Un preparat cald, cremos şi suficient de condimentat, această supă este ideală chiar pentru postul lung al Paștelui. Iată de de anume ai nevoie:
Ingrediente (4 porţii)
150 g linte roşie
1 cartof
1 morcov
1 ardei gras roşu
5 roşii cherry
1 ardei iute mic
1 ceapă
1 căţel de usturoi
1 litru supă de legume
zeama de la 1 lămâie
5 linguri boia
2 linguri de ulei de măsline
20 g pătrunjel, pentru ornat
sare
piper
coajă de lămâie, pentru decor, opţional
Mod de preparare
Cureţi ceapa, cartoful, morcovul şi usturoiul. Tai cartoful, morcovul, ardeiul gras şi ceapa în bucăţi mai mari. Tai roşiile în două şi toci fin usturoiul şi ardeiul iute. Călești totul, la foc mediu spre mare, adaugi ceapa şi o sotezi până devine sticloasă. Adaugi usturoiul, ardeiul iute tocat, roşiile, ardeiul gras, morcovul, cartoful, 3 linguri de boia şi lintea roşie. Căleşti totul încă 3-5 minute.
Torni supa de legume şi laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute sau până când vezi că boabele de linte sunt pătrunse. Adaugi apoi două linguri de boia. Amesteci ca să se combine aromele şi dai de pe foc.
Pasezi supa cu blenderul, până la omogenizare. Adaugi sare şi piper, după gust, şi zeamă de lămâie. Serveşti supa-cremă de linte roşie cu pătrunjel proaspăt și coajă de lămâie.