Colectivul de redacţie al periodicului „Datina”, emis de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJPCCT) Constanţa, lucrează, în această perioadă, la elaborarea numărului 57 al valoroasei publicaţii de etnografie şi fapt cultural. Noul număr va apărea la sfârşitul lunii iunie, în format electronic, în încercarea de a se adapta noilor condiţii sociale şi economice.
Calitatea materialelor care se regăsesc în această revistă, multe dintre ele întocmite pe baza unor serioase cercetări etnografice de teren sau realizate de reputaţi colaboratori din întreaga ţară, fac din „Datina” una dintre cele mai importante reviste de gen. Cel mai recent număr, care se preconizează a fi lansat la sfârşitul lunii iunie, scoate la lumină elementele creştine şi păgâne care se regăsesc în ritualurile ce se suprapun sărbătorilor tradiţionale româneşti. Astfel, în „Datina” vor apărea materiale semnate de specialişti precum: dr. Nicolae Constantinescu de la Universitatea din Bucureşti - „Sfinţi-militari şi obiceiurile calendaristice”, asist. cercet. drd. Ioana Repciuc de la Institutul de Filologie Română „A. Philippide”, Iaşi - „Dualitatea sacrului. Spirite păgâne şi divinităţi creştine” şi prof. dr.Ţintatu-Comănescu Cremona din Piteşti - Stratul mitic precreştin al colindelor”. La rubrica „Scena” va fi prezentat un interviu cu actriţa Mirela Pană.
Numărul anterior al „Datinei” a avut ca temă „Sărbătorile şi ritualurile de familie în comunităţile tradiţionale din România”. Aria de abordare a subiectelor din revista constănţeană, care este realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, prin Direcţia de Cultură, nu se limitează doar la evidenţierea unor aspecte ale culturii tradiţionale româneşti. Prin specificarea „fapt cultural”, aria se extinde considerabil, revista aducând în prim-plan personalităţi şi fapte ale peisajului cultural tomitan. La rubrica „Personalităţi culturale din Dobrogea”, în numărul 56, a fost prezentat maestrul coregraf Cristian Ion, un neostenit slujitor al culturii tradiţionale de la malul mării. De asemenea, rubrica „Scena” este dedicată memoriei unei mari personalităţi a spaţiului cultural tomitan, regretatul actor Vasile Cojocaru, plecat prea devreme în lumea umbrelor (17 ianuarie 1950-20 ianuarie 2010).
Colectivul de redacţie al publicaţiei este alcătuit din redactorul responsabil prof. Crina Popescu, redactorul Alexandru Magiru şi responsabilul cu machetarea şi tehnoredactarea computerizată, Ana-Laura Parfinov. Revista „Datina” este citită cu mare plăcere de către românii din: Austria, Suedia, Germania şi Canada.