Veterinarii, în alertă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Veterinarii, în alertă!

Sănătate 13 Aprilie 2016 / 19:11 598 accesări

În preajma Sărbătorilor, veterinarii, alături de alți specialiști care sunt implicați în controlul calității produselor alimentare ce se află pe piață, dar nu numai, sunt în alertă! ”Noi, în perioada Sărbătorilor de Crăciun și de Paște, suntem în alertă. Lucrăm cu program prelungit în toate unitățile sanitar-veterinare din România. Controalele au început deja. Am trimis o notă de serviciu cu principalele obiective, pentru că nu se consumă numai carne de miel în perioada Sărbătorilor Pascale, ci și produse lactate, carne de porc, curcan, ouă”, a declarat președintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Andrei Butaru, într-un interviu acordat Agerpres. El a explicat că toți cei care comercializează aceste produse în perioada Paștelui sunt tentați să facă o aprovizionare masivă și de aici apar problemele. ”În zilele călduroase încarcă foarte mult vitrinele frigorifice și ”le cade frigul” și atunci trebuie să își scoată foarte repede produsele. La fel și în cazul depozitării: în ideea de găsi de toate, le depozitează haotic. De aceea, în perioada Sărbătorilor, noi avem cantități confiscate mult mai multe decât în alte perioade, dar nu pentru că nu am controla, ci pentru că agenții economici, încercând să vândă cât mai mult, uită niște etape și atunci apar aceste probleme”, a adăugat președintele ANSVSA. Așadar, veterinarii acționează astfel încât să nu ajungă la raft produsele improprii consumului uman. Săptămânal, veterinarii DSVSA Constanța retrag de la comercializare cantități impresionante de produse alimentare neconforme, multe dintre ele fiind date spre incinerare în unități specializate, evitându-se astfel îmbolnăviri în masă.

Taguri articol
DSVSACarneVeterinariANSVA


12