Astronomii au scos la iveală faptul că în univers există două trilioane de galaxii, de 20 de ori mai multe decât s-ar fi crezut până acum, descoperire ce a fost bazată pe studierea unor imagini capturate de satelitul Hubble, ulterior transformate în format 3D, și publicate în Astronomic Journal.
Oamenii de ştiinţă au fost nedumeriţi cum universul poate ascunde atâtea galaxii din momentul în care, în anul 1924, astronomul Edwin Hubble a descoperit că Andromeda, o galaxie vecină, nu face parte din Calea Lactee, scrie Descoperă.
Numărul galaxiilor nu poate fi oferit cu exactitate, chiar şi acum, în epoca tehnologiei. Potrivit astronomilor, ceea ce noi cunoaştem reprezintă doar o parte din univers şi chiar dacă această tehnologie evoluată oferă rezultate mult mai mari în cercetarea astronomică, se poate cerceta doar 10% din această parte cunoscută.
Folosind imagini capturate timp de 20 de ani de către telescopul Hubble, astronomii le-au transformat în imagini 3D pentru a reuşi să identifice numărul galaxiilor din diferite perioade. O galaxie reprezintă un sistem care înglobează milioane sau miliarde de stele. Folosind calcule matematice, astronomii au fost capabili să identifice un număr aproximativ al galaxiilor nevăzute, ajungându-se la concluzia că unele dintre ele sunt prea departe pentru ca telescopul să le identifice.
Însă, ceea ce este şi mai uimitor este faptul că, atunci când Universul avea doar câteva miliarde de ani, existau de zece ori mai multe galaxii decât există astăzi, potrivit rezultatelor experimentelor, ceea ce înseamnă că, odată cu evoluţia acestuia, numărul galaxiilor a scăzut.