Veterinarii constănțeni au închis un centru de prelucrare a laptelui!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A încălcat legislația

Veterinarii constănțeni au închis un centru de prelucrare a laptelui!

Sănătate 06 Martie 2017 / 15:01 590 accesări

Veterinarii constănțeni au închis un centru de prelucrare a laptelui, unitatea funcționând în condiții improprii. Nici de această dată oficialii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța nu au dat publicității numele unității prinse cu abateri de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, potrivit regulamentului intern al instituției. De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune contravențională de 3.000 de lei. Și cum nu există verificare fără depistare a alimentelor improprii consumului uman, DSVSA a anunțat: au fost confiscate şi retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 4.031 kg, lapte şi produse lactate - 1.263 kg, peşte şi produse din peşte - 583 kg, ouă - 58 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 62.037 lei. ”Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare”, a declarat directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu, citată într-un comunicat al instutuției. Precizăm că acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii DSVSA Constanța s-au desfășurat în perioada 27 februarie - 3 martie și s-au materializat prin verificări la 68 de obiective, printre care menționăm super/hipermarketuri, laboratoare de cofetărie/patiserie, depozite alimentare, magazine alimentare, carmangerii, măcelării, mijloace de transport animale vii, unităţi de fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, unităţi de comercializare produse congelate etc. ”DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor”, potrivit DSVSA. Acțiunile de inspecție și control vor continua și în perioada imediat următoare.



12