Un membru CSM, victima unui accident rutier

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a lovit la cap și are o coastă fracturată

Un membru CSM, victima unui accident rutier

Eveniment 22 Noiembrie 2017 / 12:30 970 accesări

Membrul CSM Victor Alistar a fost implicat într-un accident rutier în urmă cu scurt timp, în apropierea sediului instituţiei. Acesta se afla într-un taxi care a lovit alte mașini. Directorul executiv al Transparency International Romania venea la muncă, miercuri, când a avut loc accidentul. Un taxi a încercat să întoarcă pe linia continuă și a acroșat în plin trei autoturisme. Alistar urmează să meargă la spitalul Elias, pentru că s-a lovit la cap și are o coastă fracturată. Președintele CSM l-a văzut că sângera și l-a trimis la spital. Victor Alistar trebuie să se prezinte și în fața unei comisii din Parlament.

„Eram în taxi când ne-a lovit. Unul ne-a izbit din spate și ne-a aruncat pe contrasens, celălalt a venit din plin pe partea cu pasagerul. M-a lovit puternic cu capul de stâlpul dintre cele două uși. A curs și un pic de sânge. Membrii CSM au văzut. Dar s-a oprit. Probabil doar m-a zgâriat. Și o coastă de pe partea stângă cum a venit șoferul cu cotul”, a declarat Victor Alistar în exclusivitate pentru Antena 3."Nu există o soluție miraculoasă care să se potrivească tuturor soluțiilor", a subliniat Guriev, în condițiile în care raportul BERD precizează că există deseori o rezistență din partea unor indivizi sau grupuri care sunt interesate în menținerea status quo-ului.

La nivelul întregii regiuni în care activează, care include 38 de țări începând din Maroc și până în Mongolia, BERD estimează că este nevoie de investiții de 1.900 miliarde de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii în următorii cinci ani. BERD oferă drept exemplu cazul Turciei, unde îmbunătățirea infrastructurii de transport rutier a avut un impact semnificativ asupra comerțului intern.

Raportul BERD arată și performanțele realizate de țările în care banca operează. "Apetitul pentru reformă pare să fie revenit în regiune", susține Guriev, evocând cazul Uzbekistanului, care a reluat tranzacțiile cu BERD după un deceniu de dispute, și al Egiptului, care a decis să își floteze monedele. Grecia, Slovenia și Kazahstanul au făcut progrese cu privatizările în timp ce Tunisia, Iordania, Albania, Belarus și Serbia au făcut progrese în alte domenii. În schimb, programul de privatizare al Ucrainei a stagnat, în condițiile în care cea mai mare bancă, Privatbank, este în prezent naționalizată. Polonia, țară unde controlul statului asupra economiei rămâne unul semnificativ, a oprit și ea programul de privatizări.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este deținută de 64 de țări și două instituții interguvernamentale. BERD a fost înființată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist și a le ajuta să facă tranziția la economia de piață. În ultimii ani, BERD a început să-și reorienteze atenția dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord și Orientul Mijociu.

Recent BERD estimat că economia României ar urma să înregistreze anul acesta o creștere de 5,3%, avertizând că România și înregistrează ritmuri de creștere comparabile cu nivelurile înregistrate înaintea crizei.

Taguri articol


12