Muzeul de Artă a găzduit, miercuri seară, un eveniment editorial aparte, care o avut-o ca protagonistă pe Mihaela Burlacu, consilier superior în cadrul Direcţiei de Cultură a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). Economist de profesie, Mihaela Burlacu şi-a lansat, în prezenţa unui public numeros, cel de-al patrulea volum de proză, „O vară de cuprins”. Sfidând zăpada şi capriciile vremii, cei care au dorit să-i fie alături autoarei - colegi de la Direcţia de Cultură a CJC, scriitori, artişti de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, dar şi elevi de la liceele constănţene - s-au transpus în atmosfera emoţionantă a unei „veri de necuprins”.
Prezentarea volumului a fost precedată de un emoţionant moment muzical, susţinut de soprana Silvia Stoica şi tenorul Daniel Stoica, acompaniaţi la pian de Natalia Gribinic, de la Teatrul Naţional „Oleg Danovski”. Despre volum a vorbit scriitoarea Emilia Dabu, care a făcut o prezentare emoţionantă, felicitând-o pe autoarea pentru sensibilitatea şi talentul său şi îndemnând tânăra generaţie să scrie.
„Cea de-a patra carte a Mihaelei Burlacu este o carte complexă, scrisă simplu, într-o lume care complică atât de mult lucrurile”, a împărtăşit câteva impresii „de lector” gazda manifestării, directorul Muzeului de Artă, criticul Doina Păuleanu. Prin prospeţimea şi sinceritatea cu care este scrisă, cartea Mihaelei Burlacu captează cititorul, care ajunge să empatizeze cu protagonista romanului, Raluca. Există cărţi care schimbă orizontul cognitiv şi emoţional al cititorului, dar există şi cărţi care reuşesc să transmită emoţii sincere, aşa cum reuşeşte şi volumul Mihaelei Burlacu. Dincolo de firul narativ, autoarea scoate la iveală sensibilitatea unui suflet al cărui zbucium în evanescenţa tinereţii aduce, în cele de urmă, regăsirea de sine. „Mă simt ca într-o vară de necuprins, chiar dacă afară este zăpadă. Cartea aceasta tratează subiectul nefericirii. Borges spunea, odată, că a fi nefericit este un păcat (...). Din fericire, am să vă dau o veste: nefericirea se poate trata. Conştientizând-o, ea devine suportabilă”, a mărturisit Mihaela Burlacu.
La evenimentul editorial au luat parte scriitorii Ion Faiter şi Ana Ruse, inspectorul de limba română Ivan Cristina, inspectorul de specialitate Daniela Carmen Neagu, lect. univ. dr. Larisa Casangiu, profesoara Brânduşa Secuiu de la Liceul „Ovidius”, elevi ai Liceului Internaţional de Informatică, coordonaţi de prof. Marieta Gheorghe, învăţătoarea Gina Gălbinaşu şi prof. Diana Adam de la Şcoala de Arte şi Meserii, Corbu.
„O vară de necuprins” a apărut cu sprijinul Sindicatului din Administraţia Publică Locală din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, iar fondurile obţinute din vânzarea volumului vor fi donate Căminului pentru Persoane Vârstnice. Printre cei prezenţi la eveniment s-a aflat şi autorul coperţii volumului, Cristian Ursea, elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”.