Vrei să îţi impresionezi familia şi prietenii cu talentele tale gastronomice, dar nu ai chef să petreci prea mult timp în bucătărie? Chef Liviu Balint, brand ambassador Podravka Romania, îţi recomandă o reţetă delicioasă, sofisticată, dar uşor de preparat, cu care nu ai cum să dai greş.
Acest preparat va aduce o explozie de culori, gusturi şi arome în farfuria ta.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această reţetă: o conservă Eva File de hering în ulei vegetal 170 g, 400 g cartofi, o salată verde, 2 cepe verzi, 2 roşii, 4 linguri oţet, sare şi piper.
Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare preţ de 20 de minute. Se scurg bine, se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se lasă la răcit, timp în care se desfac şi se spală frunzele de salată. Ceapa şi roşiile se spală şi se taie rondele, apoi se prepară un amestec din oţet, sare şi piper, care se toarnă peste cartofii fierţi. La final, se adaugă bucăţile de hering, roşiile, ceapa şi salata verde.
Nu pare deloc complicat, nu? Nici nu este! Este însă extraordinar de gustos!