Un volum apărut la editura Telegraf Advertising, nominalizat la Gala Premiilor Naţionale de Jazz

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un volum apărut la editura Telegraf Advertising, nominalizat la Gala Premiilor Naţionale de Jazz

Eveniment 29 Martie 2008 / 00:00 1672 accesări

Gala Premiilor Naţionale de Jazz 2008, eveniment de anvergură organizat de Fundaţia Muzza, va avea loc pe data de 31 martie, la Sala „Tinerimea Română” din Bucureşti. Printre nominalizaţii la cele 12 categorii ale Galei se numără: Mircea Tiberian, Aura Urziceanu şi Teodora Enache - „Muzicianul anului”, Art Jazz Trio, Trio Puiu Pascu şi Garbis Dedeian Quartet - „Formaţia anului”, Virgil Mihaiu, pentru volumul în limba engleză „Jazz Connection in Romania” şi Sorin Lucian Ionescu, pentru volumul „Cîntecul rămîne acelaşi”, apărut la editura Telegraf Advertising, în anul 2007 - „Premiul pentru publicistică”. Favorit al categoriei „Muzicianul anului” este, fără îndoială, Mircea Tiberian, considerat un simbol al măiestriei pentru jazz-ul din România, iar la „Formaţia anului”, cele mai multe şanse pare să le aibă Art Jazz Trio.

Nominalizat la Premiul pentru publicistică este Sorin Lucian Ionescu, jurnalist de marcă în peisajul publicistic de la malul mării şi nu numai, director executiv şi de programe al Televiziunii Neptun. Nominalizarea acestuia în cadrul Galei Premiilor Naţionale de Jazz 2008 s-a făcut pentru cea de-a cincea carte care îi poartă semnătura, o apariţie editorială de colecţie, „Cîntecul rămîne acelaşi“. Volumul reuneşte materiale extrem de interesante, minuţios documentate, invitînd publicul cititor la o lectură captivantă, în aventura cunoaşterii legendelor muzicii pop-rock. Cartea semnată de Sorin Lucian Ionescu a fost nominalizată la Premiul pentru publicistică mai ales pentru capitolele dedicate „monştrilor sacri” ai blues-ului şi jazz-ului, printre care Albert King - adevăratul Rege al blues-ului, John Coltrane - Împăratul neîncoronat al jazz-ului, Frank Sinatra - actor, cîntăreţ, dansator şi idol al femeilor,

Jaco Pastorius - basistul de geniu, Larry Carlton şi alţii. „Mulţi m-au întrebat de ce n-au încăput şi alte nume de formaţii celebre în acest volum. El nu s-a dorit o enciclopedie, ci o sumă de biografii subiective, legate de un fir roşu, care poate fi descoperit la simpla citire a sumarului“, a precizat autorul. Apărut la editura Telegraf Advertising Constanţa, volumul nu ar trebui să lipsească din biblioteca celor interesaţi de poveştile şi destinele marilor artişti şi formaţii, cu momentele de glorie maximă sau de declin, dar care au rămas în eternitate.

De asemenea, la ediţia 2008 a Galei, Premiul pentru excelenţă va fi oferit renumitului Peter Herbolzheimer, dirijor şi aranjor de jazz german de origine română. Muzicianul este considerat unul dintre cei mai buni aranjori de jazz din lume, din toate timpurile. De altfel, activitatea lui Peter Herbolzheimer este recunoscută la nivel internaţional, maestrul primind, în decursul carierei sale, nenumărate premii şi distincţii: Premiul internaţional de compoziţie pe teme de jazz Monaco ’74, Premiul Phono Academy - Artistul anului ’77, Premiul muzicii germane ’97, Premiul oraşului Frankfurt ’98, Premiul Dusseldorf Jazz Rallye ’2000, premiul pentru întreaga activitate - Bucureşti 2007 şi Crucea de onoare a Germaniei, suprema distincţie primită, pentru a doua oară, în anul 2001, pentru serviciile făcute jazz-ului şi formării tinerei generaţii.

Taguri articol


12