UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății, ÎNGRIJORATE!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății, ÎNGRIJORATE!

Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente și salvează viețile a milioane de copii
Sănătate 05 Septembrie 2018 / 19:20 1894 accesări

UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sunt îngrijorate de faptul că materiale cu informații despre vaccinare sunt distribuite în România, având siglele OMS, Ministerului Sănătății și UNICEF.

Acestea nu sunt materiale realizate de UNICEF, OMS sau de Ministerul Sănătății și suntem îngrijorați că distribuirea acestor informații poate avea implicații grave asupra sănătății oamenilor, în special a copiilor.

UNICEF și OMS colaborează cu Ministerul Sănătății din România în vederea promovării vaccinării. Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente și salvează viețile a milioane de copii. De exemplu, vaccinul ROR este utilizat de mai mult de 45 de ani, și peste 500 de milioane de doze au fost administrate în peste 100 de țări din toată lumea.

Asigurarea acoperirii universale cu vaccinuri în România este mai importantă ca oricând, din cauza epidemiei de rujeolă în desfășurare. Anul trecut, în România, peste 2.400 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă și alte 735 s-au îmbolnăvit în primele șapte luni din 2018. Până acum au murit 59 de oameni, majoritatea copii.

Este inacceptabil că, în prezent, copii mor din cauza rujeolei, în condițiile în care este disponibil un vaccin eficient și sigur.

UNICEF și OMS sunt îngrijorate că, în România, rata de vaccinare împotriva rujeolei este cu mult sub pragul de 95% care asigură protecție pentru fiecare membru al comunității.

UNICEF și OMS recomandă tuturor părinților să-și protejete copii, asigurându-se că beneficiază de vaccinurile de rutină. Alegând vaccinarea, părinții protejează sănătatea copiilor lor și contribuie la protejarea sănătății celorlalți.

UNICEF și WHO lucrează în continuare cu Ministerul Sănătății din România pentru a se asigura că părinții au toate informațiile și înțeleg beneficiile vaccinurilor, precum și riscurile bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.

În prezent, Ministerul Sănătății, UNIiCEF și OMS derulează o campanie de informare, iar materialele oficiale ale acesteia sunt disponibile aici:



12