La Spitalul de Boli Infecţioase au ajuns, în ultima perioadă, numeroase persoane cu toxiinfecţie alimentară. Fie că s-au îmbolnăvit după ce au mîncat la o nuntă, la o petrecere, în tabăra de la Năvodari sau la diferite restaurante, majoritatea celor care au ajuns la spital au consumat produse lactate sau carne alterate. În urmă cu două zile, la unitatea sanitară au ajuns nouă persoane care acuzau dureri de cap, vărsături, colici abdominali şi scaune diareice după ce au mîncat mîncare gătită la restaurantul SC Abi Holding 2003 SRL. Acesta este situat în nordul staţiunii Mamaia, iar o echipă a Autorităţii de Sănătate Publică şi a Inspecţiei Sanitare de Stat a mers la unitatea incriminată pentru evaluarea condiţiilor igienico-sanitare, triajul clinic şi bacteriologic al personalului din blocul alimentar şi luarea măsurilor ce se impun conform legislaţiei în vigoare. Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase susţin că starea celor nouă pacienţi este mult mai bună, aceştia urmînd să fie externaţi.