Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 02.04.2018 – 07.04.2018, s-au materializat prin verificări la 173 obiective:
1 unitate produse proaspete din pescuit, 3 măcelării, 7 carmangerii, 2 pescării, 8 depozite alimentare, 3 restaurante, 3 catering, 3 unități tip fast food, 2 baruri, 1 pizzerie, 21 super/hipermarket-uri, 9 magazine alimentare, 22 laboratoare cofetărie/patiserie, 65 autoutilitare, 3 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 4 unități de comercializare produse congelate, 5 unități de reambalare, 4 depozite de semințe consum, 1 unitate fabricare vin din struguri, 1 unitate produse de morărit, 1 unitate fabricare apă de masă, 1 unitate fabricare produse zaharoase, 1 unitate fabricare sucuri din fructe, 1 unitate prelucrare și conservare fructe, 1 fond privat de vânătoare.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.000 de lei.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 6520 de kg, lapte şi produse lactate – 2988 de kg, peşte şi produse din peşte – 1592 de kg, ouă – 237 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 116.016 de lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. DSVSA nu a dat publicității numele unităților descoperite cu probleme, potrivit Regulamentului intern.