CSM BUCUREŞTI JOACĂ AZI ÎN CUPA CHALLENGE LA VOLEI FEMININ
Dacă echipa CSV 2004 Tomis Constanţa a pierdut, aseară, pe teren propriu, scor 1:3 (23:25, 18:25, 26:24, 13:25), întâlnirea cu Omichka Omsk, manşa tur din Challenge Round-ul Cupei CEV, cealaltă reprezentantă a României rămasă în Cupele Europene la volei feminin, CSM Bucureşti, va întâlni pe Stod Volley Steinkjer (Norvegia) în Cupa Challenge, optimi de finală, manşa tur. Meciul este programat astăzi, de la ora 20.00, în Sala Polivalentă din Capitală.
GAZ METAN MEDIAŞ, ÎNFRÂNGERE ÎN OPTIMILE EUROCHALLENGE LA BASCHET MASCULIN
Echipa de baschet masculin Gaz Metan Mediaş a fost învinsă, aseară, în deplasare, de formaţia turcă Pinar Karsiyaka, scor 89-59, în primul meci din Grupa I, faza optimilor de finală ale FIBA Eurochallenge. Programul meciurilor formaţiei ardelene în Grupa I este următorul: cu finlandezii de la Joensuun Kataja (acasă, 21 ianuarie), cu letonii de la BK Ventspils (în deplasare, 29 ianuarie), cu Pinar Karsiyaka (acasă, 12 februarie), cu Joensuun Kataja (în deplasare, 19 februarie) şi cu BK Ventspils (acasă, 26 februarie). Primele două clasate se vor califica în sferturile de finală ale competiţiei, care se vor derula sub formă de play-off, în sistemul “cel mai bun din trei meciuri”. Vor urma semifinalele şi finalele în cadrul Turneului Final Four. Turneul final al ediţiei precedente a avut loc la Debrecen (Ungaria), câştigătoarea fiind Beşiktaş Istanbul. Gaz Metan Mediaş este singura echipă masculină românească care continuă parcursul în Cupele Europene, la startul sezonului fiind înscrise încă trei în FIBA Eurochallenge, care nu au trecut de grupele preliminare: CSU Ploieşti, BC Timişoara şi BCM U. Piteşti.
CM DE HANDBAL MASCULIN
Rezultate înregistrate la Campionatul Mondial de handbal masculin din Spania - luni seară, Grupa B: Arabia Saudită - Polonia 14-28; Grupa D: Australia - Ungaria 13-43; ieri, Grupa A: Tunisia - Muntenegru 27-25, Germania - Argentina 31-27; Grupa B: Qatar - Rusia 22-29, Macedonia - Islanda 19-23; Grupa C: Coreea de Sud - Belarus 20-26, Serbia - Arabia Saudită 30-20; Grupa D: Algeria - Egipt 24-24, Spania - Australia 51-11.
NOUĂ CAPI DE SERIE ELIMINAŢI ÎN A DOUA ZI LA AUSTRALIAN OPEN
Nouă capi de serie, cinci de pe tabloul feminin şi patru de pe cel masculin, au fost eliminaţi, marţi, în a doua zi de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Italianca Sara Errani, a şaptea favorită a competiţiei, a fost învinsă, în runda inaugurală, cu 6-4, 6-4, de Carla Suarez Navarro (Spania). Rusoaica Nadia Petrova, cap de serie nr. 12, a fost întrecută, cu 6-2, 6-0, de Kimiko Date-Krumm (Japonia). O altă spotivă din Rusia, Anastasia Pavliucenkova, favorită 24, a fost învinsă, cu 7-5, 3-6, 7-5, de Lesia Ţurenko (Ucraina). Jucătoarea Iaroslava Şvedova (Kazahstan), a 28-a favorită a competiţiei, a fost întrecută, cu 6-2, 6-7 (7/9), 6-3, de Annika Beck (Germania). Poloneza Urszula Radwanska, cap de serie nr. 31, a fost învinsă, cu 6-2, 6-4, de Jamie Hampton (SUA). Cele patru surprize de pe tabloul masculin sunt următoarele: Gael Monfils (Franţa) - Alexandr Dolgopolov (Ucraina, nr. 18) 6-7 (7/9), 7-6 (7/4), 6-3, 6-3, Jarkko Nieminen (Finlanda) - Tommy Haas (Germania, nr. 19) 7-6 (7/3), 4-6, 6-3, 4-6, 8-6, Daniel Brands (Germania) - Martin Klizan (Slovacia, nr. 27) 6-3, 3-6, 6-3, 6-4, Blaz Kavcic (Slovenia) - Thomaz Bellucci (Brazilia, nr. 29) 6-3, 6-1, 6-3.
KIMIKO DATE-KRUMM, CEA MAI ÎN VÂRSTĂ JUCĂTOARE CARE CÂŞTIGĂ UN MECI LA AUSTRALIAN OPEN
Japoneza Kimiko Date-Krumm a devenit, ieri, la vârsta de 42 de ani, cea mai în vârstă jucătoare din era Open care câştigă un meci la Grand Slam-ul din Australia, după ce a trecut de rusoaica Nadia Petrova, scor 6-2, 6-0, în primul tur. Japoneza a depăşit-o pe britanica Virginia Wade, care avea 40 de ani şi 138 de zile când a reuşit calificarea în turul al doilea la Melbourne, în 1985. „Sunt mai bătrână decât mamele unor jucătoare. Este ca şi cum ar fi fetele mele”, a declarat Kimiko, fost nr. 4 mondial în urmă cu 18 ani şi care a jucat prima oară la Openul Australiei în 1990. Este pentru prima oară din 1996 când japoneza câştigă un meci pe tabloul principal la Melbourne. Ea s-a retras în acel an, revenind în circuit în 2008, pentru a-i face pe plac soţului ei, pilotul german de curse Michael Krumm. Întrebată despre secretul logevităţii, ea a răspuns: „Nu fac nimic special. Mă duc devreme la culcare, la ora copiilor. Ieri seară m-am culcat la 22.00. Şi mănânc bine. Nu doar mâncare japoneză, pentru că sunt mult pe drumuri şi mâncarea japoneză nu are aceeaşi calitate ca în Japonia. Dar mănânc bine”. Kimiko Date-Krumm a fost una dintre cele mai bune jucătoare din lume, fiind în Top 10 timp de trei sezoane (1994-1996). „Ador să joc. 42 este doar un număr”, a mai spus Kimiko Date-Krumm, care vizează să depăşească recordul Martinei Navratilova, care a câştigat un meci de Grand Slam, în 2004, la Wimbledon, la vârsta de 47 de ani şi 235 zile, după ce a dispus, cu 6-0, 6-1 de Catalina Castano. Lista jucătoarelor de peste 40 de ani care au obţinut succese în turnee de Mare Şlem, în perioada Open, adică din 1968 încoace, le mai cuprinde pe Renee Richards şi Betty Pratt.
NADAL AR PUTEA REVENI PE TEREN LA SAO PAULO
Tenismanul spaniol Rafael Nadal, nr. 4 mondial, absent de pe teren din iunie 2012, ar urma să revină în competiţie la turneul de la Sao Paulo, din perioada 9-17 februarie, au anunţat, ieri, organizatorii, citaţi de presa braziliană. „Un nume precum Nadal va suscita cu siguranţă mult interes”, a declarat Luis Felipe Tavares, preşedintele societăţii de marketing sportiv Koch Tavares, organizatoarea turneului, citat de cotidianul brazilian Estado de Sao Paulo. Nadal nu a mai jucat de la înfrângerea din turul al doilea la Wimbledon în faţa cehului Lukas Rosol, la 28 iunie 2012. El suferă din primăvară de sindromul Hoffa, o inflamare a ţesutului adipos din spatele tendonului rotulian al genunchiului stâng. La finalul lunii noiembrie şi-a reluat antrenamentele, dar a fost nevoit să absenteze de la primul Grand Slam al anului, Australian Open, din cauza unei infecţii virale.
DI WU, PRIMUL CHINEZ LA UN TURNEU DE MARE ŞLEM
Tenismanul Di Wu a devenit primul jucător chinez prezent pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem, el fiind învins, în primul tur la Australian Open, de croatul Ivan Dodig. Di Wu, locul 185 ATP, şi-a câştigat locul pe tabloul principal de la Australian Open la sfârşitul lunii octombrie, la Nanjing, la un turneu care oferă câştigătorului un wild-card la Melbourne. Wu a fost învins, în runda inaugurală de la Melbourne, cu 7-5, 4-6, 6-3, 6-3, de croatul Ivan Dodig. În primii 200 de jucători de tenis se află doi jucători chinezi, Di Wu şi Zhang Ze. Jucătoarele din China au pătruns de mai mult timp în topurile WTA, Na Li devenind în 2011 prima jucătoare asiatică care a câştigat un titlu de Mare Şlem, la Roland-Garros.
BRAD DREWETT VA PĂRĂSI PREŞEDINŢIA ATP
Australianul Brad Drewett, care suferă de o maladie neuromotorie, a anunţat, ieri, că se va retrage în curând din funcţia de preşedinte al ATP, la numai un an de la numirea sa. Drewett, în vârstă de 54 de ani, va continua să ocupe această funcţie până la numirea unui succesor. „Sunt foarte trist că voi pleca din fruntea ATP. Fac acest lucru din cauza bolii de care sufăr”, a declarat fostul jucător australian. Acest anunţ, făcut în timpul desfăşurării Australian Open, a stârnit un val de simpatie la adresa lui Brad Drewett. „Este o veste tristă pentru ATP şi pentru toţi cei implicaţi în tenis”, a spus jucătorul elveţian Roger Federer.
ARMSTRONG A VORBIT DESPRE DOPAJ CU OPRAH WINFREY
Realizatoarea TV Oprah Winfrey a declarat că fostul rutier Lance Armstrong a răspuns, în interviul pe care i l-a acordat luni, celor mai importante întrebări pe care toată lumea şi le pune în legătură cu dopajul. „Cred că au fost puse cele mai importante întrebări pe care oamenii din întreaga lume şi le pun şi cred că s-a răspuns la aceste întrebări”, a declarat celebra realizatorare, fără a confirma dacă fostul rutier a mărturisit că s-a dopat, aşa cum susţine presa americană. Interviul va fi difuzat joi (în noaptea de joi spre vineri în Europa).
DAVID CASTEU A LOVIT O VACĂ ÎN RALIUL DAKAR
Pilotul francez David Casteu (Yamaha), lider la clasa moto a Raliului-raid Dakar, s-a lovit de o vacă în etapa a 9-a a cursei, San Miguel de Tucuman - Cordoba, în Argentina, incidentul făcându-l să piardă peste două ore faţă de primii clasaţi în etapa de luni. Francezul a suferit un traumatism la umăr şi a fost aşteptat de o echipă medicală la încheierea primei speciale cronometrate a zilei, dar a reuşit să continue etapa. La începutul etapei, Casteu era lider al cursei, cu peste 11 minute faţă de portughezul Ruben Faria (KTM). Etapa i-a revenit lui Cyril Despres (Franţa - KTM), care a urcat pe locul 2 în clasamentul general, la 5,23 de liderul Faria.
NASSER AL-ATTIYAH A ABANDONAT ÎN RALIUL DAKAR 2013
Etapa a 9-a a celei de-a 34-a ediţii a Raliului Dakar a pus capăt suspansului în fruntea clasamentului general la clasa auto, francezul Stephane Peterhansel (Mini) instalându-se detaşat pe primul loc, în vreme ce principalul său concurent, practic singurul rămas în cursa pentru titlu, qatariotul Nasser Al-Attiyah (Buggy), a căzut dramatic în clasament. Cea mai lungă etapă a acestei ediţii (852 km, între care 593 km de probe speciale cronometrate) a fost câştigată de spaniolul Nani Roma, urmat de Peterhansel, la patru minute. Al-Attiyah, victima mai multor incidente mecanice cu Buggy-ul său, a fost nevoit să abandoneze, cu pompa de apă distrusă. Peterhansel este acum urmat de sud-africanul Giniel De Villiers (Toyota), la 49,31.
FROCH ŞI KESSLER VOR BOXA ANUL ACESTA PENTRU UNIFICAREA CENTURILOR IBF ŞI WBA
Pugiliştii Carl Froch (Marea Britanie) şi Mikkel Kessler (Danemarca) au ajuns la un acord pentru un meci care va avea loc, cel mai probabil, pe 25 mai, la Londra. Totuşi, locul şi data disputării partidei nu au fost confirmate oficial încă. Froch a suferit prima înfrângere la profesionişti şi a pierdut centura WBA în aprilie 2010, chiar în faţa lui Kessler. Atunci, pugilistul danez s-a impus pe teren propriu în urma unei decizii unanime. În cadrul acestei gale, ambii pugilişti îşi vor pune în joc centurile, Froch pe cea IBF, în timp ce Kessler pe cea WBA. În aceste condiţii, Lucian Bute, care a pierdut centura IBF în faţa lui Froch, anul trecut, ar putea lupta în luna mai pentru centura WBC. Potrivit contractului, Bute are dreptul să ceară o revanşă împotriva lui Froch, aceasta trebuind să aibă loc în primăvara acestui an, însă meciul va fi cu siguranţă reprogramat.