Un filmuleţ apărut pe Internet prezintă în detaliu momentul incendierii, luni, a unui drapel arborat pe faţada spitalului Clinic Municipal nr.4 din Chişinău, care pare să aparţină României, deşi instituţia afirmase marţi că steagul este unul moldovenesc. Imaginile sînt montate şi au ca fundal sonor o piesă critică la adresa României. Deşi marţi administraţia spitalului afirma că drapelul arborat pe faţada instituţiei era al R.Moldova în imaginile postate pe Internet se vede foarte clar că acesta este unul românesc, deoarece nu are stemă. În imagini apar şi persoanele care au incendiat drapelul, filmate însă de la distanţă, aşa că nu pot fi identificate. Drapelul a fost incendiat în seara zilei de luni, în jurul orei locale 23.00, iar cazul este investigat de Comisariatul de poliţie Răşcani. Serviciul de presă al Comisariatului general de poliţie a declarat miercuri că deocamdată se adună probe şi că au fost identificaţi cîţiva suspecţi.
În ciuda acestui incident, situaţia de la Chişinău începe să se detensioneze. Reprezentanţii misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Federaţiei Ruse, Ucrainei, ai UE şi SUA, mediatori şi observatori în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, vor efectua în curînd o vizită la Chişinău. În cadrul viitoarelor consultări se preconizează examinarea posibilităţii reluării cât mai curând a negocierilor în format 5+2 în vederea elaborării statutului juridic special al Transnistriei, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a R.Moldova. De asemenea, vor fi discutate perspectivele promovării măsurilor privind consolidarea încrederii şi securităţii între cele două maluri ale Nistrului. Oficialii OSCE au recunoscut că formarea rapidă a structurilor de stat după alegerile parlamentare, precum şi menţinerea stabilităţii în Zona de securitate constituie factorii favorabili în procesul soluţionării conflictului transnistrean.
Preşedintele Partidului Democrat din R.Moldova, Marian Lupu, a declarat totodată, pentru publicaţia rusă „Gazeta”, că nu există riscul dualităţii puterii în Parlamentul de la Chişinău, iar cel al dualităţii puterii prezidenţiale este minim. Curtea Constituţională de la Chişinău a fost sesizată de partidul comuniştilor de neconstituţionalitatea alegerii preşedintelui Parlamentului în absenţa grupului său parlamentar, deşi candidatura propusă a fost votată cu numărul legal de voturi în acest sens. Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană au anunţat deja că şedinţa de vineri a Parlamentului moldovean nu va mai avea loc fiind amînată pentru săptămîna viitoare în aşteptarea deciziei Curţii Constituţionale. Între timp, Vladimir Voronin trebuie să îşi prezinte demisia din funcţia de şef al statului în faţa Parlamentului R.Moldova, nu în faţa Partidului Comuniştilor, aşa cum a făcut acesta, au declarat liderii Alianţei pentru Integrare. Vlad Filat, preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, a declarat că „demisia nu se anunţă astfel şi că trebuie să fie înaintată o cerere în scris Parlamentului, iar instituţia legislativă să ia act de acest document”. La rîndul său, Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, susţine că declaraţia făcută de Vladimir Voronin nu a fost una publică.