ÎNCEPE ETAPA A 2-A LA TACUL DE AUR
Cel mai mare concurs de biliard din România revine la Lake View Center din Constanţa, vineri, sâmbătă şi duminică fiind programată etapa a doua din 2012. Ca şi până acum, la Tacul de Aur vor participa cei mai buni jucători de biliard din ţară. Singura absenţă va fi a laureatului din 2011, Ioan Ladanyi, dar în schimb şi-au anunţat prezenţa alţi pasionaţi ai biliardului care vor concura în premieră la acest turneu. Premiile de etapă sunt în valoare totală de 2.500 de euro şi se premiază primii 16 clasaţi: locul 1 - 1.000 de euro, locul 2 - 500 de euro, locul 3 - 300 de euro, locul 4 - 100 de euro, locurile 5-16 - câte 50 euro. Taxa de înscriere este de 50 euro. Sistem de eliminare: piramidă dublă, spargere alternativă, primul la şapte (în finală: primul la 11). Premiile sunt impozabile. Persoane de contact: Eduard Albei (0725.140867) şi Paul Alexe (0749.149026).
TECĂU, ELIMINAT ÎN PRIMUL TUR LA DUBLU MIXT
Perechea formată din americanca Bethanie Mattek-Sands şi constănţeanul Horia Tecău a fost învinsă, cu 6-2, 5-7, 10-8, de cuplul american Sloane Stephens şi Rajeev Ram, în primul tur al turneului de dublu mixt de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Tecău şi Sands au câştigat în acest an trofeul la Australian Open. La Roland Garros, Tecău şi Sands au abandonat în timpul meciului din turul al doilea, iar la Wimbledon au fost eliminaţi în primul tur.
EŞECURI PE LINIE PENTRU ROMÂNCE LA US OPEN
Tenismenele tricolore au fost eliminate în turul secund al probei de simplu de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Astfel, Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, a fost învinsă, cu 6-7, 6-1, 6-2, după circa două ore de joc, de Anna Tatişvili (Georgia), poziţia 73 în ierarhia mondială, în timp ce Edina Gallovits-Hall, locul 135 WTA, venită din calificări, a rezistat numai 60 de minute în faţa australiencei Samantha Stosur, locul 7 WTA şi cap de serie nr. 7, cedând cu 6-3, 6-0. Pentru performanţa reuşită la US Open, Cîrstea şi Gallovits-Hall vor încasa un cec în valoare de 37.000 de dolari şi 100 de puncte WTA. Româncele nu au avut mai mult noroc nici în primul tur al probei de dublu, unde au înregistrat eşecuri pe linie. Perechea Monica Niculescu şi Akgul Amanmuradova (Uzbekistan) a pierdut, cu 2-6, 2-6, după 49 de minute, în faţa cuplului american Madison Keys şi Jessica Pegula, dublul Alexandra Cadanţu şi Mathilde Johansson (Franţa) a cedat, cu 2-6, 3-6, după o oră şi 31 de minute, în disputa cu americancele Irina Falconi şi Maria Sanchez, în timp ce Irina-Camelia Begu şi franţuzoaica Alize Cornet au fost învinse, cu 0-6, 6-4, 6-3, de cuplul germano-austriac Angelique Kerber / Tamira Paszek. Şi perechea alcătuită din constănţeanca Simona Halep şi Olga Savciuk (Ucraina) a ratat calificarea, fiind eliminată, cu 6-3, 6-0, după 59 de minute, de cuplul ceh Renata Voracova / Klara Zakopalova.
HĂNESCU ŞI UNGUR AU DECLINAT PARTICIPAREA LA CUPA DAVIS
Cei mai buni jucători români din clasamentul ATP, Victor Hănescu şi Adrian Ungur, au declinat participarea la întâlnirea de Cupa Davis, dintre România şi Finlanda, programată la Cluj-Napoca, în perioada 14-16 septembrie. Adrian Ungur (nr. 110 ATP) şi Victor Hănescu (102 ATP) vor participa, în schimb, la Turneul BRD Braşov Challenger, la care au fost desemnaţi favoriţi 1, respectiv 3. Competiţia va avea loc între 2 şi 9 septembrie, fiind dotată cu premii totale de 30.000 de euro. La acelaşi turneu va participa şi Marius Copil, care s-ar putea alătura echipei României pentru confruntările de la Cluj, cu Finlanda. În urmă cu câteva zile, Ciprian Porumb anunţase că cinci jucători au răspuns afirmativ convocărilor pentru Cupa Davis: Horia Tecău, Victor Crivoi, Florin Mergea, Petru-Alexandru Luncanu şi Andrei Dăescu.
OLANDA - ROMÂNIA 80-74, ÎN PRELIMINARIILE CE DE BASCHET MASCULIN
Echipa naţională de baschet masculin a României a fost învinsă, aseară, în deplasare, de reprezentativa Olandei, scor 74-80 (30-31), în a cincea partidă din Grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2013. Tricolorii au obţinut o victorie la debutul în preliminarii, la Sibiu, 90-84, cu Olanda, după care au pierdut în deplasare, cu Georgia, scor 64-80 şi, din nou la Sibiu, cu Bosnia, scor 79-84. A treia înfrângere a venit în deplasarea din Letonia, cea mai drastică, scor 53-89. După cinci meciuri, România ocupă locul 5, ultimul, cu 6 puncte. Celelalte meciuri din Grupa D sunt programate astfel: România - Georgia (2 septembrie, Sibiu), Bosnia - România (8 septembrie) şi România - Lituania (11 septembrie, Sibiu). Primele două clasate, plus alte patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament în cele şase grupe, vor obţine calificarea la turneul final al CE din 2013, din Slovenia.
CEREMONIA DE DESCHIDERE A JOCURILOR PARALIMPICE, UN OMAGIU ADUS CUNOAŞTERII
“Big Bang-ul” şi mărul lui Newton au fost printre teoriile evocate la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice la care au participat peste 3.000 de figuranţi, printre care sute de copii şi de artişti cu dizabilităţi şi care a oferit, miercuri seară, o călătorie feerică de la tărâmul cunoaşterii până la cer, la invitaţia celebrului astrofizician Stephen Hawking. Regina Elisabeta a II-a şi circa 80.000 de spectatori prezenţi pe Stadionul Olimpic din Stratford au înfruntat frigul pentru a asista la un spectacol omagiu al ştiinţei şi al Secolului Luminilor. Departe de excentricitatea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din urmă cu o lună, spectacolul a celebrat reîntoarcerea la surse a mişcării paralimpice, născută în Anglia. Regina Elisabeta a II-a a deschis oficial Jocurile Paralimpice, care se vor desfăşura până pe 9 septembrie.
CLIJSTERS A PUS CAPĂT CARIEREI ÎN TENIS
Jucătoarea belgiană Kim Clijsters (29 WTA) a pierdut, cu 6-7, 6-7, meciul disputat cu britanica în vârstă de 18 ani Laura Robson (89 WTA), în turul al doilea al US Open. După înfrângerea din competiţia favorită a sportivei din Belgia, Clijsters şi-a încheiat prodigioasa carieră la simplu. Clijsters, în vârstă de 29 de ani, anunţase de mai multă vreme că US Open, competiţie pe care a câştigat-o de trei ori, va fi ultimul său turneu din carieră. Eliminată după numai două meciuri la simplu, belgianca va continua concursul pe tabloul de dublu şi pe cel de dublu-mixt. Belgianca s-a retras prima dată în mai 2007, pentru a se căsători şi pentru a face un copil. După ce a realizat tot ceea ce şi-a propus, Clijsters s-a întors pe terenul de tenis pe 10 august 2009, în turneul de la Cincinnati. În total, în cariera ei, belgianca a câştigat 41 de turnee de simplu şi 11 de dublu, acumulând 24,4 milioane de dolari din tenis. Clijsters a ocupat locul 1 WTA în 2003, 2006 şi 2011. Clijsters a anunţat că după retragere se va dedica mai mult familiei, şi în special fiicei sale Jade, în vârstă de 4 ani, şi se va ocupa de sprijinirea tinerilor jucători de tenis.
BOLT, BLAKE ŞI POWELL AU TRECUT LA MINIFOTBAL
Usain Bolt, Yohan Blake şi Asafa Powell, componenţii echipei de atletism a Jamaicăi, au jucat pentru o echipă din Uxbridge, într-un turneu de minifotbal din cadrul campionatului Angliei, desfăşurat sub egida European Minifootball Federation. Cei trei atleţi au evoluat pentru echipa The Underdogs, care însă a pierdut meciul disputat. Usain Bolt nu este la prima sa incursiune pe terenul de minifotbal. Cunoscut ca un fan al echipei Manchester United, el a declarat că i-ar plăcea să aibă o a doua carieră sportivă în fotbal. Bolt este primul sportiv care a câştigat de două ori consecutiv titlurile olimpice în probele de 100 si 200 m, în timp ce Blake este campion mondial la 100 m şi la ştafetă şi vicecampion olimpic la 100 şi 200 m. Bolt şi Blake au făcut parte din ştafeta 4x100 m a Jamaicăi, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra. Powell s-a accidentat în finala probei de 100 m şi nu a mai participat la ştafetă.