Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 17 Decembrie 2012 / 00:00 570 accesări

CEI MAI BUNI SPORTIVI CONSTĂNŢENI DIN 2012

Astăzi, de la ora 13.00, la Restaurantul “Sport” din Constanţa, este programată tradiţionala întâlnire de sfârşit de an în cadrul căreia vor fi stabiliţi cei mai buni sportivi constănţeni ai anului 2012. La şedinţă vor participa Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa, Mihai Orzan, directorul adjunct al DJST, reprezentanţii cluburilor sportive şi ai mass-media sportive constănţene.

LN DE BASCHET MASCULIN

Rezultatele înregistrate în etapa a 13-a a Ligii Naţionale de baschet masculin: CSU Atlassib Sibiu - BC Farul Constanţa 84-63, U. Mobitelco Cluj - SCM Craiova 77-86, Dinamo Bucureşti - BC Mureş Tg. Mureş 66-87, BC Miercurea Ciuc - CSS Giurgiu 76-63, CSM Oradea - Energia Rovinari 90-80, BC Timişoara - BC Timba Timişoara 86-61, BCM Piteşti - CSM Bucureşti 103-88, CSU Ploieşti - CS Gaz Metan Mediaş 75-68. Clasament: 1. Oradea 25p, 2. Tg. Mureş 22p, 3. SCM Craiova 22p, 4. CSM Bucureşti 21p, 5. Cluj 21p, 6. BC Timişoara 21p, 7. CSM Ploieşti 21p, 8. Mediaş 20p, 9. Rovinari 20p, 10. Sibiu 20p, 11. Piteşti 19p, 12. Giurgiu 18p, 13. Timba Timişoara 17p, 14. BC Miercurea Ciuc 15p, 15. BC FARUL CONSTANŢA 14p, 16. Dinamo Bucureşti 13p. Marţi, în etapa a 14-a, la Constanţa, în Sala Sporturilor, Baschet Club Farul va întâlni pe BC Miercurea Ciuc.

MOŞ CRĂCIUN A VENIT LA CS PHOENIX

Sâmbătă, la Maritimo Shopping Center, Clubul Sportiv Phoenix Constanţa şi-a premiat micuţii baschetbalişti care au obţinut rezultate foarte bune în acest an la competiţiile la care au participat. Urmăriţi cu emoţie de părinţi, peste o sută de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani au primit câte un mic cadou cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, iar cei mai valoroşi baschetbalişti ai anului au fost premiaţi cu diplome şi medalii. Cei mai buni jucători au fost cei de la categoria Under 13, medaliaţi cu bronz la Campionatele Naţionale de la Braşov.

ROMÂNIA - SLOVACIA, ÎN PLAY-OFF-UL CM DE HANDBAL FEMININ

Reprezentativa de handbal feminin a României va înfrunta Slovacia, primul joc în deplasare, în play-off-ul Campionatului Mondial din 2013, competiţie care va fi găzduită de Serbia, în perioada 7-22 decembrie 2013, cu 24 de echipe la start. Ttragerea la sorţi desfăşurată ieri, la Belgrad, a stabilit următoarele partide: Slovacia - România, Turcia - Danemarca, Islanda - Cehia, Macedonia - Spania, Olanda - Rusia, Germania - Ucraina, Suedia - Polonia şi Franţa - Croaţia. Manşa tur va avea loc pe 1 sau 2 iunie 2013, returul fiind programat peste o săptămână.

MUNTENEGRU A ÎNTRERUPT SUPREMAŢIA NORVEGIEI LA HANDBAL FEMININ

Muntenegru este noua campioană europeană la handbal feminin, după ce aseară, la Belgrad, a învins Norvegia, după o finală care a necesitat două reprize de prelungiri. Muntenegru s-a impus cu 34-31 (12-11, 24-24, 28-28). Muntenegru şi-a luat astfel revanşa pentru înfrângerea din finala Jocurilor Olimpice de la Londra, scor 23-26. Campioană olimpică şi mondială en titre, Norvegia a ratat obţinerea celui de-al cincilea titlu continental consecutiv. În semifinale, Norvegia spulberase Ungaria, 30-19 (16-11), în timp ce Muntenegru a învins cu mari emoţii ţara gazdă, Serbia, scor 27-26 (13-14), într-un meci la care au asistat 13.000 de spectatori. Tot ieri, în finala pentru medaliile de bronz, Ungaria a învins Serbia, scor 41-38 (21-19, 33-33, 36-37) - după prelungiri. Meciul pentru locurile 5-6 a revenit Danemarcei, scor 32-30 (15-15) cu Rusia. România a încheiat pe locul 10 turneul final, cu două victorii, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri.

ECHIPA IDEALĂ A CE DE HANDBAL FEMININ

Federaţia Europeană de Handbal a stabilit formaţia ideală a turneului final al Campionatului European de handbal feminin din Serbia, competiţie care s-a încheiat ieri. Echipa ideală este următoarea - portar: Katrine Lunde Haraldsen (Norvegia), extremă stânga: Polina Kuznetcova (Rusia), inter stânga: Sanja Damnjanovic (Serbia), centru: Andrea Lekic (Serbia), pivot: Heidi Loke (Norvegia), inter dreapta: Katarina Bulatovic (Muntenegru), extremă dreapta: Jovanka Radicevic (Muntenegru). Cea mai bună apărătoare a fost desemnată Anja Althaus (Germania), iar MVP-ul turneului, Anja Edin (Norvegia). Cu 56 de goluri înscrise, Katarina Bulatovic (Muntenegru, componentă a campionoanei României, Oltchim Rm. Vîlcea) a devenit cea mai bună marcatoare a turneului final.

CSU SUCEAVA - SPE STROVOLOS, ÎN OPTIMILE CHALLENGE CUP LA HANDBAL MASCULIN

Echipa de handbal masculin CSU Suceava va întâlni formaţia cipriotă SPE Strovolos în optimile de finală ale Challenge Cup, s-a stabilit, ieri, în urma tragerii la sorţi. Ciprioţii au jucat ambele manşe din 16-imi pe teren propriu, sâmbătă şi duminică, în compania israelienilor de la Maccabi Tel Aviv. Sâmbătă, SPE a fost învinsă cu 26-25, iar duminică s-a impus cu scorul de 32-22. SPE Strovolos a obţinut calificarea cu scorul general de 57-48. Celelalte meciuri din 16-imi s-au jucat în urmă cu două săptămâni. În optimile de finală, ciprioţii se vor duela cu CSU Suceava, care a intrat direct în această fază a competiţiei. Manşa tur se va juca pe terenul sucevenilor, pe 16 sau 17 februarie 2013, iar returul peste o săptămână, la Nicosia.

ÎNOTĂTORUL NORBERT TRANDAFIR N-A PRINS NICI MĂCAR O SEMIFINALĂ LA MONDIALE

Sportivul român Norbert Trandafir a ratat calificarea în semifinalele probei de 100 m liber la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt de la Istanbul, după ce a ocupat locul 21 în serii, cu timpul de 48,26. Sâmbătă, Trandafir a fost la 18 sutimi de ultimii calificaţi, japonezul Kenji Kobase şi paraguayanul Benjamin Hockin-Brusquetti (ambii locul 15, cu 48,08). Rusul Evgheni Lagunov a avut cel mai bun timp, 47,34. Trandafir, singurul reprezentant al României la Mondialele de la Istanbul, nu a trecut de serii nici în cealaltă probă la care a concurat, 50 m liber.

LOCUL 3 PENTRU TINERII HOCHEIŞTII ROMÂNI

România a încheiat cu o înfrângere Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă U-20, Divizia a II-a, Grupa A, care s-a desfăşurat săptămâna trecută pe Patinoarul Olimpic din Braşov. Turneul a fost câştigat de naţionala Japoniei, care a obţinut promovarea în Divizia I, Grupa B, iar ultima clasată, Spania, va evolua anul viitor în Divizia a II-a, Grupa B. Naţionala României a terminat turneul pe locul trei, după trei victorii în cinci meciuri. Rezultate din ultima zi: Japonia - Lituania 6-3; Spania - Olanda 3-5; Ungaria - România 5-1 (3-0, 1-1, 1-0). Clasament final: 1. Japonia 15p; 2. Ungaria 11p; 3. România 9p; 4. Olanda 7p; 5. Lituania 3p; 6. Spania 0p. Cel mai bun portar al turneului a fost desemnat Zoltan Toke, iar premiul pentru cel mai bun atacant l-a primit Roberto Gliga. Cel mai bun fundaş a devenit japonezul Hiroto Sato.

EŞEC PENTRU LUPII BUCUREŞTI

Selecţionata Lupii Bucureşti a fost învinsă, în deplasare, cu 39-9 (13-6), de echipa franceză Agen, într-un meci din etapa a patra a grupelor Amlin Challenge Cup. Punctele selecţionatei Lupii Bucureşti au fost reuşite de Florin Vlaicu - trei lovituri de pedeapsă. În primele trei meciuri din Challenge Cup, selecţionata Lupii Bucureşti a înregistrat o înfrângere, scor 17-40 cu Bath, şi două victorii, scor 42-27 cu echipa italiană Calvisano şi 25-22 cu Agen. Selecţionata Lupii Bucureşti va întâlni în etapa următoare, programată la jumătatea lunii ianuarie, în deplasare, formaţia italiană Calvisano.

ION PAULICĂ A SEMNAT CU PERPIGNAN

Pilierul Ion Paulică a semnat un contract pe două sezoane cu echipa Perpignan, anunţă, duminică, publicaţia L’Equipe. În vârstă de 29 de ani, Ion Paulică a evoluat până acum la formaţia London Welsh.

TURNEUL DE LA WIMBLEDON, PROFIT MAI MARE

Turneul de la Wimbledon a adus anul acesta un profit record, pentru Federaţia Britanică de Tenis (LTA), mai mare cu şapte procente. LTA, organizatoarea celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, a publicat raportul financiar anual, care arată că profitul celebrului turneu pe iarbă a crescut la 37,8 milioane de lire sterline (60,99 milioane de dolari), de la 35,2 milioane de lire anul precedent. Surplusul va fi investit în tenisul britanic. LTA a cheltuit 12,3 milioane lire sterline pentru dezvoltarea jucătorilor, iar 17,4 milioane de lire au fost cheltuite pentru încurajarea oamenilor să vină către acest sport. Forul britanic a subliniat impactul acestui an excelent pentru Andy Murray, care a jucat finala la Wimbledon, a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra şi titlul la US Open.

TENIS, SALSA ŞI JONGLERII CU FEDERER ŞI TSONGA

Elveţianul Roger Federer şi francezul Jo-Wilfried Tsonga s-au întâlnit, sâmbătă, într-un meci demonstrativ de tenis la Bogota, ocazie cu care au putut să îşi arate şi talentele de dansator de salsa şi jongler. În faţa a 14.000 de persoane, Federer l-a învins pe Tsonga cu 7-6, 2-6, 6-3. Anterior, el a jonglat cu o minge de tenis foarte mare. Tsonga şi Federer au întâlnit şi un grup de copii şi adolescenţi într-un centru social din Bogota. Francezul şi-a arătat talentele de dansator de salsa, făcând câţiva paşi de dans cu o tânără, în aplauzele a sute de persoane prezente. Federer şi-a încheiat la Bogota turneul din America de Sud, unde a mai jucat trei meciuri demonstrative la Sao Paulo şi două la Buenos Aires.

RECORD MONDIAL PENTRU LOCHTE

Înotătorul american Ryan Lochte a stabilit, sâmbătă, un record mondial în proba de 100 m mixt, cu timpul de 50 de secunde şi 71 de sutimi, înregistrat în semifinale, la Campionatele Mondiale de nataţie în bazin scurt de la Istanbul. Cvintuplul campion olimpic a îmbunătăţit cu cinci sutimi recordul precedent (50.76), stabilit de slovenul Peter Mankoc în decembrie 2009, tot la Istanbul. Acesta este al doilea record mondial reuşit de Ryan Lochte la CM în bazin scurt de la Istanbul, după cel de vineri, din proba de 200 m mixt (1.49:63).

ELENA ISINBAEVA, “PRIMAR” ÎN SATUL OLIMPIC DE LA SOCI

Atleta Elena Isinbaeva, dublă campioană olimpică în proba de săritură cu prăjina, a fost numită conducătoarea satului olimpic din staţiunea rusă Soci, gazda JO de iarnă din 2014. „Am ales-o pe Elena Isinbaeva ca primar al satului olimpic al sportivilor din zona de coastă”, a anunţat preşedintele comitetului olimpic rus, Dmitri Cernişenko, în timp ce şeful satului olimpic din zona montană va fi desemnat în curând. Isinbaeva, 30 de ani, medaliată cu aur la Atena, a reeditat performanţa şi patru ani mai târziu, la Beijing. După o primă retragere, rusoaica a revenit în 2011 şi plănuieşte să concureze şi la Rio de Janeiro. La Londra, rusoaica a cucerit bronzul. În zona de coastă a staţiunii Soci se află parcul olimpic principal, cu stadionul olimpic, arenele de hochei pe gheaţă, curling, patinaj artistic şi patinaj viteză, centrul principal de presă etc. Al doilea sat olimpic se află în zona montană, la Krasnaia Poliana, situată la 70 km de Soci, ce va găzdui probele alpine de schi, biatlon, bob, sanie şi sărituri cu schiurile.

LARA GUT A CÂŞTIGAT PROBA DE COBORÂRE DE LA VAL D’ISERE

Sportiva elveţiană Lara Gut a câştigat proba de coborâre de la Val d’Isere (Franţa), din cadrul Cupei Mondiale feminine la schi alpin. Ea a fost urmată de americanca Leanne Smith, la 16 sutimi, şi de o altă elveţiancă, Nadja Kamer, la 50 de sutimi. În clasamentul Cupei Mondiale pentru proba de coborâre, după trei etape, Lindsey Vonn (SUA) ocupă primul loc, cu 200 de puncte, urmată de compatrioata sa Stacey Cook, cu 189p, şi de Lara Gut, cu 124p. În ierarhia generală a Cupei Mondiale feminine la schi alpin, după 11 probe, slovena Tina Maze este lider, cu 701p, urmată de Maria Hoefl-Riesch (Germania) 465p, Lindsey Vonn 414p, Kathrin Zettel (Austria) 360p şi Lara Gut 309p.

SVINDAL S-A IMPUS ÎN SUPERG-UL DE LA VAL GARDENA

Schiorul norvegian Aksel Lund Svindal a câştigat proba de slalom super-uriaş din staţiunea italiană Val Gardena, contând pentru Cupa Mondială de schi apin. Svindal a fost urmat în clasament de italienii Matteo Marsaglia (la 1,07 secunde) şi Werner Heel (la 1,12 secunde). Norvegianul a înregistrat a treia sa victorie în cele cinci curse disputate în acest sezon, clasându-se al doilea în celelalte două. Cu câteva zile înainte de a 30-a sa aniversare (26 decembrie), Svindal şi-a făcut cadou a 19-a victorie personală în Cupa Mondială.

SUEDIA, CAMPIOANĂ EUROPEANĂ LA CURLING

Suedia a câştigat titlul de campioană europeană la curling masculin, după ce a învins Norvegia, scor 8-5, în finală, la Karlstad. Suedezii, învinşi în 2011 în finală de norvegieni, au obţinut al doilea titlu continental după cel din 2009. Pe locul 3 s-a clasat Cehia.



12