Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 11 Februarie 2013 / 00:00 543 accesări

LN DE HANDBAL MASCULIN

Rezultatele înregistrate în etapa a 13-a a Ligii Naţionale de handbal masculin: HCM Constanţa - U. Cluj 30-20, Pandurii Tg. Jiu - Ştiinţa Bacău 24-34, Potaissa Turda - Bucovina Suceava 31-27, CSM Bucureşti - Dinamo Bucureşti 30-36, CSM Ploieşti - HC Odorhei 24-22. Ultimul meci al etapei, CS Caraş Severin - Poli Timişoara, este programat astăzi, de la ora 18.30, în direct la Digi Sport 2. Clasament: 1. HCM CONSTANŢA 24p, 2. Ştiinţa Bacău 19p (golaveraj: 386-324), 3. Potaissa Turda 19p (405-369), 4. HC Odorhei 19p (404-383), 5. Bucovina Suceava 14p, 6. CSM Bucureşti 13p, 7. CS Caraş Severin 10p (291-278), 8. Poli Timişoara 10p (298-301), 9. Pandurii Tg. Jiu 10p (316-343), 10. CSM Ploieşti 6p (337-386), 11. Dinamo Bucureşti 6p (336-416), 12. U. Cluj 4p (307-404).

CUPELE EUROPENE LA HANDBAL

Rezultatele echipelor româneşti în cupele europene la handbal - duminică, Liga Campionilor, feminin, Grupa Principală II, etapa a 2-a: RK Krim Mercator Ljubliana - Oltchim Rm. Vîlcea 28-24 (13-10). Cupa EHF, optimi de finală, ambele partide la Zalău: HC Zalău - Juve Lis Leiria (Portugalia) 25-14 (15-6) - sâmbătă şi 29-8 (15-5) - duminică. HC Zalău s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei EHF. Formaţia antrenată de Gheorghe Tadici îşi va afla adversara din sferturi la tragerea la sorţi din 12 februarie. În sezonul trecut, HC Zalău a jucat finala competiţiei. Cupa EHF, masculin, Grupa Principală D, duminică: Ştiinţa Bacău - HBC Nantes 18-21 (9-7).

“STEJARII” AU ÎNVINS ŞI RUSIA

Naţionala de rugby a României a învins, sâmbătă, pe stadionul “Arcul de Triumf” din Bucureşti, cu scorul de 29-14, echipa Rusiei, într-un meci din grupa 1A din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor (CEN). Punctele României au fost reuşite de Dascălu - un eseu şi Vlaicu - un eseu, cinci lovituri de pedeapsă, două transformări. Pentru Rusia au punctat Gerasimov - un eseu şi Kliucinikov - trei lovituri de pedeapsă. Pentru tricoloru au evoluat: Fercu, Apostol (RCJ Farul Constanţa), Dascălu, Vlaicu, Roşca, Manole, Căplescu, Lazăr, Rădoi, Ion, Tatu, Sîrbe, Toniţa, Macovei, Carpo. Acesta a fost al doilea meci al României în grupa 1A. Săptămâna trecută, echipa României a învins în deplasare Portugalia, scor 19-13. În 23 februarie, România va întâlni Spania, la Gijon.

TURNEUL CELOR 6 NAŢIUNI LA RUGBY

Învinsă surprinzător de Ţara Galilor, la Paris, Franţa şi-a cam luat adio de la trofeul din acest an, chiar dacă mai are şanse matematice la victoria finală! Dar este greu de crezut că toate celelalte candidate la titlu vor suferi câte două înfrângeri până la final pentru ca francezii să câştige! Italia n-a reuşit surpriza la Edinburgh şi probabil că va ajunge iarăşi în posesia lingurii de lemn, dacă nu cumva o va ceda Franţei! Derby-ul rundei a revenit Angliei, care s-a impus în Irlanda graţie a... patru lovituri de pedeapsă, Farrell părând să fie noul Wilkinson! Rezultate din etapa a 2-a: Scoţia - Italia 34-10, Franţa - Ţara Galilor 6-16, Irlanda - Anglia 6-12. Clasament: 1. Anglia 4p, 2. Irlanda 2p, 3. Scoţia 2p. 4. Ţara Galilor 2p, 5. Italia 2p, 6. Franţa 0p.

FLACĂRA OLIMPICĂ A AJUNS LA BRAŞOV

Flacăra olimpică pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013 a ajuns ieri la Braşov, după ce a fost aprinsă pe 2 februarie, în cadrul unei ceremonii speciale organizate la Atena, iar o zi mai târziu a fost adusă la Bucureşti. Torţa olimpică a părăsit Capitala în cursul dimineţii, după ce sâmbătă a străbătut Bucureştiul, iar în drumul spre Braşov a fost înmânată, pe rând, primarilor din oraşele importante de pe traseu. În Braşov, torţa a ajuns la Casa Armatei, fiind purtată spre Primărie de trei dintre cei mai reprezentativi tineri sportivi braşoveni. Flacăra Olimpică va fi expusă publicului timp de o săptămână, în curtea interioară a Primăriei, unde braşovenii şi turiştii vor avea posibilitatea de a o admira şi de a se fotografia cu aceasta. Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfăşura în judeţul Braşov, în perioada 17-22 februarie, la Predeal (schi fond şi snowboard), Cheile Grădiştei - Fundata (biatlon), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj artistic şi patinaj viteză), Braşov (hochei) şi Râşnov - Valea Cărbunării (săriturile cu schiurile).

LAURA-IOANA ANDREI S-A IMPUS ÎN ANTALYA

Jucătoarea de tenis Laura-Ioana Andrei, cap de serie nr. 1, a câştigat, sâmbătă, turneul ITF din Antalya (Turcia), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Andrei a învins-o în finala competiţiei, cu 6-2, 4-6, 6-2, pe sportiva spaniolă Eva Fernandez-Brugues, a doua favorită a turneului.

EŞEC DUPĂ EŞEC PENTRU NAŢIONALA DE FED CUP A ROMÂNIEI

Vineri şi sâmbătă, echipa de Fed Cup a României a suferit două înfrângeri cu scorul de 1-2 la Eilat (Israel), acolo unde au loc meciurile din Grupa I Euro-Africană. Eşecul în faţa Turciei, din Grupa C a competiţiei, a trimis România în turneul locurilor 9-12, acolo unde sâmbătă a fost învinsă de Austria. În duelul cu Turcia, Cristina Dinu a fost învinsă de Basak Eraydin, scor 6-2, 6-4, iar apoi Sorana Cîrstea a trecut de Cagla Buyukakcay, scor 6-4, 6-2. Perechea Olaru / Cîrstea s-a retras în meciul de dublu în faţa cuplului Buyukakcay / Pemra Ozgen, la scorul de 4-2 în primul set pentru sportivele din Turcia. În confruntarea cu Austria, Cristina Dinu a pierdut prima partidă a întâlnirii, scor 0-6, 3-6, cu Melanie Klaffner, după care Raluca-Ioana Olaru a învins-o pe Nicole Rottmann, scor 7-6 (7/3), 6-1. În ultimul meci, cel de dublu, austriecele Rottmann şi Klaffner au dispus de Olaru şi Dinu cu 6-3, 6-2.

NADAL, DUBLU FINALIST ÎN TURNEUL DE LA VINA DEL MAR

Rafael Nadal l-a învins pe francezul Jeremy Chardy, scor 6-2, 6-2, în 64 de minute, şi s-a calificat în finala turneului ATP de la Vina del Mar (Chile), prima sa competiţie după o absenţă de şapte luni. „Este important că joc din ce în ce mai bine. Nu sunt încă jucătorul care eram acum şapte luni, dar este bine să fiu în finală după o pauză atât de lungă”, a spus Nadal după victoria de sâmbătă. În finala care s-a jucat în noaptea de duminică spre luni, spaniolul de 26 de ani l-a întâlnit pe argentinianul Horacio Zeballos, nr. 73 mondial. Pe zgura chiliană, Nadal poate obţine al 37-lea titlu ATP, ultimul fiind cel de la Rolland-Garros, cucerit în iunie 2012. Nadal s-a calificat sâmbătă şi în finala de dublu, alături de argentinianul Juan Monaco. Ei au învins perechea argentiniană Carlos Berloq/Leonardo Mayer cu 6-3, 6-4, iar în ultimul act i-au înfruntat pe italienii Paolo Lorenzi şi Potito Starace.

RICHARD GASQUET, LA AL NOUĂLEA TITLU DIN CARIERA SA

Tenismanul francez Richard Gasquet, cap de serie nr. 3, a câştigat, duminică, turneul de la Montpellier, dotat cu premii în valoare totală de 467.800 de euro, obţinând astfel al nouălea titlu din cariera sa. Gasquet l-a învins în finală pe compatriotul său Benoit Paire, al optulea favorit, scor 6-2, 6-3. Acesta este al doilea trofeu din 2013 pentru Richard Gasquet, după cel obţinut la Doha. La turneul de la Montpellier au participat şi românii Victor Hănescu şi Adrian Ungur. Hănescu a fost eliminat în turul al doilea, iar Ungur în primul tur.

MARIN CILIC A CÂŞTIGAT TURNEUL DE LA ZAGREB

Tenismanul croat Marin Cilic, cap de serie nr. 1 şi locul 12 ATP, a câştigat, duminică, turneul de la Zagreb, dotat cu premii în valoare totală de 467.800 de euro. Cilic l-a învins, în finală, cu 6-3, 6-1, după o oră şi şapte minute, pe austriacul Jurgen Melzer, al patrulea favorit al competiţiei şi poziţia 29 în ierarhia mondială. Cilic a cucerit al nouălea titlu din carieră şi al treilea la Zagreb, după ce s-a mai impus în capitala Croaţiei în 2009 şi 2010.

AKSEL LUND SVINDAL, CAMPION MONDIAL LA COBORÂRE

Norvegianul Aksel Lund Svindal a cucerit medalia de aur în proba de coborâre disputată sâmbătă în staţiunea austriacă Schladming, gazda Campionatelor Mondiale de schi alpin. Podiumul a fost completat de italianul Dominik Paris, sosit la 46 de sutimi de învingător, şi de francezul David Poisson, care a avut 97 de sutimi întârziere. Svindal, 30 de ani, şi-a trecut în palmares al cincilea titlu mondial (slalom uriaş şi coborâre în 2007, supercombinată în 2009 şi 2011) şi a devenit doar al şaselea schior din toate timpurile care reuşeşte o asemenea performanţă (ceilalţi sunt Toni Sailer, cu 7, Jean-Claude Killy, cu 6, Ingemar Stenmark, Gustavo Thoeni şi Kjetil Andre Aamodt, cu câte 5 fiecare). De asemenea, el este primul bărbat care devine campion mondial la patru ediţii consecutive ale CM!

MARION ROLLAND, SURPRINZĂTOARE MEDALIATĂ CU AUR LA COBORÂRE

Franţuzoaica Marion Rolland, o schioare modestă, fără nicio victorie în Cupa Mondială, a cucerit medalia de aur în proba de coborâre care a avut loc duminică, în cadrul Campionatelor Mondiale de schi alpin din staţiunea austriacă Schladming. Rolland, 30 de ani, a fost urmată în clasament de italianca Nadia Fanchini, la 16 sutimi, şi de germanca Maria Hoefl-Riesch, la 70 de sutimi. Pârtia de la Schladming îi poartă noroc franţuzoaicei, care a obţinut aici singurele sale podiumuri din Cupa Mondială, la finalele din 2012: locul 2 la coborâre şi locul 3 la slalom super-uriaş. Astăzi, la Schladming, este programată proba masculină de supercombinată alpină, în care Aksel Lund Svindal va încerca să-şi apere titlul cucerit acum doi ani, la Garmisch-Partenkirchen.

PLUŞENKO VA DA ÎN JUDECATĂ UN COMENTATOR TV

Patinatorul Evgheni Pluşenko a declarat că va da în judecată un comentator TV pentru calomnie, după ce acesta a afirmat că sportivul de fapt nu s-a operat şi că informaţiile privind intervenţia chirurgicală au fost o strategie de PR. Pluşenko s-a retras de la Campionatele Europene de la Zagreb, luna trecută, după programul scurt, şi antrenorul său Alexei Mişin a anunţat ulterior că patinatorul a fost supus unei operaţii la coloana vertebrală, la o clinică din Israel. Sâmbătă, comentatorul Andrei Jurankov, de la Eurosport, a spus că Pluşenko a minţit că s-a operat şi că totul a fost o strategie de PR: „Părerea mea este că nu a fost o astfel de operaţie şi că toată povestea, având în vedere cum a fost prezentată în mass media - a fost o exclusivitate a unui post şi doar anumite surse media au primit informaţia şi au scris despre asta -, totul pare o strategie folosită pentru acţiuni de PR în showbiz“. „Am discutat deja cu avocaţi. Luni vom intenta un proces. Mă voi lupta pentru onoarea şi pentru demnitatea mea, deoarece nu a fost doar o insultă la adresa mea, ci şi la adresa echipei mele. Asemenea personaje nu ar trebui să lucreze în televiziune“, a declarat Pluşenko.

SEBASTIEN OGIER A CÂŞTIGAT RALIUL SUEDIEI

Francezul Sebastien Ogier (VW Polo R) a câştigat, duminică, Raliul Suediei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), devansându-l cu 41 de secunde şi opt zecimi pe compatriotul său Sebastien Loeb (Citroen). Aceasta este a opta victorie din palmaresul lui Ogier. De asemenea, Ogier a oferit Volkswagen Motorsport prima victorie în WRC şi a reuşit împreună cu Loeb prima dublă franceză în această etapă ce era dominată de obicei de scandinavi. Pe locul 3 s-a clasat norvegianul Mads Ostberg (Ford Fiesta RS). Sebasten Ogier a încheiat cursa în trei ore, 11 minute, 41 de secunde şi nouă zecimi. Mads Ostberg a avut un timp mai slab cu un minut, 24 de secunde şi cinci zecimi decât Ogier.



12