Vezi lista centrelor de sacrificare miei/iezi - piețe autorizate, la Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vezi lista centrelor de sacrificare miei/iezi - piețe autorizate, la Constanța!

Sănătate 11 Aprilie 2017 / 16:18 3098 accesări

Veterinarii au anunțat program de permanență la nivelul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța și circumscripție, în scopul prevenirii apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când se comercializează o cantitate mai mare de produse alimentare. De asemenea, ei au făcut cunoscute și lista centrelor de sacrificare a temporară miei/iezi - piețe autorizate de pe raza județului nostru.

Ca în fiecare an, veterinarii au anunțat program de permanență la nivelul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța și circumscripție, în scopul prevenirii apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când se comercializează o cantitate mai mare de produse alimentare. ”Sacrificarea mieilor şi iezilor se realizează în unităţi de abatorizare autorizate sanitar-veterinar. În cazuri excepţionale, sacrificarea mieilor/iezilor se poate realiza şi în locurile organizate în condiţiile legii şi amenajate temporar în care se asigură supraveghere sanitar-veterinară şi în care sunt respectate condiţiile generale şi specifice de igienă, conform Reg. CE 852/2004 şi Reg. CE 853/2004”, informează directorul DSVSA, dr. Diana Cristescu, citată într-un comunicat al Direcției. Astfel, au fost avizate un număr de 3 centre de sacrificare temporară a mieilor/iezilor.

CENTRE DE SACRIFICARE TEMPORARĂ MIEI/IEZI

Piaţa Faleză, Cernavodă, dr. Zelca Victoria - 0769/054.209; Piaţa Pescăruş, Constanţa - dr. Motoacă Ionuţ - 0722/883.022; Fosta incintă IAS Albeşti, dr.Vâjială Angela - 0784/206.528. Carnea de miel/ied rezultată în urma sacrificărilor în aceste locaţii amenajate temporar va fi obţinută numai la cererea directă a consumatorilor şi nu poate fi livrată către alte unităţi din domeniul alimentar înregistrate/autorizate sanitar-veterinar.

PIEŢE AGROALIMENTARE AUTORIZATE SANITAR-VETERINAR

DSVSA a prezentat lista piețelor agroalimentare autorizate sanitar-veterinar. Astfel, Piaţa Agroalimentară Griviţei, Constanţa, dr. Tuică Arion Magda, luni - sâmbătă 8.00 - 18.30, duminică 8.00 - 12.30; Piaţa Agroalimentară Tomis III, Constanţa, dr. Iusco Ionuţ, luni - sâmbătă 8.00 - 18.30, duminică 8.00 - 12.30; Piaţa Agroalimentară Năvodari, Năvodari, dr. Caragheorghe Zoiţa, luni - vineri 7.00 - 19.00, sâmbătă 7.00 - 17.00, duminică 8.00 - 14.00; Piaţa Agroalimentară Medgidia, Medgidia, dr. Osman Bektaş, luni - vineri 7.00 - 19.00; sâmbătă - 8.30 - 12.00, duminică 8.30 - 12.00; Piaţa Agroalimentară Mangalia, dr. Săvescu Nicu, luni - vineri 8.30 - 17.00, sâmbătă 8.30 - 14.00, duminică 8.30 - 14.00. ”În toate pieţele agroalimentare, administraţiile vor asigura condiţii optime pentru depozitarea şi valorificarea cărnii de miel/ied, a produselor lactate şi ouălor provenite de la producătorii particulari, DSVSA Constanţa asigurând personal sanitar-veterinar specializat pentru asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă alimentară şi protecţie a cetăţenilor. Numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor este 0241/682 417”, potrivit documentului citat.



12