Varicele - cauze, opţiuni de tratament, lucruri pe care ar trebui să le ştiţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Varicele - cauze, opţiuni de tratament, lucruri pe care ar trebui să le ştiţi

Sănătate 15 Septembrie 2014 / 00:00 750 accesări

Există o mulţime de persoane care suferă de varice. Varicele membrelor inferioare reprezintă o patologie extrem de frecventă. Aproximativ 70% dintre pacienţii care intră în cabinet prezintă simptome sau semne ale acestora. Primele semne ale bolii pot apărea de la o vârstă foarte fragedă, dar au mai mare frecvenţă după vârsta de 30 de ani.

Conform Ghidului Uniunii Internaţionale de Flebologie, boala venoasă cronică este o patologie sistemică, progresivă şi invalidantă. Evoluţia acesteia spre stadii severe (ulcere venoase) poate fi încetinită prin măsuri de prevenţie şi prin tratament precoce, adaptat stadiului bolii.

Nu există o cauză specifică ce poate fi declarată vinovată pentru apariţia varicelor. De obicei, doctorii atribuie aceste vene persoanelor care au pereţii vaselor de sânge slăbiţi. Mulţi oameni fac varice din cauza vârstei. În majoritatea cazurilor, oamenii care au avut locuri de muncă ce i-au obligat să stea în picioare perioade lungi de timp sunt predispuşi apariţiei acestei afecţiuni. Femeile au mai multe şanse să facă varice decât bărbaţii. Motivul este faptul că femeile au un hormon care permite venelor să se relaxeze (progesteronul) şi să devină mai proeminente, ducând la apariţia varicelor.

Primele semne de apariţie a varicelor sunt reprezentate de disconfortul la nivelul gambelor, senzaţia de greutate, arsura, picioare umflate. Apar totodată vene inestetice, uneori dureroase. Cauzele de apariţie a bolii sunt moştenirea genetică, sarcina, obezitatea sau statul în picioare timp îndelungat.

Indiferent de stadiul bolii varicoase, tratamentul ar trebui să consiste într-o abordare globală şi corectă, având ca obiectiv prevenţia factorilor predispozanţi sau agravanţi, diminuarea presiunii venoase, ameliorarea semnelor şi simptomelor, prevenţia complicaţiilor. De cele mai multe ori, pacienţii optează să se supună întâi procedurilor nechirurgicale înainte să apeleze la o procedură chirugicală invazivă. Mulţi doctori prescriu ceea ce se numesc ciorapi de compresie pentru varice. Aceştia scad presiunea în vene şi stimulează circulaţia, permiţând reluarea fluxului sanguin normal către inimă şi ameliorând varicele.

Experienţa clinicii noastre ne îndeamnă să considerăm diagnosticarea corectă extrem de importantă, mai ales că evoluţia bolii varicoase este lentă şi de multe ori trece nebăgată în seamă la reala sa importanţă. Se poate ajunge astfel la stadiul de complicaţii importante, cum ar fi ulcerul de gambă sau tromboza venoasă.

Este foarte important de ştiut că, în stadiile de început, tratamentul este uşor de suportat de pacient. Se poate realiza ambulator, prin metode moderne de tratament - terapie laser sau scleroterapie. Putem astfel combate atât aspectul inestetic al vaselor de sânge, dar mai ales putem preveni progresia bolii către stadii mai grave.

Pentru a preveni sau pentru a trata afecţiunile varicoase, puteţi alege cea mai bună soluţie: Clinica Medicală VARICOLiNE, Constanţa - bulevardul Tomis, nr. 142 A, sau programează-te acum la telefon: 0241.548.431.

Taguri articol


12