Creaţiile artistice şi valorile culturale ale comunităţii tătăreşti din zona Mării Negre sînt promovate, de acum înainte, prin intermediul proiectului „Tat-Art”`, care are ca scop dezvoltarea unui portal care să fie loc de întîlnire virtual al tuturor creatorilor de etnie tătară din Crimeea şi Dobrogea. Prin intermediul acestui proiect se are în vedere promovarea creaţiilor în rîndul comunităţilor şi introducerea lor în circuitul de valori şi, în mod special, exprimarea identităţii etnice, culturale şi lingvistice a minorităţii tătare din Dobrogea.
Portalul www.tatars.eu/Tat-Art pune la dispoziţia utilizatorilor un forum, dar şi un post de radio şi este structurat pe mai multe secţiuni, precum: istorie şi civilizaţie, arte vizuale, muzică şi dans şi cultură scrisă, care să asigure vizibilitatea creatorilor de artă din cadrul minorităţilor tătare. De asemenea, dezvoltarea acestui portal va contribui la întărirea legăturilor culturale şi spirituale dintre comunităţile de tătari din România şi Crimeea, la menţinerea şi transmiterea de către posterioritate a identităţii şi valorilor naţionale.
„În contextul diversităţii culturale la nivel european, civilizaţia tătară, ca multe alte civilizaţii minoritare, are handicapul vizibilităţii reduse şi al tendinţei de izolare de circuitele de valori la nivel regional şi internaţional. Prin realizarea acestui proiect se va sprijini dialogul intercultural, dezvoltarea audienţei. Schimbarea mentalităţilor şi diversitatea culturală”, se menţionează în pagina de start a site-ului www.tatars.eu/Tat-Art.
Proiectul se desfăşoară cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, o instituţie publică de cultură, care finanţează proiecte pe baza evaluării şi selecţiei acestora de către experţi în domenii precum: patrimoniul, artele vizuale, teatrul, dansul, muzica, managementul şi formarea profesională.