Doi britanici din aceeaşi familie, care poartă numele Harry Potter în viaţa reală, spun că nu e nimic magic în a avea acelaşi nume cu celebrul personaj creat de J.K. Rowling şi sînt ferm convinşi că vrăjitorul va muri la finalul seriei. Harry Potter, un pensionar de 66 de ani din Newcastle, care a lucrat în tinereţe ca muncitor ce lucrează la ridicarea schelelor, a spus că s-a săturat să poarte acelaşi nume cu micul vrăjitor. Nepotul său de şapte ani nu s-a plictisit deocamdată de numele său celebru.
Pottermania a ajuns la paroxism cu cît se apropie lansarea celei de-a şaptea şi ultima carte din serie, “Harry Potter and the Deathly Hallows”. Versiunea în limba engleză va fi lansată în noaptea de vineri spre sîmbătă. Volumul va încheia o serie ce s-a vîndut în 325 de milioane de exemplare în toată lumea, a fost tradusă în 64 de limbi şi a fost transformată într-o serie de filme de succes. Cărţile au făcut-o pe J.K. Rowling cu un miliard de dolari mai bogată. Primul volum Harry Potter a fost publicat în 1997.
Fanii seriei sînt tot mai supăraţi însă pentru că au răsuflat tot mai multe detalii despre intriga cărţii. Cotidianul american “The New York Times” chiar a publicat o recenzie a ultimei cărţi din serie înaintea de lansarea oficială a volumului, ceea ce a atras o reacţie dură din partea editurilor şi librăriilor. Rezumatul, realizat de Michiko Kakutani, a apărut în ediţia online a publicaţiei, pe timpul nopţii, înainte de ora oficială de lansare 23:01 GMT, vineri seara. Într-o recenzie pozitivă, Michiko Kakutani oferă o serie de detalii de scenariu, inclusiv cîte personaje mor sau ce înseamnă “deathly hallows”, dar se fereşte să răspundă la întrebarea cea mai importantă, şi anume, dacă personajul principal moare.
Bloomsbury, editorul în Marea Britanie şi Scholastic, cel american, au cheltuit milioane de dolari în încercarea de a proteja conţinutul romanului înaintea lansării oficiale. Cu toate acestea, copii ale romanului “Harry Potter and the Deathly Hallows”, care includ atît versiunea reală cît şi ficţiunea, au făcut înconjurul Internetului, un număr de copii ale cărţii fiind livrate către clienţii americani de către un site de cumpărături, pe care Scholastic l-a acţionat în justiţie. Se estimează că cea de-a şaptea şi ultima carte din seria Harry Potter va deveni cea mai rapid vîndută carte din lume, după ce de luni de zile lumea speculează pe seama conţinutului. Numai pentru piaţa americană vor fi scoase spre comercializate 12 milioane de exemplare ale cărţii.