenninger (Austria) 480p şi de Viktoria Rebensburg (Germania) 411p. Maze a intrat în posesia Globului Mare de Cristal pentru prima oară în carieră, cu un total record de 2.414p, urmată de Maria Hoefl-Riesch (Germania) 1.101p şi de Fenninger 1.029p. Slovena şi-a adăugat în palmares şi două globuri mici de cristal, la slalom uriaş şi la slalom super-uriaş, clasându-se pe locul 2 la coborâre şi slalom special!
NEUREUTHER A CÂŞTIGAT ULTIMUL SLALOM AL SEZONULUI, DAR GLOBUL DE CRISTAL I-A REVENIT LUI HIRSCHER
Schiorul german Felix Neureuther a câştigat slalomul special masculin desfăşurat duminică, la Lenzerheide (Elveţia), din cadrul finalelor Cupei Mondiale la schi alpin. În această ultima cursă a sezonului, învingătorul a fost urmat de austriacul Marcel Hirscher, la 36 de sutimi de secundă, şi de croatul Ivica Kostelic, la 51 de sutimi. Cupa Mondială de slalom special i-a revenit lui Hirscher, cu 960p, urmat de Neureuther 716p şi Kostelic 535p. Hirscher (24 de ani) a ocupat primul loc şi în clasamentul general al Cupei Mondiale masculine, pentru al doilea an consecutiv, câştigând Marele Glob de Cristal cu un total de 1.535 puncte. Locul doi i-a revenit norvegianului Aksel Lund Svindal, cu 1226p. iar pe locul trei s-a clasat americanul Ted Ligety, cu 1022p.
GERALD CIOLEK A CÂŞTIGAT CURSA MILANO - SAN REMO
Ciclistul german al echipei sud-africane MTN-Qhueka, Gerald Ciolek, a câştigat cea de-a 104-a ediţie a cursei Milano - San Remo, din care au fost neutralizaţi 43 km din cauza căderilor masive de zăpadă din Italia. Ciolek i-a învins, în prima mare clasică a sezonului, desfăşurată duminică, pe slovacul Peter Sagan şi pe elveţianul Fabian Cancellara. La sprint, cei trei s-au desprins dintr-un grup de şase rutieri: pe locurile următoare s-au clasat francezul Sylvain Chavanel, italianul Luca Paolini şi britanicul Ian Stannard. Ciolek, în vârstă de 26 de ani, a fost campion mondial de juniori în 2006, iar la San Remo a câştigat pentru prima dată o mare cursă clasică.