Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au efectuat, în perioada 18 - 24 mai, 166 de controale în unităţile economice din judeţ. Au fost verificate exploataţii profesionale şi unităţi de incinerare, măcelării, carmangerii, pieţe agroalimentare, laboratoare de cofetărie-patiserie, dar şi depozite alimentare, fabrici de pîine sau depozite seminţe de consum. Potrivit DSVSA Constanţa, au fost confiscate şi retrase de la vînzare de 4.399 kg de carne, 1.222 litri de lapte, 360 kg de peşte şi alte 143 kg de produse de gastronomie în valoare totală de 50.593 de lei. În urma controalelor, au fost aplicate şapte avertismente şi 13 amenzi în valoare de 95.000 de lei, pentru manipularea şi comercializarea produselor alimentare în spaţii neigienice, dar şi pentru depozitarea necorespunzătoare sau lipsa documentelor comerciale în mijloacele de transport.