Unul dintre marii actori români, Mihai Fotino, care s-a stins din viaţă luni, la Spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 83 de ani, după o lungă şi grea suferinţă, a fost înmormântat ieri, la Cimitirul Bellu din Capitală. Radu Beligan, Marin Moraru şi Mircea Albulescu s-au numărat printre personalităţile care au venit să îi aducă un ultim omagiu actorului Mihai (Mişu) Fotino, al cărui trup neînsufleţit a fost depus, ieri, în Sala Media a TNB. Şi-au luat rămas bun de la marele artist atât colegi de breaslă, cât şi mulţi dintre cei care i-au îndrăgit rolurile şi l-au urmărit în piesele de teatru, în filmele şi producţiile de televiziune. Nu au lipsit Ion Caramitru, Ileana Stana Ionescu, Florina Cercel, Mitică Popescu, Dan Puican.
ÎNMORMÂNTAT LA CIMITIRUL BELLU La ora 13.30, cortegiul funerar cu sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al actorului Mihai Fotino a plecat spre Cimitirul Bellu din Capitală, unde marele artist a fost înmormântat în jurul orei 14.00.
„Deviza lui a fost măsura. Nici urmă de vulgaritate, nici urmă de trivialitate, atât de mult la modă astăzi. Cariera lui excepţională o cunoaşteţi cu toţii, omul Mihai Fotino este mai puţin cunoscut. Suntem prieteni de 50 de ani, de când am debutat la Teatrul Naţional. Mi-a fost întotdeauna alături cu sfaturi bune, am învăţat multe de la el. În primul rând rigoarea, apoi măsura, disciplina şi faptul că un actor este actor numai pe scenă, nu şi în viaţă. Modestia lui, de altfel, era proverbială. A fost un om de caracter, care a sancţionat drastic derapajele din teatru, dar şi din societate, un om bun şi generos. Şi afurisit când era cazul. Nu cu răutate, ci cu dorinţa de a îndrepta", a spus directorul adjunct artistic al TNB, Ilinca Tomoroveanu,.
Născut pe 14 septembrie 1930, în Bucureşti, Mihai Fotino (cunoscut şi ca Mişu Fotino) şi-a construit o carieră bogată în teatru, dar şi în cinematografie şi în televiziune, abordând mai ales genul comediei. La cea de-a XIV-a ediţie a galei premiilor Uniunii Teatrale din România, (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate. În februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - „Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ puse în slujba artei scenice şi a spectacolului".