PROGRAMUL PRIMEI ETAPE DIN NOUL SEZON AL LN DE HANDBAL
La sediul Federaţiei Române de Handbal a avut loc, ieri, tragerea la sorţi a partidelor din sezonul competiţional 2012-2013. Campioana HCM Constanţa va debuta în noul sezon în faţa propriilor suporteri, urmând să primească vizita formaţiei Dinamo Municipal Călăraşi. Programul complet al primei etape: U. Cluj - HC Odorhei, HCM Constanţa - Dinamo Municipal Călăraşi, CSM Bucureşti - Poli Timişoara, CS Caraş-Severin - CSU Suceava, Potaissa Turda - Ştiinţa Bacău, Energia Pandurii Tg. Jiu - CSM Ploieşti. Data începerii competiţiei interne va fi stabilită astăzi, de comun acord între reprezentanţii cluburilor şi noua Ligă Profesionistă de Handbal.
MISIUNE DIFICILĂ PENTRU HANDBALIŞTII TRICOLORI
Naţionala de handbal masculin a României va evolua în faza a doua a preliminariilor Campionatului European din 2014, componenţa celor şapte grupe fiind stabilită duminică seară, după încheierea turneelor din prima fază a competiţiei. Tricolorii au evoluat în Grupa C, la turneul din Israel, pe care l-au încheiat pe primul loc, cu trei victorii (35-19 cu Belgia, 39-11 cu Irlanda şi 26-25 cu Israel). România s-a calificat în faza a doua, alături de echipele Ucrainei, Elveţiei, Turciei, Israelului şi Letoniei. Programul naţionalei României în Grupa a 6-a este următorul: cu Slovenia (în deplasare, 31 octombrie - 1 noiembrie), cu Islanda (acasă, 3-4 noiembrie), cu Belarus (acasă, 3-4 aprilie şi în deplasare, 6-7 aprilie 2013), cu Slovenia (acasă, 12-13 iunie) şi cu Islanda (în deplasare, 15-16 iunie). Componenţa grupelor preliminare este următoarea - Grupa 1: Spania, Macedonia, Portugalia, Elveţia; Grupa 2: Germania, Cehia, Muntenegru, Israel; Grupa 3: Franţa, Norvegia, Lituania, Turcia; Grupa 4: Croaţia, Ungaria, Slovacia, Letonia; Grupa 5: Polonia, Suedia, Olanda, Ucraina; Grupa 7: Serbia, Austria, Rusia, Bosnia. Danemarca este califică direct la turneul final, în calitate de naţiune organizatoare, iar celelalte locuri vor fi ocupate de primele două clasate din fiecare grupă, plus încă o echipă cu cea mai bună linie de clasament, după jucarea partidelor din faza a doua a preliminariilor. Turneul final al CE din 2014 va avea loc în perioada 14-26 ianuarie, în Danemarca.
“STEJARII” ÎNTÂLNESC ARGENTINA JAGUARS LA IRB NATIONS
Astăzi au loc partidele etapei a doua la IRB Nations Cup la rugby, naţionala României urmând să întâlnească, de la ora 18.00, selecţionata Argentina Jaguars. Tot astăzi mai sunt programate partidele Portugalia - Italia A (16.00) şi Rusia - Uruguay (ora 20.00). În prima etapă s-au înregistrat rezultatele: România - Uruguay 29-9, Rusia - Italia A 17-33 şi Portugalia - Argentina Jaguars 9-41. Din reprezentativa tricoloră face parte şi constănţeanul Constantin Gheară, de la RCJ Farul.
DELEGAŢIA ROMÂNIEI LA JO 2012 VA NUMĂRA PESTE 100 DE SPORTIVI
Delegaţia României la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra va număra peste 100 de sportivi şi o va depăşi numeric pe cea de la Beijing (102 sportivi), deşi până în prezent s-au calificat doar 97 de sportivi. Numărul final va fi cunoscut pe 8 iulie, termenul limită pentru calificările la atletism.
HALEP, PE LOCUL 40 ÎN CLASAMENTUL WTA
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu cel mai bine clasată dintre jucătoarele din ţara noastră în ierarhia WTA, ocupând locul 30, în urcare trei poziţii, cu 1.735 de puncte. Următoarea româncă din clasament este constănţeanca Simona Halep - locul 40, în coborâre de pe 37, cu 1.400p. Sorana Cîrstea a coborât de pe poziţia 43 pe locul 51, cu 1.211p, Irina-Camelia Begu a înregistrat tot o coborâre, de pe 59 pe 61, cu 1.030p, iar Alexandra Cadanţu a coborât de pe 78 pe 81, cu 786p. Niculescu, Halep, Cîrstea şi Cadanţu au fost eliminate în primul tur la Roland Garros, iar Begu, în turul al doilea. În Top 200 WTA mai figurează cinci sportive din România: Edina Gallovits-Hall - locul 106, cu 645p; Alexandra Dulgheru - locul 132, cu 503p; Mihaela Buzărnescu - locul 141, cu 448p; Mădălina Gojnea- locul 186, cu 328p, Elena Bogdan - locul 197, cu 302p. La dublu, tot Niculescu este jucătoarea din România cel mai bine clasată, pe locul 29, fiind urmată de Begu - locul 38 şi Cîrstea - locul 89.
12 MEDALII PENTRU CS KARATE DINAMIC
Cei opt sportivi reprezentând Clubul Sportiv Karate Dinamic (preşedinte: sensei Gabriel Popescu) din Constanţa, care au participat la Cupa “Satori”, competiţie desfăşurată la Focşani, au obţinut un total de 12 medalii: cinci de aur, patru argint şi trei de bronz. Evoluţia sportivilor sportivilor constănţeni care se pregătesc pentru Campionatul Mondial din luna octombrie, de la Milano, a fost una foarte bună, la ea contribuind şi antrenorii Brînduşa Popescu, Dana Pânzaru, Laura Popescu şi Ionuţ Niculae, care se ocupă de pregătirea lor.
UNGUR, CEL MAI BUN LOC DIN CARIERĂ ÎN CLASAMENTUL ATP
Tenismanul român Adrian Ungur a urcat 13 poziţii şi ocupă locul 79, cu 625 de puncte, în clasamentul ATP dat publicităţii ieri, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera sa, în timp ce Victor Hănescu a coborât şapte poziţii şi se află pe 153, cu 345p. Precedenta cea mai bună clasare din cariera lui Ungur a fost locul 91, pe 22 mai. Saltul înregistrat de jucătorul român se datorează calificării în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, la prima sa prezenţă pe tabloul principal al unui Grand Slam. La dublu, constănţeanul Horia Tecău se menţine pe locul 11, cu 5.200 de puncte. Primele trei locuri în clasamentul ATP de simplu sunt ocupate de următorii jucători: 1. Novak Djokovic (Serbia) 12.280p, 2. Rafael Nadal (Spania) 10.060p, 3. Roger Federer (Elveţia) 9.310p.
ŞARAPOVA A REDEVENIT LIDER ÎN IERARHIA WTA
Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, câştigătoarea turneului de la Roland Garros, a revenit, ieri, pe prima poziţie a ierarhiei WTA. Şarapova nu a mai fost lider mondial din 2008, an în care, în octombrie, a suferit o operaţie la umăr. Sportiva rusă are în prezent 9.490 de puncte şi o devansează cu 690 de puncte pe precedenta ocupantă a primului loc, Victoria Azarenka (Belarus). Primele trei poziţii în ierarhia WTA de simplu sunt ocupate de următoarele jucătoare: 1. Maria Şarapova (Rusia) 9.490p, 2. Victoria Azarenka (Belarus) 8.800p, 3. Agnieszka Radwanska (Polonia) 7.230p.
ÎNTRECERE INEDITĂ ÎNTRE OM ŞI CAL
În localitatea galeză Llanwrtyd Wells are loc anual o inedită întrecere pe distanţa a 35 de kilometri între om şi cal. În istoria de 32 de ani a concursului, omul a câştigat doar de două ori. Ideea concursului a pornit de la un pariu, la o bere între câţiva prieteni, interesaţi, printre altele, să găsească metode de a atrage turişti. De atunci, în localitatea galeză Llanwrtyd Wells se organizează o astfel de competiţiei, în care se încearcă să se afle răspunsul la întrebarea: cine e mai rapid, omul sau calul? Cursa este una tehnică, presupunând traversarea unor porţiuni de teren accidentat, adesea noroios, cursuri de apă, dealuri, ceea ce e o reală provocare atât pentru om cât şi pentru cal. În istoria de mai bine de trei decenii a competiţiei, oamenii au câştigat doar de două ori şi asta pentru că au dat dovadă de mai multă rezistenţă (şi nu viteză) pe o vreme călduroasă. Din anul 2008 este permisă şi înscrierea unor echipe de patru oameni (a fost prezent chiar şi un alergător kenyan de top), acestea reuşind uneori să întreacă patrupedele. Printre numele celebre de atleţi care au participat la astfel de competiţii-spectacol este şi sprinterul american (multiplu medaliat olimpic) Jesse Owens care a reuşit să treacă primul linia de finiş, pe o distanţă scurtă însă, profitând de faptul că sunetul de start al pistolului a speriat calul.