În perioada 5 - 11 mai, Direcţia Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa a efectuat 117 acţiuni de control la agenţii economici care prelucrează, depozitează şi valorifică produse de origine animală. Potrivit directorului adjunct al DSVSA Constanţa, dr. Gheorghe Dincă, verificările au vizat şi pieţele agroalimentare şi tîrgurile de animale din judeţ, precum şi fabricile de pîine, morile şi patiseriile de pe litoral. Pentru încălcarea normelor sanitare privind perioada de valabilitate a produselor, inspectorii DSVSA Constanţa au retras de la vînzare 6.866 kg de carne, 2.971 litri de lapte, 1.222 kg peşte şi alte produse alimentare în valoare totală de 71.205 lei. În urma controalelor effectuate, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale de peste 40.000 de lei pentru depozitarea şi comercializarea necorespunzătoare a produselor. Totodată, veterinarii constănţeni au sancţionat cu avertismente şi trei firme pentru transportarea necorespunzătoare a produselor alimentare.