E bine să fii rege. Un bărbat despre care se crede că era monarh și-a folosit... puterea reproducătoare pentru a schimba cursul istoriei, în urmă cu 4.000 de ani, arată un articol publicat de Russia Today, potrivit căruia cercetătorii au descoperit o legătură genetică a respectivului individ cu jumătate din bărbații Europei Occidentale de azi. Oamenii de știință de la Wellcome Trust Sanger Institute nu știu exact cine a fost sau unde a locuit respectivul, dar cred că evoluția în metalurgie, apariția roții și cuceririle în urma războaielor au dus la un adevărat... boom nobiliar, care au ”purificat” parțial sângele umanității din acea vreme, potrivit unui articol publicat în revista ”Nature Genetics” din această săptămână. Urmărind cromozomul Y care se transferă numai de la tată la fiu, 1.200 de bărbați din 26 de populații distincte au ajutat cercetătorii să urmărească mutațiile genetice din ultimii 4.000 de ani, ajungând, în cele din urmă, la un singur strămoș al acestora. Studiul mai demonstrează că noi toți, indiferent de rasă, naționalitate, religie, suntem... veri din Africa, câtă vreme avem descendență comună.
Și în zilele noastre există bărbați care controlează demografic anumite populații, contribuind activ la înmulțirea speciei. Regele Abumbi II din Camerun a moștenit cele 72 de neveste ale tatălui său, la moartea acestuia, în 1968, și astăzi se apropie de 100 de neveste și 500 de copii. Genghis Khan a fost un alt... multiplicator al speciei notoriu, cu vreo 200 de moștenitori identificați. Astăzi, 8% din cei care locuiesc pe teritoriul fostului său imperiu prezintă urme de Genghis Khan în ADN-ul lor! Donatorii de spermă din epoca noastră modernă contribuie și ei cu un număr necunoscut de moștenitori la nivel planetar. Dintre donatori, unul susține că are 150 de copii, mulțumită unei legi din SUA care nu limitează frecvența donării de spermă. Legea cere, în schimb, prezentarea identității donatorului de spermă, iar doctorul Cecil Jacobson a sfârșit în închisoare, după ce și-a mințit pacientele cu privire la identitatea donatorilor lor de spermă, când, în realitate, el fusese singurul donator. Scandalul a avut loc la clinica sa din statul american Utah.
Un caz de Cartea Recordurilor merită amintit. Este vorba despre țăranul rus Feodor Vasiliev, care, în secolul al XVIII-lea, a avut 87 de copii, printre care și 22 de perechi de gemeni. Prima lui nevastă a născut 69 de copii și ambii fericiți părinți au ajuns în Cartea Recordurilor.