REZULTATE BUNE PENTRU ATLEŢII DE LA CS FARUL
La finalul săptămânii trecute, pe stadionul “Dinamo” din Bucureşti, a avut loc etapa 1 a Grand Prix-ului Naţional de atletism la seniori, tineret şi juniori. Sportivii de la CS Farul Constanţa au avut o comportare bună, reuşind să urce de 12 ori pe podium. Astfel, şase constănţeni şi-au câştigat probele în care au luat startul: Cristina Bujin (antrenor Lenuţa Dragomir, triplusalt), Alina Rîpanu (antrenor Ion Veliciu, 800 m), Cornel Bănănău (antrenor Marian Ciser, 110 m garduri), Marian Mazilu (antrenor Cătălin Ganera, 100 m şi 200 m), Adrian Vasile (antrenor Gabriela Voiculescu, lungime) şi Iulian Geambazu (antrenor Cătălin Ganera, 200 m). Alţi trei sportivi de la gruparea de pe litoral s-au clasat pe locul secund, Adrian Dăianu (antrenor Lenuţa Dragomir, triplusalt), Nicoleta Zavelcă (antrenori Cecilia Gevat şi Alin Larion, 400 m garduri) şi Cristina Sandu (antrenor Lucian Sfia, lungime), în timp ce Nadia Ilaş (antrenor Cătălin Ganera, 100 m garduri) şi Mihaela Bobocea (antrenor Valentin Anghel, 1.500 m) s-au clasat pe ultima treaptă a podiumului. Palmaresul delegaţiei constănţene a fost completat de Cristi Boboc (antrenor Niculina Chiricuţă), atlet legitimat la LPS “Nicolae Rotaru” Constanţa, care s-a clasat pe locul 3 la triplusalt.
ARGINT PENTRU CS FARUL LA CN DE CULTURISM JUNIORI
Sâmbătă, la Mediaş, a avut loc Campionatul Naţional de culturism rezervat juniorilor. La startul întrecerii s-a prezentat şi un sportiv de la CS Farul Constanţa, Mihăiţă Vişan, care a reuşit să urce pe podium. Astfel, culturistul antrenat de Cristian Mihăilescu s-a clasat pe locul secund la fitness.
PRIMII CÂŞTIGĂTORI LA PLATINUM MAMAIA
Baza sportivă Tenis Club Idu din Mamaia, situată pe malul Lacului Siutghiol, a găzduit în zilele trecute primul turneu din seria celor patru din seria Platinum organizate pentru al treilea an consecutiv în cadrul circuitului naţional BCR Tenis Partener. Competiţia a adus la start în jur de 180 de jucători amatori de tenis din toată ţară, însă ploaia a dat peste cap planurile organizatorilor, care au fost nevoiţi să reprogrameze mai multe partide. Astfel, dintre cele cinci finale de simplu, doar trei s-au disputat conform programului. La nivelul 7, finala a fost cîştigată de cel mai tânăr participant, Teodor Giuşcă, care a trecut în finală de Silviu Oprea. La nivelul 8, Adrian Gănescu l-a învins pe Ion Ioniţă, iar la nivelul 9, Andrei Enache s-a impus în faţa lui Cosmin Catană. Meciurile din fazele superioare de la nivelul 5 şi 6 se vor disputa în zilele următoare, dacă vremea va permite. Turneul de la Mamaia va fi urmat de alte trei de acelaşi nivel, Timişoara (21-24 iunie), Sibiu (26-29 iulie) şi Bucureşti (6-9 septembrie).
BUTE ARE NEVOIE DE LINIŞTE
Pugilistul român Lucian Bute, care a pierdut centura de campion IBF la categoria supermijlocie la Nottingham, a declarat, ieri, la sosirea în România, că are nevoie de linişte în acest moment, precizând că în meciul cu britanicul Carl Froch a pierdut o luptă, nu un război. „A fost o perioadă lungă de când nu ne-am văzut. V-am obişnuit de trei-patru ani să mă întorc cu centura acasă. Din nefericire, de această dată nu am mai venit cu ea”, a spus Bute într-o conferinţă de presă organizată la Salonul Prezidenţial de la Aeroportul “Henri Coandă”. Bute a fost învins prin KO în repriza a cincea de britanicul Carl Froch, într-un meci disputat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Nottingham, în care românul şi-a pus în joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a zecea oară.
POLOIŞTII ROMÂNI S-AU CALIFICAT LA CE DE JUNIORI
Selecţionata României s-a calificat la turneul final al Campionatului European de polo pe apă pentru juniori U-19, după ce s-a clasat pe locul secund în grupa preliminară de la Porto (Portugalia). În meciul decisiv, tricolorii au încheiat la egalitate, 10-10, cu Slovenia şi a ocupat locul secund în clasament, după Slovacia. România a fost învinsă cu 7-5 de Slovacia, dar a surclasat Portugalia cu 19-8. Turneul final al Campionatului European se va desfăşura în oraşul francez Canet-en-Roussillon, în perioada 2-9 septembrie 2012.
ADVERSARELE HOCHEIŞTILOR ROMÂNI ÎN PRELIMINARIILE JO 2014
Naţionala de hochei pe gheaţă a României va înfrunta echipele Marii Britanii, Japoniei şi Coreei de Sud în primul tur al preliminariilor pentru Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014. Nu s-a stabilit încă ţara organizatoare a turneului, însă, conform regulamentului, formaţia cea mai bine clasată în ierarhia mondială are prima opţiune, respectiv Marea Britanie, care a anunţat că nu poate organiza turneul. Federaţia română a contactat federaţia niponă, care a solicitat un termen de câteva zile pentru a anunţa o decizie în acest caz. Câştigătoarea grupei se va califica în ultima rundă a calificărilor pentru JO 2014.
FEDERER A EGALAT RECORDUL DE MECIURI CÂŞTIGATE ÎN TURNEELE DE GRAND SLAM
Tenismanul elveţian Roger Federer l-a învins, ieri, în primul tur la Roland Garros, cu 6-2, 7-5, 6-3, pe germanul Tobias Kamke şi a egalat recordul de meciuri câştigate în turneele de Grand Slam deţinut de americanul Jimmy Connors. Federer, nr. 3 mondial, a ajuns la 233 de victorii în turneele de Grand Slam şi va avea posibilitatea să-l depăşească pe Connors dacă se va impune în turul al doilea la Roland Garros, acolo unde îl va întâlni pe Adrian Ungur. În vârstă de 30 de ani, Federer, se află la a 14-a participare consecutivă la Roland Garros, turneu pe care l-a câştigat în 2009.
PLAY-OFF ÎN NBA
Spurs a câştigat la limită primul meci al finalei Conferinţei Vestice din play-off-ul NBA, deschizând scorul în disputa cu Thunder: 101-98 (1-0 la general). Partida a fost dominată de oaspeţi care au condus în majoritatea timpului, dar gazdele au avut un sfert patru de senzaţie, cu 39 de puncte marcate, cu Manu Ginobili înscriind 11 puncte (din cele 26p ale sale) în ultimele şase minute. Cel mai bun jucător de pe teren a fost Kevin Durant, cu 27p, zece recuperări şi patru pase decisive, dar el n-a putut împiedica înfrângerea echipei sale. Spurs ajunge astfel la a 19-a victorie consecutivă egalând a patra performanţă de acest fel din istoria NBA.
FRANCHITTI, PENTRU A TREIA OARĂ ÎNVINGĂTOR LA INDIANAPOLIS
Scoţianul Dario Franchitti a câştigat duminică, pentru a treia oară în carieră, tradiţionala cursă de 500 de mile de la Indianapolis, contând pentru campionatul nord-american de automobilism IndyCar. Pe locurile următoare s-au clasat neozeelandezul Scott Dixon şi brazilianul Tony Kanaan, în timp ce fostul pilot de Formula 1 Rubens Barrichello a ocupat locul 11. Franchitti (Chip Ganassi Racing) îi succede în palmares prietenului său Dan Wheldon, decedat în luna octombrie în cursul unui accident petrecut la Grand Prix-ul de la Las Vegas. El a ţinut cu această ocazie să aducă un omagiu pilotului britanic, vărsându-şi în cap tradiţionala sticlă de lapte oferită învingătorului, gest pe care l-a făcut la rândul său Wheldon anul trecut, după a doua victorie la Indianapolis.
LOEB S-A IMPUS ÎN RALIUL ACROPOLE
Francezul Sebastien Loeb (Citroen DS3) a câştigat Raliul Acropole, a 6-a etapă a Campionatului Mondial de raliuri (WRC). El a fost urmat în clasamentul final de finlandezul Mikko Hirvonen (Citroen DS3), la 40 de secunde, şi de un alt finlandez, Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta RS), la 3 minute şi 4 secunde. Loeb a obţinut a 71-a victorie din carieră şi a treia în Grecia după cele obţinute în 2005 (Citroen Xsara) şi 2008 (C4). Francezul şi-a mărit avansul în fruntea clasamentului general al piloţilor, având acum 119p. Urmează Hirvonen 89p, Mads Ostberg 80p şi Petter Solberg 73p.
HESJEDAL, PRIMUL CANADIAN CARE A CÂŞTIGAT TURUL ITALIEI
Ryder Hesjedal, ciclistul echipei Garmin, a devenit primul canadian care a câştigat Turul Italiei, după ce a terminat al şaselea contratimpul de duminică de la Milano, ultima etapă din Giro, şi l-a depăşit în clasamentul general, cu 16 secunde, pe spaniolul Joaquim Rodriguez (Katusha). Al treilea la general a venit belgianul Thomas De Gendt (Vacansoleil), cu o întârziere de un minut şi 39 de secunde faţă de învingător. Marii favoriţi din acest an la victoria finală, italienii Michele Scarponi (câştigător în 2011, după declasarea lui Alberto Contador) şi Ivan Basso (câştigător în 2010), s-au clasat pe locurile 4, respectiv 5. Pentru prima dată din 1995, niciun ciclist italian nu s-a clasat pe podium în Turul Italiei. Înaintea contratimpului de la Milano, câştigat de italianul Marco Pinotti (BMC), Rayder Hesjedal, în vârstă de 31 de ani, avea de recuperat 31 de secunde faţă de Rodriguez. Canadianul a venit al şaselea la contratimp şi a reuşit să câştige Turul Italiei.