Veterinarii constănțeni au verificat, în perioada 25 aprilie - 2 mai, mai multe unități de alimentație publică de pe litoral, pentru prevenirea apariţiei unor episoade de toxiinfecţie alimentară cauzate de consumul unor alimente neconforme. Mai exact, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au efectuat 39 de controale la unităţi preponderent cu activitate de alimentaţie publică. ”În urma verificărilor s-au înregistrat neconformităţi minore care nu au pus în pericol sănătatea şi siguranţa consumatorului, aplicându-se un număr de 2 avertismente”, se arată într-un comunicat al Direcției. De asemenea, tot în urma unor controale, dar nu în zona litoralului, s-au constatat neconformităţi cu privire la depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. ”Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei. A fost emisă o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru o pizzerie”, conform DSVSA. Și de această dată au fost confiscate şi retrase de la vânzare: carne şi produse din carne - 4.689 kg, lapte şi produse lactate - 3.422 kg, peşte şi produse din peşte - 1.737 kg, ouă - 130 kg. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. DSVSA nu a dat publicității numele unităților alimentare găsite cu probleme, potrivit regulamentului intern.