Un ciobănesc bulgar, cadou pentru Vladimir Putin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un ciobănesc bulgar, cadou pentru Vladimir Putin

Externe 15 Noiembrie 2010 / 00:00 567 accesări

Premierul rus, Vladimir Putin, a primit cadou de la omologul său bulgar, Boiko Borisov, un căţeluş din rasa ciobănesc bulgar, de care a fost foarte încântat şi pe care l-a ţinut în braţe şi l-a pupat, după o conferinţă de presă susţinută la. “am oferit căţeluşul lui Putin drept cadou, sper că această rasă bulgărească îl va bucura” a declarat premierul bulgar. Acesta are pasiune pentru câini, iar ciobănescul bulgar este rasa lui favorită. Boiko Borisov susţine că politicienii ar trebui să fie ca aceşti câini, explicând că ciobăneştii bulgari sunt “loiali, puternici, luptă împotriva prădătorilor şi a oamenilor răi şi sunt foarte buni paznici”. Un alt căţeluş mascul al lui Boiko Borisov ar fi pregătit în secret pentru a fi oferit drept cadou preşedintelui Obama. Ciobănescul bulgar este o rasă originară din Bulgaria şi este un câine de pază de la munte. Acesta este de talie mare, cu părul lung şi musculatură bine dezvoltată. Este recunoscut ca rasă de numai câteva luni, ca urmare a eforturilor depuse de Guvernul bulgar.

La întrevederea dintre cei doi premieri au existat şi câteva momente de tensiune, când premierul rus a cerut Bulgariei să întrerupă producerea de arme ruseşti cu licenţă expirată. Acest lucru reiese din comunicatul publicat de Consiliul de Miniştri din Bulgaria privind întâlnirea dintre Vladimir Putin şi omologul său bulgar, Boiko Borisov, care a fost de acord cu această cerere. Bulgaria produce şi vinde puşti Kalaşnikov de concepţie sovietică la fabrica Arsenal din apropiere de Kazanlak. Rusia vinde doar o mică parte din totalul de arme Kalaşnikov din lume, în timp ce majoritatea celorlalte sunt produse fără licenţă.

Printre subiectele asupra cărora s-au înţeles a fost acordul interguvernamental pentru construirea tronsonului bulgar al South Stream. Acordul stipulează formarea unui joint venture, South Stream AD, care se va ocupa de construirea şi operarea tronsonului bulgar al gazoductului, partea terestră crucială a conductei. BEH şi Gazprom vor avea fiecare câte 50%. South Stream va fi gata în 2015 şi va transporta 63 miliarde metri cubi de gaz anual, adică 35% din exportul de gaz rusesc către Europa. Conducta va porni de lângă Novorosisk şi va ajunge în Varna. Sectorul subacvatic va avea 900 kilometri lungime. În Bulgaria. conducta va avea două ramificaţii, una se va duce spre Grecia şi sudul Italiei, cealalată spre Austria şi nordul Italiei, prin Serbia, Croaţia şi Slovenia.

Taguri articol


12