Un nou focar de toxiinfecţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un nou focar de toxiinfecţie

Social 20 Iunie 2007 / 00:00 736 accesări

Spitalul de Boli Infecţioase şi Autoritatea de Sănătate Publică se confruntă cu un aflux de toxiinfecţii alimentare. În ultimele săptămîni au fost depistate patru focare de toxiinfecţii alimentare. Astfel, la Spitalul de Boli Infecţioase au ajuns şapte persoane care s-au îmbolnăvit după ce au consumat alimente la o nuntă care a avut loc la Moviliţa, tot atîtea după ce au petrecut şi mîncat la un restaurant din Satul de Vacanţă, încă şase după un ospăţ la Restaurantul Belvedere din Olimp şi o familie formată din trei membri care au consumat brînză cumpărată de la comercianţi ambulanţi. Ieri, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase alte trei persoane din Constanţa, un adult şi doi copii, care au consumat peşte şi brînză. ASP Constanţa a declanşat o anchetă pentru a stabili care dintre alimente a stat la baza producerii toxiinfecţiei. Medicii ne sfătuiesc să nu consumăm alimente care nu au fost refrigerate corespunzător. Primele simptome ale toxiinfecţiilor alimentare sînt dureri de cap, de stomac, vărsăturile şi stările febrile. Este recomandat ca în aceste situaţii să ne adresăm imediat medicului specialist şi să nu apelăm la metode empirice.

Taguri articol


12