Un sondaj insinuează că românii nu mai votează corupți?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Șoc și groază…

Un sondaj insinuează că românii nu mai votează corupți?!

Politică 13 Aprilie 2016 / 16:30 649 accesări

Se apropie alegerile! Dacă nu înțelegeți asta din tot mai desele spectacole publice cu arestări preventive, puteți lua în considerare indiciile date de discuțiile aprinse privind stabilirea candidaților partidelor. În fine, dacă nu v-au dat de gândit cele de mai sus, verificați frecvența sondajelor privind gradul de încredere, intenția de vot, popularitatea politicienilor sau criteriile după care electorii își aleg favoriții (sau, mai degrabă, nesuferiții - întotdeauna în România s-a votat după principiul Gică Contra).

În fine... În ultimele zile, numeroase studii sociologice ne-au relevat chestiuni pe care le știam deja cu toții. Că nu prea mai avem încredere în politicieni, că România merge pe un drum greșit, că avem prea multă corupție și prea puțină educație etc... Însă ultimul sondaj INSCOP, comandat de „Adevărul“, dă rău cu virgulă. Rezultatul acestei cercetări sociologice indică faptul că, la alegerile locale, peste 80% dintre electorii români nu ar vota o persoană cercetată sau judecată pentru corupție. De ce spun că dă cu virgulă? Pentru că, până la alegerile astea, românii nu au dat doi bani pe latura penală a vieții politicienilor. Exemple sunt în toată țara. Dar o să-l amintim doar pe cel mai proeminent: Traian Băsescu. Omul ăsta a fost votat, din 2000 încoace, de nenumărate ori. De două ori ca primar al Capitalei, de două ori ca președinte al României și de două ori au picat referendumurile de demitere a lui din cea mai înaltă funcție a statului - ceea ce ar putea conta tot ca un vot pentru Băsescu. În toate aceste voturi, românii au știut că persoana pe care o votează are dosare deschise în Justiție - de la Flota până la Nana - și totuși i-au acordat milioane de sufragii.

Să se fi schimbat ceva între timp în societatea românească? Sau sunt erori masive în sondaj? Pentru că 80% pare totuși un procent uriaș. Vom vedea după alegeri.

Studiul despre care vorbim a fost efectuat în perioada 21 - 28 martie, pe un eșantion de 1.063 de persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

Taguri articol


12