Vești bune pentru Spitalul Județean Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Hotărâri de Consiliu Județean

Vești bune pentru Spitalul Județean Constanța!

Sănătate 29 Octombrie 2015 / 19:59 1166 accesări

Lucrările de reparații și modernizare de la unele clinici/secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanța sunt în plină desfășurare. Din păcate, nu în ritmul care se dorește, în lipsa fondurilor necesare. O veste bună a venit totuși din partea Ministerului Sănătății, recent. Dacă, inițial, în cazul lucrărilor de reparații de la Clinica de pediatrie s-a spus că MS alocă 8 milioane de lei, ulterior MS a promis suma de 12 milioane lei. Diferența urma să fie suportată de Consiliul Județean Constanța (CJC), care are în grijă din punct de vedere administrativ SCJU. Astfel, CJC a anunțat că banii rămași vor fi dați pentru finalizarea lucrărilor Clinicii de chirurgie, respectiv 2,5 milioane de lei, iar 805 mii lei vor ajunge la Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare, potrivit hotărârii de Consiliu Județean Constanța. Spitalul de Pneumoftiziologie avea nevoie de unele dotări, dar și de unele lucrări de reamenajare.

ALTĂ VESTE BUNĂ! Totodată, la ședința CJC s-a anunțat că cea mai mare unitate sanitară din județ va avea și un aparat angiograf. Academia de Științe Medicale a achiziționat mai multe asemenea aparate din fonduri europene, unul dintre ele fiind dat și CJC Constanța pentru SCJU. Urmează să se amenajeze un spațiu special pentru montarea aparatului, absolut necesar unității sanitare.

Reamintim că, recent, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, prof. univ. dr. Radu Deac, a anunțat că la nivel național se derulează trei proiecte cu un impact major asupra sănătății populației. Profesorul a precizat că proiectele implică foarte multe fonduri europene. ”E un proiect de angiografie, de exemplu, cu 25 de milioane de euro, în care vor fi implicate 17 centre, care vor fi dotate cu aparate, pentru a ridica nivelul de performanță și a duce performanța în diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare către populație. Este, de fapt, o salbă de centre, începând cu Constanța, Buzău, Iași, Suceava, Târgu Mureș, Brașov, Cluj, Timișoara, Arad și Craiova. Am insistat pentru că este într-adevăr o cercetare foarte importantă”, declara, nu demult, prof. dr. Radu Deac.



12